Domácí těsto na pizzu
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2210
kalorií
5.0g
cukrů
148.0g
tuků
35.0g
bílkovin
Příprava
Mouku vysypeme na vál, uděláme v něm dolíček, do kterého dáme nakrájené máslo na kostky, vejce a sůl. Začneme vypracovávat hladké těsto a postupně přidáme vodu a olej. Vypracované těsto necháme 1 hodinu odležet. Mezitím si můžeme připravit náplň na pizzu. Odleželé těsto znovu zpracujeme, rozválíme na tenkou placku, propícháme vidličkou a dáme péct na 10 minut do předem vyhřáté trouby na 200 °C, dokud mírně nezezlátne. Necháme trochu vychladnout a rozetřeme na něj připravenou směs. Znovu dáme péct na 15-20 minut. Podáváme teplé nebo studené.
Milena11. 06. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.