Tiramisu s mascarpone
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejprve si uvaříme hrnek instantní kávy (tak 200ml), aby nám trochu vystydla.
Sýr mascarpone utřeme s moučkovým cukrem do hladka. Smetanu ke šlehání vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Můžeme přidat i ztužovač šlehačky. Smetanu lehce vmícháme do mascarpone.
Do vychladlé kávy přidáme 3 lžíce rumu, promícháme. Cukrářské piškoty namáčíme do kávy s rumem a poklademe je na dno dortové formy. Pak naneseme část krému, rozetřeme. Další vrstvu tvoří opět piškoty namočené v kávě, a opět zakryjeme vrstvou krému. Nakonec dáme poslední vrstvu piškotů namočených v rumu a naneseme zbytek krému, stačí jen aby byly piškoty zakryté.
Vršek tiramisu přes sítko posypeme kakaem.
Dáme chladit do ledničky, nejlépe přes noc. Krém úplně neztuhne, že by byl tuhý, ale krájí se dobře a u nás je hned pryč.
12. 03. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenziAjaja 22. 09. 2012, 22:48