Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Tradiční český smažák

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 30min , porce

3576 kalorií, 3.0g cukrů, 110.0g tuků, 177.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Eidam (Edam) rozkrojíme na 4 stejně hrubé plátky, které posolíme z obou stran. Plátky postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance. Aby se nám sýr při smažení neroztekl, postup obalování ještě jednou zopakujeme. Při obalování se zaměříme na hrany plátků, aby byly důkladně obaleny. Jinak nám sýr vyteče. Obalený sýr smažíme na oleji nebo na nejnižším stupni ve fritovacím hrnci dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Pro lepší chuť může před obalením přidat plátky dušené šunky.

Milena

30. 06. 2009, Recept navštíven: 15052x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Tradiční český smažák

Tradiční český smažák

Eidam (Edam) rozkrojíme na 4 stejně hrubé plátky, které posolíme z obou stran. Plátky postupně obalujeme v ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Tradiční český smažák Link-arrow
Thumb

Recept na bramborovou kaši

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody, př...

Thumb

Bramborové krokety

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody a v...

Thumb.chleba

Domácí chléb kmínový

Připravíme si kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, zasypeme je lžičkou cukru a necháme v teple v...

Thumb

Pečené brambory v troubě

Brambory nakrájíme podélně na čtvrtiny a rozložíme na plech, nejlépe na pečící papír a pokapeme olivovým ol...

Thumb

Pečené brambory ve slupce

Brambory pečlivě omyjeme, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 200 stupňů asi jednu hodinu dokud nezměk...

Thumb.58587

Pečené brambory

Na kousky nakrájemné a neoloupané rané brambory promícháme ještě mokré s kořením a naklademe na máslem vyma...

Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...


Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star
tradiční český smažák je odjakživa zabijačkový guláš a ten první obrázek - blivajz

evžen 19. 11. 2016, 09:41

Přidat komentář
Thumb
Podle starých kuchařek je smažák zabijačkový guláš , navíc tento smažený sýr na fotografii vypadá i s bramborem poněkud unaveně skoro až nevábně .

František 09. 12. 2010, 20:22

Thumb
To teda! To co je na hlavním obrázku bych nesnědl ani v hladomorně. Vypadá to hrozně!

Jan 15. 03. 2013, 12:25

Facebook komentáře