Tradiční český smažák

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
15min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

3576 kalorií
3.0g cukrů
110.0g tuků
177.0g bílkovin


Příprava

Eidam (Edam) rozkrojíme na 4 stejně hrubé plátky, které posolíme z obou stran. Plátky postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance. Aby se nám sýr při smažení neroztekl, postup obalování ještě jednou zopakujeme. Při obalování se zaměříme na hrany plátků, aby byly důkladně obaleny. Jinak nám sýr vyteče. Obalený sýr smažíme na oleji nebo na nejnižším stupni ve fritovacím hrnci dozlatova.

Tip k receptu

Pro lepší chuť může před obalením přidat plátky dušené šunky.

přidejte na:
Milena

30. 06. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
tradiční český smažák je odjakživa zabijačkový guláš a ten první obrázek - blivajz

evžen 19. 11. 2016, 09:41

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Podle starých kuchařek je smažák zabijačkový guláš , navíc tento smažený sýr na fotografii vypadá i s bramborem poněkud unaveně skoro až nevábně .

František 09. 12. 2010, 20:22

Chybějící obrázek
To teda! To co je na hlavním obrázku bych nesnědl ani v hladomorně. Vypadá to hrozně!

Jan 15. 03. 2013, 12:25