Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tradiční český smažák

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 30min
Nutriční hodnoty
3576 kalorií 3.0g cukrů 110.0g tuků 177.0g bílkovin

Příprava

Eidam (Edam) rozkrojíme na 4 stejně hrubé plátky, které posolíme z obou stran. Plátky postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance. Aby se nám sýr při smažení neroztekl, postup obalování ještě jednou zopakujeme. Při obalování se zaměříme na hrany plátků, aby byly důkladně obaleny. Jinak nám sýr vyteče. Obalený sýr smažíme na oleji nebo na nejnižším stupni ve fritovacím hrnci dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Pro lepší chuť může před obalením přidat plátky dušené šunky.


Přidat na Pinterest
Milena

30. 06. 2009, Recept navštíven: 16068x


Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star
tradiční český smažák je odjakživa zabijačkový guláš a ten první obrázek - blivajz

evžen 19. 11. 2016, 09:41

Přidat komentář
Thumb
Podle starých kuchařek je smažák zabijačkový guláš , navíc tento smažený sýr na fotografii vypadá i s bramborem poněkud unaveně skoro až nevábně .

František 09. 12. 2010, 20:22

Thumb
To teda! To co je na hlavním obrázku bych nesnědl ani v hladomorně. Vypadá to hrozně!

Jan 15. 03. 2013, 12:25

Facebook komentáře