Tradiční český smažák
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
15min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
3576
kalorií
3.0g
cukrů
110.0g
tuků
177.0g
bílkovin
Příprava
Eidam (Edam) rozkrojíme na 4 stejně hrubé plátky, které posolíme z obou stran. Plátky postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance. Aby se nám sýr při smažení neroztekl, postup obalování ještě jednou zopakujeme. Při obalování se zaměříme na hrany plátků, aby byly důkladně obaleny. Jinak nám sýr vyteče. Obalený sýr smažíme na oleji nebo na nejnižším stupni ve fritovacím hrnci dozlatova.
Tip k receptu
Pro lepší chuť může před obalením přidat plátky dušené šunky.
Milena01. 07. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzievžen 19. 11. 2016, 10:41
© 2024, Railsformers s.r.o.