Tvarohový koláč s borůvkami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Tvaroh rozšleháme s vejci, cukrem, máslem a mlékem, přidáme vanilkové cukry a vmícháme mouku promíchanou s prášky do pečiva. Tvaroh je těžký, dávám tedy kypřicího prášku více, sladit podle kyselosti tvarohu, rovněž mléko dle tuhosti tvarohu a hodně vyšlehám. Troubu si předehřeji na 150 -170°C a těsto zatím naliji do vymazaného pekáče či vyloženého papírem.
Posypu borůvkami, které trochu promíchám s pískovým cukrem. Peču pomaleji něco kolem půl hodinky, těsto je vláčné a koláč chutný.
Tip k receptu
Může samozřejmě být i jiné ovoce, ale u nás nejvíc letí s borůvkami, ani ho jinak nedělám.
No a tento recept je opravdu můj vlastní... nějak jsem jednou experimentovala a...?
15. 07. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 29. 11. 2015, 17:38

hanka 06. 12. 2015, 13:59

katka16031 09. 03. 2016, 10:53

majka 19. 04. 2016, 11:38

Svetlana 26. 10. 2016, 09:44

J cmm. M. Mnmmmm 12. 03. 2021, 00:14