Vajíčková tlačenka
Obtížnost
Čas přípravy
5h 20min
Čas vaření
0min
Celkový čas
5h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
2176
kalorií
9.0g
cukrů
222.0g
tuků
39.0g
bílkovin
Příprava
Sterilovanou zeleninu scedíme do mísy - nálev nevylíváme! Vejce, maso, cibuli i papriky nakrájím na kostičky a přidáme k zelenině. Přidáme majonézu a vše pořádně promícháme. K nálevu ze sterilované zeleniny přidáme vodu a dle návodu připravím želatinu, do které navíc vmícháme v troše vody rozpuštěný masox. Po částečném zchladnutí želatinu promícháme s připravenou směsí. Formu (vejce, srdce nebo srnčí hřbet) vyložíme potravinářskou folií a nalijeme promíchanou směs. Opatrně setřeseme, aby si tzv. sedla a uhladíme stěrkou. Tlačenku je třeba nechat minimálně pár hodin v lednici.
lencac23. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.