Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Sádlo (možno i máslo) vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku a když začne vařit, zmírníme plamen a vsypeme mouku. Všechno spojíme na středním ohni, až se vytvoří hrouda, kterou ještě chvíli "odpalujeme" a to tak dlouho, dokud se nechytá dna hrnce, pozor na připálení!
Když je těsto hotové, necháme mírně vychladnout a postupně zašleháme 6 vajec jedno po druhém. Každé další přidáme, až je předchozí řádně vmíchané.
Potom těsto naplníme do stříkacího pytlíku a na pečící papír tvarujeme malé věnečky velikosti asi jako ořech, ne veliké tvary. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut při 200°C a troubu neotvíráme alespoň prvních 10 minut, aby věnečky neklesly. Po vyndání z trouby co nejdříve překrájíme, vychladlé se drobí.
Krém: Mléko, vanilkové pudinky a 2 žloutky svaříme na hustý pudink dle návodu. Po vychlazení ušleháme máslo s cukrem a za stálého šlehání přidáváme pudinkovou kaši, až vytvoříme hladký krém.
Tip k receptu
Pro dospělé je možné do krému přidat trochu rumu či pro děti citronové šťávy. Hotové pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou či polijeme citronovou nebo čokoládovou polevou.
Roxana13. 03. 2011