Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 50min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 1h 10min , porce

3186 kalorií, 2.0g cukrů, 57.0g tuků, 69.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Sádlo, možno i máslo, vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku a když začne vařit, zmírníme plamen a vsypeme mouku. Všechno spojíme na středním ohni, až se vytvoří hrouda, kterou ještě chvíli "odpalujeme" a to tak dlouho, dokud se nechytá dna hrnce, pozor na připálení!

Když je těsto hotové, necháme mírně vychladnout a postupně zašleháme 6 vajec jedno po druhém. Každé další přidáme, až je předchozí řádně vmíchané. Potom těsto naplníme do stříkacího pytlíku a na pečící papír tvarujeme malé věnečky velikosti asi jako ořech, ne veliké tvary.

Ve vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut při 200°C a troubu neotvíráme alespoň prvních 10 minut, aby věnečky neklesly. Po vyndání z trouby co nejdříve překrájíme, vychladlé se drobí.

Krém:
Mléko, vanilkové pudinky a 2 žloutky svaříme na hustý pudink dle návodu. Po vychlazení ušleháme máslo s cukrem a za stálého šlehání přidáváme pudinkovou kaši, až vytvoříme hladký krém.

Bulb Tip k receptu

Pro dospělé je možné do krému přidat trochu rumu, či pro děti citronové šťávy. Hotové pocukrujeme moučkoým cukrem s vanilkou, či polijeme citronovou nebo čokoládovou polevou.

Roxana

13. 03. 2011, Recept navštíven: 7838x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Sádlo, možno i máslo, vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku a když začne vařit, zmírníme plamen a...

Zobrazit všechny podobné recepty k Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem Link-arrow

Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Děláváme, i když trošku jinak, ale věněčky jsou u nás hodně oblíbené a jsou vždy hned pryč.

07. 10. 2012, 11:16

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
venečky sú vynikajuce

15. 09. 2016, 17:57

Přidat komentář

Facebook komentáře