Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 10min
Nutriční hodnoty
3186 kalorií 2.0g cukrů 57.0g tuků 69.0g bílkovin

Příprava

Sádlo, možno i máslo, vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku a když začne vařit, zmírníme plamen a vsypeme mouku. Všechno spojíme na středním ohni, až se vytvoří hrouda, kterou ještě chvíli "odpalujeme" a to tak dlouho, dokud se nechytá dna hrnce, pozor na připálení!

Když je těsto hotové, necháme mírně vychladnout a postupně zašleháme 6 vajec jedno po druhém. Každé další přidáme, až je předchozí řádně vmíchané. Potom těsto naplníme do stříkacího pytlíku a na pečící papír tvarujeme malé věnečky velikosti asi jako ořech, ne veliké tvary.

Ve vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut při 200°C a troubu neotvíráme alespoň prvních 10 minut, aby věnečky neklesly. Po vyndání z trouby co nejdříve překrájíme, vychladlé se drobí.

Krém:
Mléko, vanilkové pudinky a 2 žloutky svaříme na hustý pudink dle návodu. Po vychlazení ušleháme máslo s cukrem a za stálého šlehání přidáváme pudinkovou kaši, až vytvoříme hladký krém.

Bulb Tip k receptu

Pro dospělé je možné do krému přidat trochu rumu, či pro děti citronové šťávy. Hotové pocukrujeme moučkoým cukrem s vanilkou, či polijeme citronovou nebo čokoládovou polevou.


Přidat na Pinterest
Roxana

13. 03. 2011, Recept navštíven: 8221x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Děláváme, i když trošku jinak, ale věněčky jsou u nás hodně oblíbené a jsou vždy hned pryč.

07. 10. 2012, 11:16

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
venečky sú vynikajuce

15. 09. 2016, 17:57

Přidat komentář

Facebook komentáře