Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vepřová kýta plněná vejci

Vepřová kýta plněná vejci

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1244 kalorií 1.0g cukrů 77.0g tuků 125.0g bílkovin

Příprava

Do vepřové kýty uděláme otvor, který důkladně vytřeme česnekem, osolíme, opepříme a vložíme do něj uvařená vejce. Otvor uzavřeme špejlí nebo zašijeme. Celou kýtu obalíme slaninou a ovážeme nití, aby slanina držela. Na olej dáme cibulku usmažíme dozlatova, vložíme kýtu, opečeme že všech stran, podlijeme vývarem z masoxu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho a zahustíme jíškou. Podáváme s bramborovými knedlíky a se špenátem


Jiřulka

02. 01. 2010, Recept navštíven: 2684x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře