Vepřová kýta plněná vejci
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 10min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1244
kalorií
1.0g
cukrů
77.0g
tuků
125.0g
bílkovin
Příprava
Do vepřové kýty uděláme otvor, který důkladně vytřeme česnekem, osolíme, opepříme a vložíme do něj uvařená vejce. Otvor uzavřeme špejlí nebo zašijeme. Celou kýtu obalíme slaninou a ovážeme nití, aby slanina držela. Na olej dáme cibulku usmažíme dozlatova, vložíme kýtu, opečeme že všech stran, podlijeme vývarem z masoxu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho a zahustíme jíškou. Podáváme s bramborovými knedlíky a se špenátem
Jiřulka02. 01. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.