Vepřové kotlety na zázvoru
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
40min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
312
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Kotlety naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a poprášíme moukou.
Rozehřejeme lžíci sádla a maso opečeme po obou stranách dozlatova. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme druhou lžíci sádla a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli.
K osmažené cibuli vrátíme kotlety, mírně zalijeme horkou vodou, přidáme mletý kmín, špetku zázvoru a pod pokličkou dusíme.
Když je maso měkké, necháme vydusit všechnu tekutinu, zasypeme lžičkou mouky, osmažíme ji, zalijeme trochou vody, rozšleháme a provaříme. Do omáčky vrátíme maso, ještě ho chvíli prohřejeme, vypneme a můžeme podávat.
Podáváme s chlupatými nebo bramborovými knedlíky.
Tip k receptu
Protože je to staročeské jídlo, rozhodně se vyplatí dodržet recept, použít sádlo a nenahrazovat ho olejem.
Angel 66616. 05. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.