Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřové kotlety na zázvoru

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 55min
Nutriční hodnoty
312 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Kotlety naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a poprášíme moukou.
Rozehřejeme lžíci sádla a maso opečeme po obou stranách dozlatova. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme druhou lžíci sádla a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli.
K osmažené cibuli vrátíme kotlety, mírně zalijeme horkou vodou, přidáme mletý kmín, špetku zázvoru a pod pokličkou dusíme.
Když je maso měkké, necháme vydusit všechnu tekutinu, zasypeme lžičkou mouky, osmažíme ji, zalijeme trochou vody, rozšleháme a provaříme. Do omáčky vrátíme maso, ještě ho chvíli prohřejeme, vypneme a můžeme podávat.
Podáváme s chlupatými nebo bramborovými knedlíky.

Bulb Tip k receptu

Protože je to staročeské jídlo, rozhodně se vyplatí dodržet recept, použít sádlo a nenahrazovat ho olejem.


Přidat na Pinterest
Angel 666

16. 05. 2010, Recept navštíven: 4057x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kotlety na zazvoru su dobre , ale zazvoru davam len trochu

02. 11. 2016, 20:32

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kotlety chutia vyborne

28. 03. 2017, 20:01

Přidat komentář

Facebook komentáře