Vepřové kotlety se sýrem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky (může být i nasekaná s kostí), většinou ji jen pomačkám a nenaklepávám, pokud nejsou plátky silné a položíme na plech vymazaný máslem. Nesolit!
Cibuli pokrájíme na hodně drobné kousky - aby nepadala.
Maso posypene Podravkou, Grilovacím kořením, poklademe pokrájenou cibulkou a navršíme nastrouhaný sýr - opatrně, aby držel na mase a nepadal na pekáč, kde se připeče. Vršek okořeníme sladkou paprikou.
Podlijeme horkou vodou a dáme péci do roztopené trouby na 200-250 st. a pečeme asi 40 minut. Pozor, aby se paprika na povrchu nespálila a nezhořkla, je lepší dát ze začátku pekáč níž do trouby. Dle potřeby podléváme, ke konci dbáme na to, aby maso mělo krustu nahoře, ale nepřipálenou.
Tip k receptu
Nejlepší přílohou jsou bramborové knedlíky, které většinou dělám z prášku a nastrouhám do směsi 3 syrové brambory.
Ovšem to je můj tip, stačí domácí bramborové knedlíky či klasika v prášku, houskové se moc nehodí.
Dobrým doplňkem je rajčatový salát.
03. 05. 2010