Vepřový bok v barbecue marinádě

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2h 15min
Čas vaření
1h 20min

Celkový čas

3h 35min

Porce


Nutriční hodnoty

468 kalorií
148.0g cukrů
31.0g tuků
7.0g bílkovin


Příprava

Kůži masa nařízněte po povrchu mírně nožem, aby se marináda dostala co nejhlouběji. Bok pořádně osolte, opepřete a trochu potřete olejem. V míse nebo skleničce promíchejte všechny suroviny na marinádu a maso v ní obalte tak, aby se marináda dostala do všech zářezů. Takhle naložený bok nechejte přikrytý alobalem marinovat asi 1-2 hodiny. Pak ho do alobalu zabalte a na středním nepřímém žáru nechte péct asi 1 hodinu 20 minut. Ke konci pečení můžete maso vybalit a dopéct na přímém plameni. Tím získáte krásně křupavou kůrku. Odpočinuté maso naporcujte a na talíři přidejte lžíci hořčice.

Tip k receptu

Maso si můžete upéct i v troubě při teplotě 180-200°C po dobu asi 2 hodin.

přidejte na:
Šéfredaktor

21. 05. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
perfektne to vyzera byt
majka 03. 10. 2015, 22:59
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
marináda je vyborná
dušanka 02. 02. 2017, 12:42