Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vepřový bok v barbecue marinádě

Vepřový bok v barbecue marinádě

Obtížnost Čas přípravy
2h 15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 20min 3h 35min
Nutriční hodnoty
468 kalorií 148.0g cukrů 31.0g tuků 7.0g bílkovin

Příprava

Kůži masa nařízněte po povrchu mírně nožem, aby se marináda dostala co nejhlouběji. Bok pořádně osolte, opepřete a trochu potřete olejem. V míse nebo skleničce promíchejte všechny suroviny na marinádu a maso v ní obalte tak, aby se marináda dostala do všech zářezů. Takhle naložený bok nechejte přikrytý alobalem marinovat asi 1-2 hodiny. Pak ho do alobalu zabalte a na středním nepřímém žáru nechte péct asi 1 hodinu 20 minut. Ke konci pečení můžete maso vybalit a dopéct na přímém plameni. Tím získáte krásně křupavou kůrku. Odpočinuté maso naporcujte a na talíři přidejte lžíci hořčice.

Bulb Tip k receptu

Maso si můžete upéct i v troubě při teplotě 180-200°C po dobu asi 2 hodin.


Šéfredaktor

21. 05. 2012, Recept navštíven: 3394x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
perfektne to vyzera byt

03. 10. 2015, 20:59

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
marináda je vyborná

02. 02. 2017, 11:42

Přidat komentář

Facebook komentáře