Vepřový bok v barbecue marinádě
Obtížnost
Čas přípravy
2h 15min
Čas vaření
1h 20min
Celkový čas
3h 35min
Porce
Nutriční hodnoty
468
kalorií
148.0g
cukrů
31.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Kůži masa nařízněte po povrchu mírně nožem, aby se marináda dostala co nejhlouběji. Bok pořádně osolte, opepřete a trochu potřete olejem. V míse nebo skleničce promíchejte všechny suroviny na marinádu a maso v ní obalte tak, aby se marináda dostala do všech zářezů. Takhle naložený bok nechejte přikrytý alobalem marinovat asi 1-2 hodiny. Pak ho do alobalu zabalte a na středním nepřímém žáru nechte péct asi 1 hodinu 20 minut. Ke konci pečení můžete maso vybalit a dopéct na přímém plameni. Tím získáte krásně křupavou kůrku. Odpočinuté maso naporcujte a na talíři přidejte lžíci hořčice.
Tip k receptu
Maso si můžete upéct i v troubě při teplotě 180-200°C po dobu asi 2 hodin.
Šéfredaktor21. 05. 2012
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.