Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Výborná směs na tousty

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
882 kalorií 110.0g cukrů 0.0g tuků 30.0g bílkovin

Příprava

Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky, dáme do velkého hrnce, osolíme, přidáme cukr a ocet a pod poklicí chvíli dusíme doměkka.
Když je zelenina podušená, přidáme hovězí konzervu, všechno krátce promixujeme ponorným mixérem, přidáme lančmít, nakrájený na malinké kostičky, přilijeme olej a znovu vše povaříme asi 30-45 minut, až směs pěkně zhoustne, nezapomínáme stále míchat, aby se nám u dna nepřipalovalo.
Když je přebytečná šťáva odpařená, směs vypneme a dáme do sklenic.
Plné skleničky sterilujeme 25 minut při 85°C.
Vychladlé uložíme.

Bulb Tip k receptu

Za ta léta, co směs vařím, jsme tousty dovedli k dokonalosti. Toustový chleba namažeme vrstvou směsi, naklademe na plech, na každý toustík dáme proužek libovější anglické slaniny, přidáme pár proužků cibule (lepší je červená) a posypeme nastrouhaným balkánským sýrem. Zapékáme asi 10-15 minut v troubě, až se sýr pěkně rozpustí. V zimě podáváme jako rychlou večeři s konvicí horkého čaje, ochuceného pomerančovým sirupem :o).


Přidat na Pinterest
Angel 666

06. 09. 2010, Recept navštíven: 5378x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
na topinky vynikajuce

16. 06. 2017, 20:03

Přidat komentář
Jozef
Recept je to výborný.Určite vyskúšam, len konzervu hovädzie vo vlastnej šťave u nás kvalitnú už nedostať.Len také šmejdy.Jozef.

Jozef 30. 09. 2010, 12:14

Angel 666
Pane Jozefe, u nás je to s kvalitou konzerv úplně stejné. Jeden rok tady nebyly hovězí konzervy vůbec k sehnání, tak si pamatuju, že jsem místo hovězí použila takovou tu čínskou konzervu- vepřové ve vlastní šťávě. Myslím, že na chuti nikdo nic nepoznal. Takže, jestli se u vás sežene kvalitnější vepřová, můžete klidně použít tu :o).

Angel 666 30. 09. 2010, 16:09

Jozef
Ďakujem pekne za odpoveď aj radu.Jozef.

Jozef 30. 09. 2010, 16:30

Facebook komentáře