Výborná směs na tousty
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky, dáme do velkého hrnce, osolíme, přidáme cukr a ocet a pod poklicí chvíli dusíme doměkka.
Když je zelenina podušená, přidáme hovězí konzervu, všechno krátce promixujeme ponorným mixérem, přidáme lančmít, nakrájený na malinké kostičky, přilijeme olej a znovu vše povaříme asi 30-45 minut, až směs pěkně zhoustne, nezapomínáme stále míchat, aby se nám u dna nepřipalovalo.
Když je přebytečná šťáva odpařená, směs vypneme a dáme do sklenic.
Plné skleničky sterilujeme 25 minut při 85°C.
Vychladlé uložíme.
Tip k receptu
Za ta léta, co směs vařím, jsme tousty dovedli k dokonalosti. Toustový chleba namažeme vrstvou směsi, naklademe na plech, na každý toustík dáme proužek libovější anglické slaniny, přidáme pár proužků cibule (lepší je červená) a posypeme nastrouhaným balkánským sýrem. Zapékáme asi 10-15 minut v troubě, až se sýr pěkně rozpustí. V zimě podáváme jako rychlou večeři s konvicí horkého čaje, ochuceného pomerančovým sirupem :o).
Angel 66607. 09. 2010