Žampiónová polévka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
0
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Brambory a mrkev oškrábeme a umyjeme. Kloboučky žampiónů oloupeme a nožičky oškrábeme. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a žampióny nakrájíme na plátky. Do vařící vody vložíme brambory a žampióny, přidáme po špetkách soli a kmínu a vaříme asi 10 minut. Poté polévku zahustíme jíškou a přidáme nastrouhanou mrkev. Polévku provaříme asi 5 minut, přidáme houbové koření a sušenou petrželku. Dle potřeby polévku dosolíme.
Tip k receptu
Polévka se může na závěr doplnit rozšlehaným vejcem a krátce povařit, aby se vejce v polévce srazilo.
JanaB11. 01. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.