Zapékané maso se šlehačkou
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
1420
kalorií
0.0g
cukrů
84.0g
tuků
72.0g
bílkovin
Příprava
Krkovici omyjeme a nakrájíme na menší plátky - takové medailonky a osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1/2 cm široké. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vezmeme zapékací mísu a vymažeme jí máslem. Poklademe masem, poté dáme cibuli a navrch brambory. Ty ještě lehce osolíme. Zalijeme šlehačkou a dáme do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme do změknutí brambor a vypečení smetany.
Tip k receptu
Množství cibule a masa a brambor si můžete obměnit podle své chuti. Lze dodat i zeleninku.
Evík29. 03. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.