Zapékaný pórek se strouhankou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1536
kalorií
0.0g
cukrů
83.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Pórek řádně očistíme, nařežeme podélně dle velikosti kastrolu a svážeme nití, aby se nerozpadal.
Ve slané vodě jej vaříme doměkka, necháme okapat a narovnáme do máslem vymaštěné zapékací misky či kastrolu. Vrstva by měla být asi 3 cm vysoká.
Strouhanku osmažíme na troše másla a pórek v míse posypeme. Najemno nastrouháme Ementál a posypeme.
Lze použít sýr libovolné chuti a v předehřáté troubě zprudka zapečeme na nejvyšší teplotu dozlatova.
Tip k receptu
Je to oblíbená zelenina francouzů, ale dnes se používá takřka všude.
Jako přílohu můžeme podávat bílý chléb - předkrm, lze připravit i jako hlavní jidlo s masem, kde slouží jako příloha.
13. 01. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.