Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Zapékaný pórek se strouhankou

Zapékaný pórek se strouhankou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 40min
Nutriční hodnoty
1536 kalorií 0.0g cukrů 83.0g tuků 12.0g bílkovin

Příprava

Pórek řádně očistíme, nařežeme podélně dle velikosti kastrolu a svážeme nití, aby se nerozpadal.

Ve slané vodě jej vaříme doměkka, necháme okapat a narovnáme do máslem vymaštěné zapékací misky či kastrolu. Vrstva by měla být asi 3 cm vysoká.

Strouhanku osmažíme na troše másla a pórek v míse posypeme. Najemno nastrouháme Ementál a posypeme.
Lze použít sýr libovolné chuti a v předehřáté troubě zprudka zapečeme na nejvyšší teplotu dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Je to oblíbená zelenina francouzů, ale dnes se používá takřka všude.
Jako přílohu můžeme podávat bílý chléb - předkrm, lze připravit i jako hlavní jidlo s masem, kde slouží jako příloha.


13. 01. 2011, Recept navštíven: 1644x

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře