Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Zapékaný pórek se strouhankou

Zapékaný pórek se strouhankou
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 40min , porce

1536 kalorií, 0.0g cukrů, 83.0g tuků, 12.0g bílkovin

Příprava

Pórek řádně očistíme, nařežeme podélně dle velikosti kastrolu a svážeme nití, aby se nerozpadal.

Ve slané vodě jej vaříme doměkka, necháme okapat a narovnáme do máslem vymaštěné zapékací misky či kastrolu. Vrstva by měla být asi 3 cm vysoká.

Strouhanku osmažíme na troše másla a pórek v míse posypeme. Najemno nastrouháme Ementál a posypeme.
Lze použít sýr libovolné chuti a v předehřáté troubě zprudka zapečeme na nejvyšší teplotu dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Je to oblíbená zelenina francouzů, ale dnes se používá takřka všude.
Jako přílohu můžeme podávat bílý chléb - předkrm, lze připravit i jako hlavní jidlo s masem, kde slouží jako příloha.

13. 01. 2011, Recept navštíven: 1535x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Zapékaný pórek se strouhankou

Zapékaný pórek se strouhankou

Pórek řádně očistíme, nařežeme podélně dle velikosti kastrolu a svážeme nití, aby se nerozpadal. Ve slan...

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Dobře očištěné a omyté středně velké pórky vložíme do vymazané ohnivzdorné misky, osolíme, posypeme kořením...

Zobrazit všechny podobné recepty k Zapékaný pórek se strouhankou Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře