Chybějící obrázek

Zapékaný pórek se strouhankou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
20min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

1536 kalorií
0.0g cukrů
83.0g tuků
12.0g bílkovin


Příprava

Pórek řádně očistíme, nařežeme podélně dle velikosti kastrolu a svážeme nití, aby se nerozpadal.

Ve slané vodě jej vaříme doměkka, necháme okapat a narovnáme do máslem vymaštěné zapékací misky či kastrolu. Vrstva by měla být asi 3 cm vysoká.

Strouhanku osmažíme na troše másla a pórek v míse posypeme. Najemno nastrouháme Ementál a posypeme.
Lze použít sýr libovolné chuti a v předehřáté troubě zprudka zapečeme na nejvyšší teplotu dozlatova.

Tip k receptu

Je to oblíbená zelenina francouzů, ale dnes se používá takřka všude.
Jako přílohu můžeme podávat bílý chléb - předkrm, lze připravit i jako hlavní jidlo s masem, kde slouží jako příloha.

přidejte na:

13. 01. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
porek je chutne urobený
dušanka 12. 02. 2018, 21:02
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
katka16031 16. 05. 2018, 20:46
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi chutné
hanka 15. 12. 2018, 16:13