Chybí obrázek

Zapékaný pórek se strouhankou

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
20min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

1536 kalorií
0.0g cukrů
83.0g tuků
12.0g bílkovin


Příprava

Pórek řádně očistíme, nařežeme podélně dle velikosti kastrolu a svážeme nití, aby se nerozpadal.

Ve slané vodě jej vaříme doměkka, necháme okapat a narovnáme do máslem vymaštěné zapékací misky či kastrolu. Vrstva by měla být asi 3 cm vysoká.

Strouhanku osmažíme na troše másla a pórek v míse posypeme. Najemno nastrouháme Ementál a posypeme.
Lze použít sýr libovolné chuti a v předehřáté troubě zprudka zapečeme na nejvyšší teplotu dozlatova.

Tip k receptu

Je to oblíbená zelenina francouzů, ale dnes se používá takřka všude.
Jako přílohu můžeme podávat bílý chléb - předkrm, lze připravit i jako hlavní jidlo s masem, kde slouží jako příloha.

přidejte na:

13. 01. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
porek je chutne urobený

12. 02. 2018, 20:02

Chybí obrázek
dobrý recept

16. 05. 2018, 18:46

Chybí obrázek
veľmi chutné

15. 12. 2018, 15:13

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.