Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Závin z hery s jablky

Závin z hery s jablky

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 10min
Nutriční hodnoty
1304 kalorií 6.0g cukrů 13.0g tuků 34.0g bílkovin

Příprava

Mouku prosijeme na vál a nožem v ní rozsekáme heru. Přidáme jogurt a vypracujeme těsto, které dáme vychladit. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubé nudličky. Vychlazené těsto rozdělíme na 3 díly. Každý díl vyválíme do obdélníku a středy posypeme mletými piškoty, nebo jemnou strouhankou. Jablka trochu vymačkáme a rozložíme na připravené těsto. Posypeme je hrozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Stočíme do závinu a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Záviny potřeme rozpuštěnou herou a dáme péci do předehřáté trouby při 180°C na 35 - 45 minut. Zchladlé záviny pocukrujeme.


JanaB

06. 02. 2012, Recept navštíven: 3100x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
dobrý recept, dělávám podobně, jablka nestrouhám, ale krájím ( nemusím pak jablka mačkat)

04. 02. 2014, 06:55

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je velmi dobrý, vyskúšaný

27. 05. 2016, 18:41

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobry recept

24. 08. 2016, 20:37

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
cesto na zavin je vyborne, jablka mu dodavaju vláčnosť

29. 10. 2016, 18:44

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jo, dobré, ale jak mi nejde váha, tak jsem to dělal od oka a musel jsem přidat špaldovou mouku, jinou jsem blízko neměl..hrozinky jsem namočil do rumu, mám raději brusinky, ale ty jsem neměl..
Přidané ingredience: špaldová mouka, hnědý cukr, hrozinky v rumu

Ferdimir 02. 03. 2017, 11:23

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoduchý a dobrý závin

05. 03. 2017, 14:11

Přidat komentář

Facebook komentáře