Zeleninové lečo

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

316 kalorií
1.0g cukrů
23.0g tuků
24.0g bílkovin


Příprava

Cibuli nasekáme najemno a zpěníme na oleji. Rajčata spaříme, zbavíme slupek, nakrájíme na osminky. Papriky nakrájíme na proužky, uzeninu na kostičky. Uzeninu vložíme na cibulku a osmahneme. Přidáme papriku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Po té vložíme rajčata, dodusíme. Na závěr všleháme vejce, ihned po zatáhnutí odstavíme.

Tip k receptu

Pro milovníky ostřejších jídel je možné dochutit špetkou pálivé papriky.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

06. 04. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
planeta
lečo dělávám v létě často, vejce dělám zvlášť na másle a přidávám je až na konec.

10. 02. 2014, 10:43

katka16031
pre dochutenie pridavam chilli

21. 10. 2015, 18:51

Dobra klasika

Jitka 08. 07. 2018, 11:51

Přidat komentář
tepito
Část vajec se dá nahradit ovesnými vločkami-na chuť to nemá vliv.

tepito 12. 02. 2010, 06:03

Ajaja
Také mám ráda lečo, ale moc si dávám pozor na to, aby nebylo příliš měkké. A využívám toho, že dávám barevné papriky, aby to i oku lahodilo - přihodím foto.

Ajaja 29. 11. 2010, 21:45

tepito
Přidávám i str.cuketu-je to lehčí...

tepito 01. 12. 2010, 10:40

Ajaja
A mám k němu ráda nasucho opečený chlebík (jen tak v toustovači).... A když si ho uvařím, baští ho i náš pes :-))

Ajaja 01. 12. 2010, 21:38

Lečo s bramborem no mňam.Tak to vařila matka.

Jan 01. 08. 2018, 11:44

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.