Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zeleninové lečo

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
316 kalorií 1.0g cukrů 23.0g tuků 24.0g bílkovin

Příprava

Cibuli nasekáme najemno a zpěníme na oleji. Rajčata spaříme, zbavíme slupek, nakrájíme na osminky. Papriky nakrájíme na proužky, uzeninu na kostičky. Uzeninu vložíme na cibulku a osmahneme. Přidáme papriku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Po té vložíme rajčata, dodusíme. Na závěr všleháme vejce, ihned po zatáhnutí odstavíme.

Bulb Tip k receptu

Pro milovníky ostřejších jídel je možné dochutit špetkou pálivé papriky.


Přidat na Pinterest
Zuzana Mellenová

06. 04. 2009, Recept navštíven: 8442x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
lečo dělávám v létě často, vejce dělám zvlášť na másle a přidávám je až na konec.

10. 02. 2014, 10:43

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
pre dochutenie pridavam chilli

21. 10. 2015, 18:51

Přidat komentář
tepito
Část vajec se dá nahradit ovesnými vločkami-na chuť to nemá vliv.

tepito 12. 02. 2010, 06:03

Ajaja
Také mám ráda lečo, ale moc si dávám pozor na to, aby nebylo příliš měkké. A využívám toho, že dávám barevné papriky, aby to i oku lahodilo - přihodím foto.

Ajaja 29. 11. 2010, 21:45

tepito
Přidávám i str.cuketu-je to lehčí...

tepito 01. 12. 2010, 10:40

Ajaja
A mám k němu ráda nasucho opečený chlebík (jen tak v toustovači).... A když si ho uvařím, baští ho i náš pes :-))

Ajaja 01. 12. 2010, 21:38

Facebook komentáře