Zelí z dýně
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
15min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
1084
kalorií
0.0g
cukrů
42.0g
tuků
123.0g
bílkovin
Příprava
Dýni omyjeme, rozkrájíme na díly a odstraníme semena. Nožem ještě jemně oškrábeme měkké části, okrájíme slupku a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění. Přisypeme nastrouhanou dýni a chvíli jí opékáme, poté přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě 3 minuty. V nezbytném množství studené vody rozmícháme mouku a dýni zahustíme. Dle chuti osolíme, osladíme a nakonec okyselíme octem.
Tip k receptu
Dýni nedusíme dlouho, jinak se rozvaří. Výborné k pečenému masu.
JanaB04. 01. 2012
Podobné recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: zelí
Hloušková 22. 02. 2013, 13:05
© 2024, Railsformers s.r.o.