Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zlatčina "Ořechová buchta"

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 50min
Nutriční hodnoty
6924 kalorií 14.0g cukrů 424.0g tuků 159.0g bílkovin

Příprava

Všechny ingredience promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, tak dlouho až se těsto při píchnutí špejlí nebude lepit. Pečeme v předehřáté troubě a cca 180 stupnů po dobu asi 30 min. Délka pečení je u každé trouby jiná, proto doporučuji péci tak dlouho, dokud se na špejli nebude lepit těsto. Po upečení necháme vychladnout.

Bulb Tip k receptu

Těsto si můžeme udělat dvoubarvené.
Můžeme doplnit čokoládovou polevou s posypanými ořechy nebo kokosem.


Přidat na Pinterest
Zlatka

10. 08. 2009, Recept navštíven: 6895x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Thumb
Prima recept, jen dám míň mléka a přidám vajíčka, aby to nebylo takové spadlé.

lucie 22. 04. 2010, 11:11

Angel 666
Tenhle koláček peču taky, mám ho poznamenaný jako skleničkový - míra je 200 ml sklenka. Dávám jen 2/3 sklenky cukru, protože navrch dělám rumovou polevu, která je dost sladká. Dnes jsem pekla, proto můžu přidat fotečky.

Angel 666 17. 01. 2011, 19:53

Facebook komentáře