Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ananasová buchta

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
4350 kalorií 16.0g cukrů 165.0g tuků 96.0g bílkovin

Příprava

Ananas si nakrájíme na malé kousky a i se šťávou ho nalijeme do mísy na těsto.
Přidáme cukr, mouku se sodou, žloutky a 1/2 hrnku ořechů, zamícháme a přidáme vodu podle hustoty těsta. Nemělo by to být ani příliš husté, ale ani řídké.
Ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta.
Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě asi na 150°C. Zkoušíme špejlí a až se těsto nelepí, je upečeno.
Na mírně vychladlou buchtu namažeme polevu, kterou si připravíme smícháním pomazánkového másla, zakysané smetany a vanilkového cukru (popřípadě můžeme dochutit ještě cukrem moučkou). Nakonec buchtu pocákáme čokoládovou polevou, kterou si buď koupíme nebo vyrobíme podle souvisejících receptů a nakonec ji ještě posypeme zbytkem ořechů.
Dáme do lednice vychladit.


Přidat na Pinterest
Barbora Dvouletá

21. 08. 2009, Recept navštíven: 6359x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzerá to perfektne, určite urobím

23. 01. 2017, 11:10

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ananásova buchta je vyborná

27. 02. 2017, 19:54

Přidat komentář

Facebook komentáře