Ananasová buchta
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Ananas si nakrájíme na malé kousky a i se šťávou ho nalijeme do mísy na těsto.
Přidáme cukr, mouku se sodou, žloutky a 1/2 hrnku ořechů, zamícháme a přidáme vodu podle hustoty těsta. Nemělo by to být ani příliš husté, ale ani řídké.
Ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta.
Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě asi na 150°C. Zkoušíme špejlí a až se těsto nelepí, je upečeno.
Na mírně vychladlou buchtu namažeme polevu, kterou si připravíme smícháním pomazánkového másla, zakysané smetany a vanilkového cukru (popřípadě můžeme dochutit ještě cukrem moučkou). Nakonec buchtu pocákáme čokoládovou polevou, kterou si buď koupíme nebo vyrobíme podle souvisejících receptů a nakonec ji ještě posypeme zbytkem ořechů.
Dáme do lednice vychladit.
21. 08. 2009