Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bánovský dort

Bánovský dort

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 55min
Nutriční hodnoty
5712 kalorií 13.0g cukrů 283.0g tuků 118.0g bílkovin

Příprava

Žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme mleté ořechy (100 g), strouhanku, mouku a tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků a uděláme těsto. Toto těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a dáme péct do trouby. Pečeme při 180 °C, cca 15 minut. Poté korpus vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, poté ho podélně rozkrojíme a potřeme náplní, kterou jsme si připravili takto: Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, mletými ořechy (250 g) a vyšleháme hustou náplň. Když je korpus potřený touto náplí, přiklopíme druhý díl korpusu a povrch dortu polijeme polevou, kterou jsme si připravili následovně: Do cukru nalijeme vařící mléko, rum, olej a ušleháme v hladkou polevu. Povrch poté ještě ozdobíme ořechy.


Beruska64

05. 01. 2010, Recept navštíven: 1581x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chystám sa vyskúšať, nemusí byť zlý

04. 11. 2016, 11:06

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dort je dobrý, orechový

14. 11. 2016, 20:49

Přidat komentář
Angel 666
Prosím,jen upřesnění- šlehačku napřed ušlehat a pak vmíchat ořechy nebo šlehat i s těmi ořechy?

Angel 666 07. 01. 2010, 11:51

Beruska64
Nejprve ušlehat šlehačku, poté přidat ořechy.

Beruska64 07. 01. 2010, 12:22

Thumb
Dort je na můj vkus příliš sladký - skoro typu punčák, ale proti gustu.... Množství ořechů do náplně je přehnané, stačí max. polovina. Polevu rovněž udělat z menšího množství, jinak zbytečně zbyde. Recept s upravenýimi množstvími vyšel v knize "Praktická hrníčková kuchařka" od Svatavy Poncové z nakladatelství Knižní expres.

Muf555 30. 08. 2014, 07:33

Facebook komentáře