Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bánovský dort

Bánovský dort
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 55min , porce

5712 kalorií, 13.0g cukrů, 283.0g tuků, 118.0g bílkovin

Příprava

Žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme mleté ořechy (100 g), strouhanku, mouku a tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků a uděláme těsto. Toto těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a dáme péct do trouby. Pečeme při 180 °C, cca 15 minut. Poté korpus vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, poté ho podélně rozkrojíme a potřeme náplní, kterou jsme si připravili takto: Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, mletými ořechy (250 g) a vyšleháme hustou náplň. Když je korpus potřený touto náplí, přiklopíme druhý díl korpusu a povrch dortu polijeme polevou, kterou jsme si připravili následovně: Do cukru nalijeme vařící mléko, rum, olej a ušleháme v hladkou polevu. Povrch poté ještě ozdobíme ořechy.

Beruska64

05. 01. 2010, Recept navštíven: 1513x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bánovský dort

Bánovský dort

Žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme mleté ořechy (100 g), strouhanku, mouku a tuhý sn...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bánovský dort Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chystám sa vyskúšať, nemusí byť zlý

04. 11. 2016, 11:06

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dort je dobrý, orechový

14. 11. 2016, 20:49

Přidat komentář
Angel 666
Prosím,jen upřesnění- šlehačku napřed ušlehat a pak vmíchat ořechy nebo šlehat i s těmi ořechy?

Angel 666 07. 01. 2010, 11:51

Beruska64
Nejprve ušlehat šlehačku, poté přidat ořechy.

Beruska64 07. 01. 2010, 12:22

Thumb
Dort je na můj vkus příliš sladký - skoro typu punčák, ale proti gustu.... Množství ořechů do náplně je přehnané, stačí max. polovina. Polevu rovněž udělat z menšího množství, jinak zbytečně zbyde. Recept s upravenýimi množstvími vyšel v knize "Praktická hrníčková kuchařka" od Svatavy Poncové z nakladatelství Knižní expres.

Muf555 30. 08. 2014, 07:33

Facebook komentáře