Chybějící obrázek

Bánovský dort

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
15min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

5712 kalorií
13.0g cukrů
283.0g tuků
118.0g bílkovin


Příprava

Žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme mleté ořechy (100 g), strouhanku, mouku a tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků a uděláme těsto. Toto těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a dáme péct do trouby. Pečeme při 180 °C, cca 15 minut. Poté korpus vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, poté ho podélně rozkrojíme a potřeme náplní, kterou jsme si připravili takto: Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, mletými ořechy (250 g) a vyšleháme hustou náplň. Když je korpus potřený touto náplí, přiklopíme druhý díl korpusu a povrch dortu polijeme polevou, kterou jsme si připravili následovně: Do cukru nalijeme vařící mléko, rum, olej a ušleháme v hladkou polevu. Povrch poté ještě ozdobíme ořechy.

přidejte na:
Beruska64

05. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chystám sa vyskúšať, nemusí byť zlý

katka16031 04. 11. 2016, 11:06

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dort je dobrý, orechový

dušanka 14. 11. 2016, 20:49

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi chutné

hanka 04. 03. 2018, 19:02

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Prosím,jen upřesnění- šlehačku napřed ušlehat a pak vmíchat ořechy nebo šlehat i s těmi ořechy?

Angel 666 07. 01. 2010, 11:51

Chybějící obrázek
Nejprve ušlehat šlehačku, poté přidat ořechy.

Beruska64 07. 01. 2010, 12:22

Chybějící obrázek
Dort je na můj vkus příliš sladký - skoro typu punčák, ale proti gustu.... Množství ořechů do náplně je přehnané, stačí max. polovina. Polevu rovněž udělat z menšího množství, jinak zbytečně zbyde. Recept s upravenýimi množstvími vyšel v knize "Praktická hrníčková kuchařka" od Svatavy Poncové z nakladatelství Knižní expres.

Muf555 30. 08. 2014, 07:33

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.