Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Barevná mozaika

Obtížnost Čas přípravy
5h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 5h 50min
Nutriční hodnoty
1240 kalorií 4.0g cukrů 102.0g tuků 58.0g bílkovin

Příprava

Jednu okurku a mrkev nakrájíme na co nejjemnější nudličky, nudličky z mrkve krátce povaříme v osolené vodě, přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Želatinu nasypeme do tlustostěnné sklenice a zalijeme 50 ml studené vody a rychle a dobře promícháme, aby želatina nabobtnala. Zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do mikrovlnné trouby rozpustit (nesmí se vařit!). 30 ml láku z okurek lehce nahřejeme a dáme do ní ¼ želatiny. Přidáme k tomu nudličky okurek a mrkve, promícháme a nalijeme to do formy a necháme ztuhnout. Do další mísy namícháme majonézu s jogurtem a nejlépe ve vodní lázni necháme směs lehce nahřát, aby měla alespoň 25-30 stupňů Celsia a přimícháme do směsi zbytek rozpuštěné želatiny. Mezitím nakrájíme 2 vajíčka a zbylé okurky na kostičky, šunku nakrájíme na nudličky a vše přidáme ke směsi. Můžeme dochutit citrónovou šťávou a solí. Na závěr vlijeme tuto směs na zatuhlý základ želatiny se zeleninou. Tlačenku zakryjeme potravinovou fólií a dáme do chladu na 4 – 5 hodin ztuhnout. Před podáváním nahřejeme formu pod teplou vodou dnem vzhůru, vyklopíme a ostrým nožem krájíme na jednotlivé plátky, které můžeme dozdobit rukolou či jinou oblíbenou bylinkou.


Přidat na Pinterest
Božské_jídlo

03. 04. 2013, Recept navštíven: 2419x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ja pridavam aj mrazený hrášok
Přidané ingredience: hrášok

31. 01. 2016, 17:44

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzera velmi dobre

21. 10. 2016, 09:45

Přidat komentář

Facebook komentáře