Barevná mozaika

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

5h 30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

5h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

1240 kalorií
4.0g cukrů
102.0g tuků
58.0g bílkovin


Příprava

Jednu okurku a mrkev nakrájíme na co nejjemnější nudličky, nudličky z mrkve krátce povaříme v osolené vodě, přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Želatinu nasypeme do tlustostěnné sklenice a zalijeme 50 ml studené vody a rychle a dobře promícháme, aby želatina nabobtnala. Zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do mikrovlnné trouby rozpustit (nesmí se vařit!). 30 ml láku z okurek lehce nahřejeme a dáme do ní ¼ želatiny. Přidáme k tomu nudličky okurek a mrkve, promícháme a nalijeme to do formy a necháme ztuhnout. Do další mísy namícháme majonézu s jogurtem a nejlépe ve vodní lázni necháme směs lehce nahřát, aby měla alespoň 25-30 stupňů Celsia a přimícháme do směsi zbytek rozpuštěné želatiny. Mezitím nakrájíme 2 vajíčka a zbylé okurky na kostičky, šunku nakrájíme na nudličky a vše přidáme ke směsi. Můžeme dochutit citrónovou šťávou a solí. Na závěr vlijeme tuto směs na zatuhlý základ želatiny se zeleninou. Tlačenku zakryjeme potravinovou fólií a dáme do chladu na 4 – 5 hodin ztuhnout. Před podáváním nahřejeme formu pod teplou vodou dnem vzhůru, vyklopíme a ostrým nožem krájíme na jednotlivé plátky, které můžeme dozdobit rukolou či jinou oblíbenou bylinkou.

přidejte na:
Božské_jídlo

03. 04. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
ja pridavam aj mrazený hrášok
Přidané ingredience: hrášok

dušanka 31. 01. 2016, 17:44

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyzera velmi dobre

palino 21. 10. 2016, 09:45

Přidat komentář