Boloňské špagety jinak, rychle a levně
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
15min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
180
kalorií
12.0g
cukrů
6.0g
tuků
11.0g
bílkovin
Příprava
Do většího hrnce si napustíme vodu, kterou osolíme a přidáme lžíci oleje. Jakmile voda vaří, vložíme do ní špagety, které uvaříme al dente (na zkus).
Než se nám uvaří špagety, nakrájíme si cibulku, kterou dozlatova osmahneme a přidáme prolisovaný česnek. Jakmile nám začne česnek vonět, přidáme po lžících vepřovou konzervu, kterou vařečkou "rozdlubeme" na malinké kousky. Ihned přidáme hotovou omáčku a kukuřici. Chvíli povaříme.
Vodu z uvařených špaget slijeme a propláchneme je studenou vodou, aby se nelepili. Promícháme s omáčkou a při podávání posypeme strouhaným sýrem.
Tip k receptu
Místo Eidamu můžeme použít parmazán.
Sonia00512. 02. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: bazalka
planeta 02. 03. 2014, 12:21
© 2024, Railsformers s.r.o.