Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Citronový moučník

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 30min , porce

1596 kalorií, 4.0g cukrů, 87.0g tuků, 41.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Prosátou mouku smícháme s moučkovým cukrem, žloutky, máslem a vanilkovým cukrem. Rychle vypracujeme hladké těsto. 23 cm koláčovou formu vymažeme máslem. Těsto vyválíme a přeložíme do formy. Formu vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby na 180°C. Zatím co se korpus peče, máslo rozpustíme, cukr, vejce, citronovou kůru a štávu vyšleháme /asi 2 minuty/, nakonec přidáme mírně vychlazené máslo. Když je těsto slabě růžové, korpus vyjmeme a nalijeme do něj náplň. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 10-15 minut, dokud náplň zcela neztuhne. Moučník krájíme až vychlazený, můžeme ho podávat pokapaný džemem z černého rybízu nebo borůvek a s kopečkem šlehačky. Je velmi osviežující a lahodný.

uschi3

25. 03. 2011, Recept navštíven: 2741x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Citronový moučník s čokoládou

Citronový moučník s čokoládou

Žloutky vyšleháme s 250 g moučkového cukru, přidáme teplou vodu, prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiv...

Citronový moučník

Citronový moučník

Prosátou mouku smícháme s moučkovým cukrem, žloutky, máslem a vanilkovým cukrem. Rychle vypracujeme hladké ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Citronový moučník Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře