Citronový moučník
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Prosátou mouku smícháme s moučkovým cukrem, žloutky, máslem a vanilkovým cukrem. Rychle vypracujeme hladké těsto. 23 cm koláčovou formu vymažeme máslem. Těsto vyválíme a přeložíme do formy. Formu vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby na 180°C. Zatím co se korpus peče, máslo rozpustíme, cukr, vejce, citronovou kůru a štávu vyšleháme /asi 2 minuty/, nakonec přidáme mírně vychlazené máslo. Když je těsto slabě růžové, korpus vyjmeme a nalijeme do něj náplň. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 10-15 minut, dokud náplň zcela neztuhne. Moučník krájíme až vychlazený, můžeme ho podávat pokapaný džemem z černého rybízu nebo borůvek a s kopečkem šlehačky. Je velmi osviežující a lahodný.
uschi325. 03. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
dušanka 18. 02. 2017, 19:03

katka16031 03. 06. 2017, 17:27

palino 10. 10. 2017, 18:14

binunenk 03. 11. 2018, 20:41

majka 21. 11. 2019, 20:50

Svetlana 28. 11. 2019, 20:53