Cizrnová polévka s celerem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
180
kalorií
1.0g
cukrů
14.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Na oleji orestujeme nakrájený řapíkatý celer. Část zelené nati si schováme na konečnou ozdobu. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a kmín. Za stálého míchání smažíme zhruba 10 minut. Zalijeme studenou vodou, přidáme kostku zeleninového bujonu, krájená loupaná rajčata a scezenou cizrnu. Opepříme a necháme vařit ještě 10 minut. Mazitím na másle opečeme na proužky nakrájený toastový chléb. Nakonec polévku na talíři ozdobíme zbylou natí z řapíkatého celeru.
Tip k receptu
Toasty dáváme na talíř až těsně před servírováním, aby se nerozmočily.
Alirtecka12. 01. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: vývar
planeta 08. 02. 2014, 16:03
© 2024, Railsformers s.r.o.