Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Nevíme, co se zeleninou? Zavařme ji.

5361_small

Jako každý rok se konec léta vyznačuje sklizní zeleniny. Mnoho domácností jí má nadbytek a obdarovává příbuzné, blízké a kamarády, kteří mnohdy také nevědí, jak si s ní poradit. V minulém článku jsme se nechali inspirovat recepty z cukety a hub. Tentokrát se podíváme na zeleninu v trošičku širším měřítku.

Nakládání okurek je asi tou největší klasikou léta, týká-li se zavařování. Určitě pro Vás máme skvělý recept na pikantnější sterilované okurky nebo na výborné sterilované papriky, které si ve své chuti nijak nezadají s okurkami nebo nakládanou řepou či fazolovými lusky.

Dobrým nápadem na uchování zeleniny jako jsou rajčata nebo papriky je lečo na zavaření. Slouží jako základ pro omáčky nebo jako polotovar pro samotné lečo. Jako polotovar však můžete zpracovat i fazolkovou omáčku se zeleninkou, do které už jen stačí osmahnout uzeninu a získáte tak výjimečnou pochoutku na způsob „trenčianských párků".  Jste-li milovníci pomazánek na topinky a chtěli byste si vyzkoušet nový zajímavý recept, nabízíme vám cuketovou pomazánku na topinky.

Doufáme, že jsme vás alespoň trošku inspirovali! Pokud máte své oblíbené recepty nebo byste se chtěli pochlubit fotografií svých výtvorů, budeme rádi, když nám je pošlete.

Fotogalerie

Šéfredaktor

02. 09. 2009

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Roxana
Letos jsem nezavařovala vůbec nic, asi tím, že jsme měli jiné starosti po přestěhování. A nejhorší je, když suroviny šověk musí kupovat, pak to nemá cenu. Za rok mám zálusk a kukuřici ala okurky, to je moc dobré.

Roxana 14. 12. 2009, 13:45

Facebook komentáře