Nevíme, co se zeleninou? Zavařme ji.

5361_small

Jako každý rok se konec léta vyznačuje sklizní zeleniny. Mnoho domácností jí má nadbytek a obdarovává příbuzné, blízké a kamarády, kteří mnohdy také nevědí, jak si s ní poradit. V minulém článku jsme se nechali inspirovat recepty z cukety a hub. Tentokrát se podíváme na zeleninu v trošičku širším měřítku.

Nakládání okurek je asi tou největší klasikou léta, týká-li se zavařování. Určitě pro Vás máme skvělý recept na pikantnější sterilované okurky nebo na výborné sterilované papriky, které si ve své chuti nijak nezadají s okurkami nebo nakládanou řepou či fazolovými lusky.

Dobrým nápadem na uchování zeleniny jako jsou rajčata nebo papriky je lečo na zavaření. Slouží jako základ pro omáčky nebo jako polotovar pro samotné lečo. Jako polotovar však můžete zpracovat i fazolkovou omáčku se zeleninkou, do které už jen stačí osmahnout uzeninu a získáte tak výjimečnou pochoutku na způsob „trenčianských párků".  Jste-li milovníci pomazánek na topinky a chtěli byste si vyzkoušet nový zajímavý recept, nabízíme vám cuketovou pomazánku na topinky.

Doufáme, že jsme vás alespoň trošku inspirovali! Pokud máte své oblíbené recepty nebo byste se chtěli pochlubit fotografií svých výtvorů, budeme rádi, když nám je pošlete.

přidejte na:
Šéfredaktor

02. 09. 2009

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Roxana
Letos jsem nezavařovala vůbec nic, asi tím, že jsme měli jiné starosti po přestěhování. A nejhorší je, když suroviny šověk musí kupovat, pak to nemá cenu. Za rok mám zálusk a kukuřici ala okurky, to je moc dobré.

Roxana 14. 12. 2009, 14:45