Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí utopenci

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 30min
Nutriční hodnoty
460 kalorií 20.0g cukrů 0.0g tuků 5.0g bílkovin

Příprava

Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balení Nálevu na nakládání okurek, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky oloupeme, rozkrojíme podélně napůl, ale nedokrojíme (můžeme nechat i vcelku) a do porcelánového hrnce či sklenice o objemu něco přes 2 litry (případně do skleněné třílitrové láhve), je vkládáme do vrstev rozevřeným řezem dolů střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka.
Prosypeme cukrem, přidáme nové koření, bobkové listy a zalijeme téměř chladným nálevem. Necháme stát ve špajzce 10 dní, pokud nevydržíme, alespoň týden.

Bulb Tip k receptu

Cukr moučku můžeme nahradit 2-4 kuličkami umělého sladidla, které rozpustíme ve vařícím nálevu.
Pro pikantnější chuť můžeme do sklenice přidat 4-6 menších plátků křenu a 1/2 feferonky.
Podáváme samostatně, s hořčicí nebo kečupem a pečivem.


Přidat na Pinterest
kaccka

07. 11. 2009, Recept navštíven: 7416x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím utopencov skoro rovnako

21. 01. 2017, 19:17

Přidat komentář
Hana Kubicová
Vyhlášené utopence připravuji obdobně: - nálev: 1 l vody, 0,5 l octa, 1/3 Deka, 5 velkých cibulí nakrájených na kolečka, 3 lžíce Podravky, 4 lžíce cukru, 4 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 15 kuliček celého pepře, může být i feferonka. Vše svaříme po dobu 5ti minut. - špekáčky rozkrojíme, uvnitř opepříme, potřeme hořčicí a vložíme plátek sladkokyselé okurky, popř. papriku. - skládáme do sklenice vždy vrstvu špekáčků a zasypeme cibulí z nálevu, poté zalijeme nálevem. - sklenice uzavřeme a necháme asi 14 dní uležet v chladu. Já je ale raději na 15 minut zavařím, utopenci pak vydrží déle. - do jedné sklenice se vejdou asi 4 ks utopenců.

Hana Kubicová 06. 01. 2010, 19:52

Facebook komentáře