Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí utopenci

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 30min , porce

460 kalorií, 20.0g cukrů, 0.0g tuků, 5.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balení Nálevu na nakládání okurek, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky oloupeme, rozkrojíme podélně napůl, ale nedokrojíme (můžeme nechat i vcelku) a do porcelánového hrnce či sklenice o objemu něco přes 2 litry (případně do skleněné třílitrové láhve), je vkládáme do vrstev rozevřeným řezem dolů střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka.
Prosypeme cukrem, přidáme nové koření, bobkové listy a zalijeme téměř chladným nálevem. Necháme stát ve špajzce 10 dní, pokud nevydržíme, alespoň týden.

Bulb Tip k receptu

Cukr moučku můžeme nahradit 2-4 kuličkami umělého sladidla, které rozpustíme ve vařícím nálevu.
Pro pikantnější chuť můžeme do sklenice přidat 4-6 menších plátků křenu a 1/2 feferonky.
Podáváme samostatně, s hořčicí nebo kečupem a pečivem.

kaccka

07. 11. 2009, Recept navštíven: 6565x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Domácí utopenci

Domácí utopenci

Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balení Nálevu na nakládán...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí utopenci Link-arrow
Thumb.1264002008-3753

Domácí housky

K trošce vlažného mléka přidáme kvasnice, trochu mouky a vyrobíme tak kvásek, který necháme vykynout. Poté ...

Thumb.chleba

Domácí chléb kmínový

Připravíme si kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, zasypeme je lžičkou cukru a necháme v teple v...

Thumb

Italský domácí chléb

Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynut...


Přidat recenzi
Přidat komentář
Hana Kubicová
Vyhlášené utopence připravuji obdobně: - nálev: 1 l vody, 0,5 l octa, 1/3 Deka, 5 velkých cibulí nakrájených na kolečka, 3 lžíce Podravky, 4 lžíce cukru, 4 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 15 kuliček celého pepře, může být i feferonka. Vše svaříme po dobu 5ti minut. - špekáčky rozkrojíme, uvnitř opepříme, potřeme hořčicí a vložíme plátek sladkokyselé okurky, popř. papriku. - skládáme do sklenice vždy vrstvu špekáčků a zasypeme cibulí z nálevu, poté zalijeme nálevem. - sklenice uzavřeme a necháme asi 14 dní uležet v chladu. Já je ale raději na 15 minut zavařím, utopenci pak vydrží déle. - do jedné sklenice se vejdou asi 4 ks utopenců.

Hana Kubicová 06. 01. 2010, 19:52

Facebook komentáře