Domácí utopenci
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balení Nálevu na nakládání okurek, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky oloupeme, rozkrojíme podélně napůl, ale nedokrojíme (můžeme nechat i vcelku) a do porcelánového hrnce či sklenice o objemu něco přes 2 litry (případně do skleněné třílitrové láhve), je vkládáme do vrstev rozevřeným řezem dolů střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka.
Prosypeme cukrem, přidáme nové koření, bobkové listy a zalijeme téměř chladným nálevem. Necháme stát ve špajzce 10 dní, pokud nevydržíme, alespoň týden.
Tip k receptu
Cukr moučku můžeme nahradit 2-4 kuličkami umělého sladidla, které rozpustíme ve vařícím nálevu.
Pro pikantnější chuť můžeme do sklenice přidat 4-6 menších plátků křenu a 1/2 feferonky.
Podáváme samostatně, s hořčicí nebo kečupem a pečivem.
07. 11. 2009