Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dýňové krémové rizoto se šalvějí

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 55min
Nutriční hodnoty
2240 kalorií 0.0g cukrů 71.0g tuků 56.0g bílkovin

Příprava

Cibuli nakrájíme na drobno. Rýži si opláchneme v sítu a necháme okapat. Poté rozpustíme, nejlépe ve woku, máslo a zpěníme na něm cibuli. Přisypeme dýni a asi 10 minut opékáme a často promícháváme. Pak přisypeme okapanou rýži a zalijeme vínem. Vaříme tak dlouho, dokud se víno nevyvaří. Poté po částech přiléváme vývar tak, že jej vždy necháme zpoloviny vyvařit. Vývar přidáváme, dokud nám rýže nezměkne. Jakmile je rýže i dýně měkká, necháme vyvařit vývar úplně. Osolíme, opepříme a přidáme šalvěj, ještě asi 2 minuty povařme a vypneme. Do horkého rizota vmícháme strouhaný parmazán a zakysanou smetanu. Můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Zakysaná smetana jde nahradit mascarpone, nebo vynechat. Máslo můžeme samozřejmě vyměnit za olivový olej, ale není to ono.


Přidat na Pinterest
Sonia005

01. 10. 2012, Recept navštíven: 1999x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ľahké dobre rizoto

16. 01. 2016, 20:08

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
lahodné rizoto

12. 02. 2016, 11:16

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam v sezone dyni

13. 03. 2016, 19:21

Přidat komentář

Facebook komentáře