Dýňové krémové rizoto se šalvějí

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
40min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

2240 kalorií
0.0g cukrů
71.0g tuků
56.0g bílkovin


Příprava

Cibuli nakrájíme na drobno. Rýži si opláchneme v sítu a necháme okapat. Poté rozpustíme, nejlépe ve woku, máslo a zpěníme na něm cibuli. Přisypeme dýni a asi 10 minut opékáme a často promícháváme. Pak přisypeme okapanou rýži a zalijeme vínem. Vaříme tak dlouho, dokud se víno nevyvaří. Poté po částech přiléváme vývar tak, že jej vždy necháme zpoloviny vyvařit. Vývar přidáváme, dokud nám rýže nezměkne. Jakmile je rýže i dýně měkká, necháme vyvařit vývar úplně. Osolíme, opepříme a přidáme šalvěj, ještě asi 2 minuty povařme a vypneme. Do horkého rizota vmícháme strouhaný parmazán a zakysanou smetanu. Můžeme podávat.

Tip k receptu

Zakysaná smetana jde nahradit mascarpone, nebo vynechat. Máslo můžeme samozřejmě vyměnit za olivový olej, ale není to ono.

přidejte na:
Sonia005

01. 10. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
ľahké dobre rizoto
majka 16. 01. 2016, 21:08
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
lahodné rizoto
katka16031 12. 02. 2016, 12:16
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam v sezone dyni
dušanka 13. 03. 2016, 20:21
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborné chutné rizoto
palino 16. 05. 2019, 21:02