Dýňové krémové rizoto se šalvějí
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibuli nakrájíme na drobno. Rýži si opláchneme v sítu a necháme okapat. Poté rozpustíme, nejlépe ve woku, máslo a zpěníme na něm cibuli. Přisypeme dýni a asi 10 minut opékáme a často promícháváme. Pak přisypeme okapanou rýži a zalijeme vínem. Vaříme tak dlouho, dokud se víno nevyvaří. Poté po částech přiléváme vývar tak, že jej vždy necháme zpoloviny vyvařit. Vývar přidáváme, dokud nám rýže nezměkne. Jakmile je rýže i dýně měkká, necháme vyvařit vývar úplně. Osolíme, opepříme a přidáme šalvěj, ještě asi 2 minuty povařme a vypneme. Do horkého rizota vmícháme strouhaný parmazán a zakysanou smetanu. Můžeme podávat.
Tip k receptu
Zakysaná smetana jde nahradit mascarpone, nebo vynechat. Máslo můžeme samozřejmě vyměnit za olivový olej, ale není to ono.
Sonia00501. 10. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 16. 01. 2016, 20:08

katka16031 12. 02. 2016, 11:16

dušanka 13. 03. 2016, 19:21

palino 16. 05. 2019, 19:02