Dýňové krémové rizoto se šalvějí

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
40min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

2240 kalorií
0.0g cukrů
71.0g tuků
56.0g bílkovin


Příprava

Cibuli nakrájíme na drobno. Rýži si opláchneme v sítu a necháme okapat. Poté rozpustíme, nejlépe ve woku, máslo a zpěníme na něm cibuli. Přisypeme dýni a asi 10 minut opékáme a často promícháváme. Pak přisypeme okapanou rýži a zalijeme vínem. Vaříme tak dlouho, dokud se víno nevyvaří. Poté po částech přiléváme vývar tak, že jej vždy necháme zpoloviny vyvařit. Vývar přidáváme, dokud nám rýže nezměkne. Jakmile je rýže i dýně měkká, necháme vyvařit vývar úplně. Osolíme, opepříme a přidáme šalvěj, ještě asi 2 minuty povařme a vypneme. Do horkého rizota vmícháme strouhaný parmazán a zakysanou smetanu. Můžeme podávat.

Tip k receptu

Zakysaná smetana jde nahradit mascarpone, nebo vynechat. Máslo můžeme samozřejmě vyměnit za olivový olej, ale není to ono.

přidejte na:
Sonia005

01. 10. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
ľahké dobre rizoto

16. 01. 2016, 20:08

Chybí obrázek
lahodné rizoto

12. 02. 2016, 11:16

Chybí obrázek
vyskúšam v sezone dyni

13. 03. 2016, 19:21

Chybí obrázek
výborné chutné rizoto

16. 05. 2019, 19:02

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.