Houby s hovězím masem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slupce přibližně 20 minut. Poté je slijeme, propláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Brokolici opláchneme a rozebereme na malé růžičky. Houby také očistíme a nakrájíme na plátky. Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme si jej na kostky. Maso okořeníme pepřem a mletým zázvorem.
Rozehřejeme olej, maso na něm zprudka opečeme, poté ho vyjmeme z pánve, osolíme a udržujeme v teple. Ve výpeku podusíme žampiony. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme dalších 10 minut. Přibližně po 5-ti minutách přidáme k houbové směsi rozebranou brokolici a vše vaříme dál. Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C.
Sýr nastrouháme. Brambory a maso vmícháme do zeleniny. Směsí naplníme čtyři malé zapékací misky a navrch je posypeme strouhaným sýrem. Misky vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, dokud se sýr neroztaví.
01. 06. 2011