Hrachové placky
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
1788
kalorií
1.0g
cukrů
16.0g
tuků
114.0g
bílkovin
Příprava
Přes noc namočený hrách zalijeme v hrnci vodou tak, aby byl potopený. Uvaříme ho doměkka. Pak ho přecedíme, ale vodu nevyléváme. Odebereme asi třetinu hrachu a zbytek rozmixujeme spolu s vodou, ve které se vařil.
Pak přidáme zbylý hrách, sůl a koření. Zahustíme hladkou moukou. Měla by vzniknout čase s konzistencí těsta na bramboráky. V případě potřeby ještě trochu mouky přidáme.
Smažíme rychle po obou stranách v horkém oleji. Tvoříme raději menší placky, jinak se při otáčení trhají. Podáváme se zeleninovým salátem.
Tip k receptu
Skvělé je dát na povrch placek zakysanou smetanu ochucenou bylinkami. Na podzim můžeme na už osmaženou stranu vhodit na pánvi při otáčení půlky zralých švestek a sýr.
notburga28. 07. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.