Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Hrachové placky

Hrachové placky
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 50min , porce

1788 kalorií, 1.0g cukrů, 16.0g tuků, 114.0g bílkovin

Příprava

Přes noc namočený hrách zalijeme v hrnci vodou tak, aby byl potopený. Uvaříme ho doměkka. Pak ho přecedíme, ale vodu nevyléváme. Odebereme asi třetinu hrachu a zbytek rozmixujeme spolu s vodou, ve které se vařil.
Pak přidáme zbylý hrách, sůl a koření. Zahustíme hladkou moukou. Měla by vzniknout čase s konzistencí těsta na bramboráky. V případě potřeby ještě trochu mouky přidáme.
Smažíme rychle po obou stranách v horkém oleji. Tvoříme raději menší placky, jinak se při otáčení trhají. Podáváme se zeleninovým salátem.

Bulb Tip k receptu

Skvělé je dát na povrch placek zakysanou smetanu ochucenou bylinkami. Na podzim můžeme na už osmaženou stranu vhodit na pánvi při otáčení půlky zralých švestek a sýr.

notburga

28. 07. 2011, Recept navštíven: 3759x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Hrachové placky

Hrachové placky

Přes noc namočený hrách zalijeme v hrnci vodou tak, aby byl potopený. Uvaříme ho doměkka. Pak ho přecedíme,...

Zobrazit všechny podobné recepty k Hrachové placky Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře