Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hrachové placky

Hrachové placky

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
1788 kalorií 1.0g cukrů 16.0g tuků 114.0g bílkovin

Příprava

Přes noc namočený hrách zalijeme v hrnci vodou tak, aby byl potopený. Uvaříme ho doměkka. Pak ho přecedíme, ale vodu nevyléváme. Odebereme asi třetinu hrachu a zbytek rozmixujeme spolu s vodou, ve které se vařil.
Pak přidáme zbylý hrách, sůl a koření. Zahustíme hladkou moukou. Měla by vzniknout čase s konzistencí těsta na bramboráky. V případě potřeby ještě trochu mouky přidáme.
Smažíme rychle po obou stranách v horkém oleji. Tvoříme raději menší placky, jinak se při otáčení trhají. Podáváme se zeleninovým salátem.

Bulb Tip k receptu

Skvělé je dát na povrch placek zakysanou smetanu ochucenou bylinkami. Na podzim můžeme na už osmaženou stranu vhodit na pánvi při otáčení půlky zralých švestek a sýr.


notburga

28. 07. 2011, Recept navštíven: 4083x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre hrachove placky

23. 12. 2016, 21:04

Přidat komentář

Facebook komentáře