
Husí játra v těstíčku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Droždí smícháme se 4 lžícemi teplé vody, přidáme mouku, cukr, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které na 2 hodiny dáme odležet. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a uložíme ho na 2 hodiny do tepla. Játra vložíme do teplé vody. Po 2 hodinách vyjmeme játra, odblaníme je, vložíme do vína a necháme je tam odležet 6 hodin. Odleželá játra osolíme, opepříme a zabalíme do plátků slaniny. Víno a bujón zahřejeme na 80 °C, vložíme játra a 20 minut ohříváme. Formu na srnčí hřbet vymažeme, vylepíme těstem, vložíme játra bez slaniny, přikryjeme zbytkem těsta rozváleného na plát a okraje důkladně přitiskneme. Pečeme cca 60 minut při 200 °C.
Beruska6411. 12. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 05. 10. 2016, 21:34

Svetlana 09. 09. 2017, 18:51

katka16031 06. 07. 2018, 17:54