Chybějící obrázek

Husí játra v těstíčku

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2h 0min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

3h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

6740 kalorií
2.0g cukrů
445.0g tuků
277.0g bílkovin


Příprava

Droždí smícháme se 4 lžícemi teplé vody, přidáme mouku, cukr, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které na 2 hodiny dáme odležet. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a uložíme ho na 2 hodiny do tepla. Játra vložíme do teplé vody. Po 2 hodinách vyjmeme játra, odblaníme je, vložíme do vína a necháme je tam odležet 6 hodin. Odleželá játra osolíme, opepříme a zabalíme do plátků slaniny. Víno a bujón zahřejeme na 80 °C, vložíme játra a 20 minut ohříváme. Formu na srnčí hřbet vymažeme, vylepíme těstem, vložíme játra bez slaniny, přikryjeme zbytkem těsta rozváleného na plát a okraje důkladně přitiskneme. Pečeme cca 60 minut při 200 °C.

přidejte na:
Beruska64

11. 12. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobra lahodka
hanka 05. 10. 2016, 23:34
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
pečeň v cestíčku je chutná
Svetlana 09. 09. 2017, 20:51
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
paštika je chuťovo dobrá
katka16031 06. 07. 2018, 19:54