Husí játra v těstíčku
Obtížnost
Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
3h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
6740
kalorií
2.0g
cukrů
445.0g
tuků
277.0g
bílkovin
Příprava
Droždí smícháme se 4 lžícemi teplé vody, přidáme mouku, cukr, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které na 2 hodiny dáme odležet. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a uložíme ho na 2 hodiny do tepla. Játra vložíme do teplé vody. Po 2 hodinách vyjmeme játra, odblaníme je, vložíme do vína a necháme je tam odležet 6 hodin. Odleželá játra osolíme, opepříme a zabalíme do plátků slaniny. Víno a bujón zahřejeme na 80 °C, vložíme játra a 20 minut ohříváme. Formu na srnčí hřbet vymažeme, vylepíme těstem, vložíme játra bez slaniny, přikryjeme zbytkem těsta rozváleného na plát a okraje důkladně přitiskneme. Pečeme cca 60 minut při 200 °C.
Beruska6411. 12. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.