Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Husí játra v těstíčku

Husí játra v těstíčku

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 3h 30min
Nutriční hodnoty
6740 kalorií 2.0g cukrů 445.0g tuků 277.0g bílkovin

Příprava

Droždí smícháme se 4 lžícemi teplé vody, přidáme mouku, cukr, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které na 2 hodiny dáme odležet. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a uložíme ho na 2 hodiny do tepla. Játra vložíme do teplé vody. Po 2 hodinách vyjmeme játra, odblaníme je, vložíme do vína a necháme je tam odležet 6 hodin. Odleželá játra osolíme, opepříme a zabalíme do plátků slaniny. Víno a bujón zahřejeme na 80 °C, vložíme játra a 20 minut ohříváme. Formu na srnčí hřbet vymažeme, vylepíme těstem, vložíme játra bez slaniny, přikryjeme zbytkem těsta rozváleného na plát a okraje důkladně přitiskneme. Pečeme cca 60 minut při 200 °C.


Beruska64

11. 12. 2009, Recept navštíven: 1567x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra lahodka

05. 10. 2016, 21:34

Přidat komentář

Facebook komentáře