Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Jablečný závin z jogurtového těsta

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 50min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 20min , porce

2480 kalorií, 13.0g cukrů, 70.0g tuků, 73.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Na vál dáme mouku, přimícháme prášek do pečiva, přidáme jogurt a nasekáme Heru. Ze všeho zpracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části.
Každou polovinu těsta natenko rozválíme, poklademe jablky, která jsme oloupali a nakrájeli na tenké plátky. Jablka posypeme vanilkovým cukrem, podle sladkosti jablek krupicovým cukrem, skořicí a nakonec mletými ořechy.
Placky s náplní smotáme do závinů, opatrně přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme při 200 stupních Celsia dozlatova. Není nutné před pečením potírat vejcem. Upečené necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Angel 666

16. 11. 2009, Recept navštíven: 6204x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jablečný závin

Jablečný závin

Jablka oloupeme, nakrájíme, vykrájíme jadřince a nastrouháme. Listové těsto zpracujeme a rozkrojíme na půl....

Domácí jablečný závin z nelistového těsta

Domácí jablečný závin z nelistového těsta

Do 2 dcl sklenice dáme 2 žloutky, 2 lžíce octu a dolijeme vodou, aby byla sklenice plná. Do mísy odvážíme ...

Jablečný závin z jogurtového těsta

Jablečný závin z jogurtového těsta

Na vál dáme mouku, přimícháme prášek do pečiva, přidáme jogurt a nasekáme Heru. Ze všeho zpracujeme těsto, ...

Pivní jablečný závin

Pivní jablečný závin

Rostliný tuk nastrouháme a dáme na pomoučený vál, kde se těsto bude rozdělávat, přidáme tři hrnečky mouky a...

Kynutý jablečný závin

Kynutý jablečný závin

Z vlažného mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutek, vanilkový cukr ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Jablečný závin z jogurtového těsta Link-arrow

Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept, cesto aj bez vajíčka , super

03. 12. 2016, 19:20

Přidat komentář
veerac
Tento recept také dělám, jen nedávám prášek do pečiva a když nemám hladkou mouku, klidně ji nahradím polohrubou a vždy se povedl.

veerac 18. 11. 2009, 18:28

Angel 666
Já používám kypřící prášek bez fosfátů Bio, to je vinný kámen, dá se koupit v prodejně zdravé výživy, myslím, že s tím kypřícím práškem je přece jen těsto nadýchanější, ale bez něj to může jít určitě taky.

Angel 666 18. 11. 2009, 19:38

veerac
O tomto prášku jsem ještě neslyšela, tak se pozeptám. Je v něčem lepší, nez obyčejný?

veerac 19. 11. 2009, 17:35

Angel 666
Vinný kámen je produkt při kvašení vína, který se usazuje v sudech a tím pádem je to 100% přírodní látka bez všelijakých éček, takže je rozhodně zdravější než ten klasický. Já peču opravdu často, skoro denně, takže spotřebu kypřících prášků mám velkou, no a tak si myslím, že je lepší si připlatit (u nás sáček vinného kamene stojí 5 Kč) a používat přírodní, než sebe a hlavně děti ládovat zbytečně chemií.

Angel 666 20. 11. 2009, 00:02

veerac
Jestli je tam stejné mnozství jako u PDP a stojí 5,- Kč a pečeš skoro každý den, tak klobouk dolu. Naštěstí už mám děti velké, tak tolik na ty éčka koukat nemusím.

veerac 20. 11. 2009, 20:27

Angel 666
No, já to samozřejmě střídám, peču různé věci- kynuté, třené, křehké těsto apod. Vždycky si koupím 10 prášků najednou a když dojdou, tak si jdu pro další, vydrží mi tak měsíc :o).

Angel 666 22. 11. 2009, 22:57

veerac
Tak jsem si dnes koupila Bio kypřící prášek. Je ho tam 40 g za 15,- Kč. Jsem zvědavá jestli poznám nějaký rozdíl.

veerac 23. 11. 2009, 16:54

Facebook komentáře