Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jablečný závin z jogurtového těsta

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 20min
Nutriční hodnoty
2480 kalorií 13.0g cukrů 70.0g tuků 73.0g bílkovin

Příprava

Na vál dáme mouku, přimícháme prášek do pečiva, přidáme jogurt a nasekáme Heru. Ze všeho zpracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části.
Každou polovinu těsta natenko rozválíme, poklademe jablky, která jsme oloupali a nakrájeli na tenké plátky. Jablka posypeme vanilkovým cukrem, podle sladkosti jablek krupicovým cukrem, skořicí a nakonec mletými ořechy.
Placky s náplní smotáme do závinů, opatrně přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme při 200 stupních Celsia dozlatova. Není nutné před pečením potírat vejcem. Upečené necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.


Přidat na Pinterest
Angel 666

16. 11. 2009, Recept navštíven: 7590x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept, cesto aj bez vajíčka , super

03. 12. 2016, 19:20

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi vydarený recept

27. 10. 2017, 15:16

Přidat komentář
veerac
Tento recept také dělám, jen nedávám prášek do pečiva a když nemám hladkou mouku, klidně ji nahradím polohrubou a vždy se povedl.

veerac 18. 11. 2009, 18:28

Angel 666
Já používám kypřící prášek bez fosfátů Bio, to je vinný kámen, dá se koupit v prodejně zdravé výživy, myslím, že s tím kypřícím práškem je přece jen těsto nadýchanější, ale bez něj to může jít určitě taky.

Angel 666 18. 11. 2009, 19:38

veerac
O tomto prášku jsem ještě neslyšela, tak se pozeptám. Je v něčem lepší, nez obyčejný?

veerac 19. 11. 2009, 17:35

Angel 666
Vinný kámen je produkt při kvašení vína, který se usazuje v sudech a tím pádem je to 100% přírodní látka bez všelijakých éček, takže je rozhodně zdravější než ten klasický. Já peču opravdu často, skoro denně, takže spotřebu kypřících prášků mám velkou, no a tak si myslím, že je lepší si připlatit (u nás sáček vinného kamene stojí 5 Kč) a používat přírodní, než sebe a hlavně děti ládovat zbytečně chemií.

Angel 666 20. 11. 2009, 00:02

veerac
Jestli je tam stejné mnozství jako u PDP a stojí 5,- Kč a pečeš skoro každý den, tak klobouk dolu. Naštěstí už mám děti velké, tak tolik na ty éčka koukat nemusím.

veerac 20. 11. 2009, 20:27

Angel 666
No, já to samozřejmě střídám, peču různé věci- kynuté, třené, křehké těsto apod. Vždycky si koupím 10 prášků najednou a když dojdou, tak si jdu pro další, vydrží mi tak měsíc :o).

Angel 666 22. 11. 2009, 22:57

veerac
Tak jsem si dnes koupila Bio kypřící prášek. Je ho tam 40 g za 15,- Kč. Jsem zvědavá jestli poznám nějaký rozdíl.

veerac 23. 11. 2009, 16:54

Facebook komentáře