Jablkovo-pudinkové koblížky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vmícháme zbývající přísady a elektrickým šlehačem hněteme do hladkého těsta. Na jablečnou náplň oloupeme jablko, rozkrojíme, odstraníme jádřince a rozkrájíme ho na 12 kousků, které pokapeme citronovou šťávou. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů. Do každého dílu přidáme 1 kousek jablka a vytvoříme kuličky tak, aby jablečný kousek zůstal uprostřed. Těstové kuličky smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Usmažené necháme oschnout na roštu pro pečení nebo na kuchyňském papíře. Na pudinkovou náplň připravíme pudink z pudinkového prášku, cukru a mléka podle návodu na obalu. Pudink necháme a stálého míchání vychladnout. Pudink nalijeme do plnícího sáčku se špičkou a plníme jím ještě vlažné koblížky. Těsně před podáváním je pocukrujeme.
svetlana30. 11. 2009