Kachna s játrovou nádivkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Očištěnou kachnu vykostíme a rozložíme ji na plát. Místa, ve kterých není dostatek masa, můžeme vyložit masem, které odřízneme například z prsou kachny. Opatrně maso naklepeme, nesmíme porušit kůži. Poté mírně posolíme.
Housky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Žampiony a papriku také očistíme a nakrájíme na kousky a vše přidáme k houskám.
Máslo rozpustíme a rozšleháme s vejci a mlékem. Přidáme k houskám a zelenině do mísy, mírně osolíme a promícháme. Přidáme petrželku. Hotovou nádivku rozetřeme na plát kachny, stočíme jako roládu a zavážeme provázkem.
Kachnu vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme při 180°C asi dvě hodiny. Během pečení roládu otáčíme a podléváme vodou. Upečenou roládu vyjmeme a necháme na teple.
Výpek zaprášíme hladkou moukou a orestujeme. Poté ho zalijeme studenou vodou, rozšleháme a provaříme. Hotovou šťávu přecedíme. Roládu vrátíme zpět, prohřejeme a krájíme na plátky. Podáváme s vařeným bramborem, nebo šťouchanými brambory.
15. 03. 2012