Kakaový dortík
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z bílků ušleháme tuhý sníh, můžeme přidat lžíci studené vody. Postupně přidáváme krupicový cukr a ještě chvíli šleháme, až sníh hodně zhoustne. Potom zašleháme žloutky, můžeme přidat lžíci horké vody, a nakonec jen zlehka vmícháme polohrubou mouku a lžíci horké čokolády v prášku. Těsto plníme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 30 minut. Před pečením dortu napícháme střed, aby se nám netvořilo bříško.
Pudingový krém: v mléku rozmícháme kakaové pudingy, cukr a za stálého míchání uvaříme. Do šálku dáme dvě malé lžíce rozpustné kávy, vanilkový cukr, zalijeme troškou horké vody, přidáme skořici, rum a zamícháme.
Vychlazený puding a obsah šálku vlijeme do šlehače, přidáme máslo a ušleháme do hladkého krému. Dort po vychladnutí dvakrát rozkrojíme a namažeme připraveným krémem.
Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni, přidáme dvě lžíce oleje a vše dobře umícháme, až se vytvoří hladká poleva. Hotovou čokoládovou polevou polijeme dort a necháme vytuhnout.
20. 11. 2009