Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 128

Císařský řízek

Císařský řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice (můžou být i kuřecí prsa), 3 vejce, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého pepře, 8 stroužků česneku, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce solamylu, 4 lžíce oleje na osmažení

Rozšleháme vejce a vmícháme postupně další suroviny - obě omáčky, obě hořčice, sůl, pepř, prolisovaný česnek a na závěr Solamyl. Necháme tuto směs asi 10 minut odležet. Mezitím si naklepeme plátky masa a poté je po obou stranách obalujeme ve směsi...

Kynuté tvarohovo - ovocné řezy

Kynuté tvarohovo - ovocné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 l mléka, 295 g másla, 4 vejce, 2 sáčky vanilkového cukru, špetka soli, 375 g polohrubé mouky, 40 g droždí , 500 g tvarohu, 190 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 4 lžíce rumu, 220 g hrubé mouky, ovoce podle chuti (nejlépe meruňky nebo broskve)

Do nádoby pekárny dáme mléko, 75 g rozpuštěného másla, 1 vejce, špetku soli, polohrubou mouku, 1 sáček vanilkového cukru a droždí. Zapneme program "těsto". Těsto necháme vymíchat a kynout 30 minut. Po této době program přerušíme a těsto vyválíme....

Kuřecí směs s pórkem na smetaně

Kuřecí směs s pórkem na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 pórek, lžíce másla, 2 snítky oregana, 2 snítky estragonu, sůl, špetka bílého pepře, 100 ml bílého vína, 200 ml sladké smetany, lžička Solamylu

Maso nakrájíme na nudličky a dáme restovat do pánve na lžíci másla. K opečenému masu přidáme pórek nakrájený na nudličky a nasekané bylinky, osolíme a opepříme. Vše ještě orestujeme a pak zalijeme vínem. Po chvíli přilijeme smetanu. V tročce vody...

Filé z tresky v sýrovém obalu

Filé z tresky v sýrovém obalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kusy filé z tresky po cca 200 g, 1 lžíce citronové šťávy, troška pepře bílého, pár kapek Worcesterské máčky, 4 lžíce hladké mouky, 3 vejce, 1 lžička mleté sladké papriky , 3 lžíce kečupu, 4 lžice strouhaného plísňového sýra, 4 lžíce másla, 4 tenké plátky uzeného sýru, sůl podle potřeby

Filé z tresky osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, ochutíme worcesterskou omáčkou a necháme odležať. Zatiaľ si z múky, trošky vody, vajec, papriky, kečupu a strúhaného plesňového syra pripravíme cestíčko, v ktorom pripravené...

Plněná rajčata gervais

Plněná rajčata gervais

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší rajčata, troška oregana, troška bazalky, lžíce olivového oleje na potření pekáčku, 2-3 balení žervé

Připravíme si pekáček, který jemně potřeme olivovým olejem a troubu si rozehřejeme na 180°C. Rajčata omyjeme a seřízneme jim dno, aby v pekáčku dobře stála. Stejně tak rajčata seřízneme z vrchu, odříznutou část se stopkou uschováme. Rajčata vydl...

Kaštanový pudink

Kaštanový pudink

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 5 žloutků, 150 g uvařených a očištěných kaštanů, 100 g cukru krystal, 70 oloupaných a nadrobno posekaných mandlí, troška citronové kůry, 2 vaječné bílky, 100 g cukru krystal na polevu, 100 ml pomerančové šťávy na polevu

V miske ušľaháme maslo, pridáme žĺtky, uvarené a postrúhané gaštany, cukor, olúpané a nadrobno posekané mandle a lyžičku strúhanej citrónovej kôry. Dobre premiešame, pridáme tuhy sneh z 2 bielkov a dáme do pudingovej formy vymastenej maslom. Varím...

Blatenské filé

Blatenské filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mořské štiky, 1 balení mražené zeleniny, 4 stroužky česneku, pepř, 4 vejce, 200 g Eidamu , 1 dcl piva, sůl

Do pekáčku vysypeme celé balení zeleniny. Poklademe nerozmraženou rybou. Posypeme solí, pepřem a přidáme nadrobno nakrájený česnek, zalijeme 3/4 hrníčkem vody a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme nepřikryté do té doby, dokud se nevypaří voda. Pot...

Orange Tonic

Orange Tonic

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl pomerančového džusu, 12 cl Ginu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme džus a gin. Promícháme a zdobíme plátkem pomeranče.

Universal

Universal

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl vodky, 2 cl koňaku, 2 cl Cinzana dry, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, koňak a cizano. Promícháme a podáváme.

Kiss Love

Kiss Love

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl vodky, 3 cl Griotky, 3 cl pomerančového džusu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, griotku a džus. Promícháme a můžeme zdobit plátkem pomerenče.

Plameňák

Plameňák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl Griotky, 1 cl Grenadiny, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, griotku a grenadinu. Promícháme a podáváme.

Pomeráta

Pomeráta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 cl pomerančového džusu, 4 cl peprmintového likéru, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme džus a likér. Promícháme a podáváme.

Iceberg

Iceberg

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, sklenka jablkového džusu, 2 cl vermutu rosso, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, vermut a dolijeme džusem.

Icefern

Icefern

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Fernetu, 3 cl vaječného likéru, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme fernet a likér. Promícháme a podáváme.

Kotlety s cibulovo - pivní omáčkou a pečenými bramborami

Kotlety s cibulovo - pivní omáčkou a pečenými bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg malých brambor, 60 ml oleje, 1 citrón, 4 plátky vepřové kotlety, sůl, pepř, 3 lžíce studeného másla, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce červeného balzamikového octa, 200 ml černého piva

Troubu rozehřejeme na 200°C. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky. Vsypeme je do pekáče, osolíme, promícháme s třetinou oleje a pečeme asi 35 minut. Hotové brambory zakápneme citronovou šťávou a promícháme. Kotlety lehce naklepeme kl...

Zapečené těstoviny s rajčaty a brokolicí

Zapečené těstoviny s rajčaty a brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (např. mušle), 2 lžíce oleje, 1 cibule, 300 g brokolice, 200 g rajčat, 2 kelímky bílého jogurtu, 2 vejce, 100 g mozzarelly, 2 lžíce nasekané bazalky, 1/2 lžíce másla, sůl, pepř

Troubu rozehřejeme na teplotu 190°C. Těstoviny uvaříme dle návodu. Na pánvi osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky. Měla by lehce zhnědnout. K cibulce přidáme na malé růžičky nakrájenou brokolici a restujeme dalších pět minut. Přidáme na kousky ...

Pařížský pudink

Pařížský pudink

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 125 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 100 g špenátu, 50 g mrkve, 2 vejce, kousek másla na vymazaní formiček, troška krupice na vymazaní formiček, špetka soli

Máslo a hrubú múku dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame, kým sa maslo nerozpustí. Zalejeme vlažným mliekom a za stáleho miešania varíme, kým navznikné hustá kaša. Potom ju odstavíme a necháme vychladnúť. Z bielkov si spravíme tuhý sneh. ...

Černý Baron

Černý Baron

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl slivovice, lžička cukru, 2 cl citronové šťávy, sklenka Coca Coly, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nasypeme cukr a nalijeme slivovici, šťávu a dolijeme colou. Promícháme a podáváme.

Bekáto

Bekáto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, 2 cl Campari, 15 cl bílého vína, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalejeme becherovku, campari a nakonec bílé víno. Můžeme zdobit plátkem pomeranče.

American Pie

American Pie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 a 3/4 hrnku hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 175 g studeného másla, 8 lžíc studené vody, 6 jablek (přibližně 1kg), 1/2 hrnku třtinového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky citronové kůry, špetka nastrouhaného muškatového oříšku, mléko na potření , trošku cukru na posypání

Do připravené mísy nasypeme 2 a 1/2 hrnku hladké mouky, lžíci cukru a lžičku soli, promícháme pomocí mixéru. Přidáme na kostky nakrájené máslo a několikrát krátce zapneme mixér, až se směs začne podobat hrubé drobence. Přilijeme asi 8 lžic studené...

Mňamka pro děti

Mňamka pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetanového krému (Pribináček), 8 piškotů, 2 nektarinky nebo jiné ovoce, šlehačka ve spreji, cukrářské zdobení

Na dno skleničky dáme smetanový krém, přidáme piškoty, ovoce nakrájené na kousky, šlehačku a dozdobíme cukrářským zdobením.

Chřestový salát s pečeným kuřetem

Chřestový salát s pečeným kuřetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chřestu čerstvého nebo z konzervy, 200 g pečeného kuřecího masa, 1 lžíce bylinkového octa, 1/2 lžíce cukru krystal, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce petrželové natě, 2 rajčata, 2 kolečka ananasu z konzervy, sůl podle potřeby

Čerstvú špargľu olúpeme a varíme asi 20 minút v posolenej vode. Opláchneme studenou vodou, aby ďalej nemäkla. Pokrájame na kúsky dlhé 5 cm. Špargle z konzervy už nevaríme, len ich pokrájame a ocedíme. Ocot, cukor, majonézu a posekané mäso z pečené...

Hovězí na zázvoru

Hovězí na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 2 menší cibule, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce mletého zázvoru, špetka soli

Plátky naklepeme z obou stran, posolíme a hustě posypeme zázvorem. Okraje jemně nařízneme, aby se nezkroutily. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatohněda. Přidáme okořeněné plátky masa a osmahneme z obou stra...

Dezert Himaláje s tvarohem

Dezert Himaláje s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky mléka, 1/2 hrnku oleje, 4 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 lžička citronové kůry, 2 balení jemného tvarohu, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení vanilkového pudinkového prášku, 1 hrnek cukru moučka

Připravíme si mísu. Do mísy dáme 1 prášek do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 celá vejce, 2 lžíce kakaa a citronovou kůru a vyšleháme do hutné hmoty. Připravíme si druhou mísu a zbylé surovin...

Šunkové řízky s celerovými plátky

Šunkové řízky s celerovými plátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g šunky (4 plátky), 200 ml mléka, 4 tenké plátky uvařeného celeru, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1/2 lžičky mleté červené papriky, 100 g sádla, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby

Šunku rozrežeme na 4 plátky. Dáme na 1 hodinu do mlieka, aby zjemnela. Potom ju vyberieme, položíme na ňu tenký plátok zeleru a zarovnáme na rovnakú veľkosť so šunkou. 3 polievkové lyžice mlieka, v ktorom sme namáčali šunku zmiešame s múkou, vajca...

stránka: