Chybějící obrázek

Džuveč (Gjuveč)

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

2164 kalorií
26.0g cukrů
122.0g tuků
89.0g bílkovin


Příprava

Mäso pokrájame na drobné kocky a vložíme do rozpáleného oleja alebo masti, posolíme, okoreníme a rýchlo opečieme. Opečené mäso vyberieme z tuku. Na tom istom tuku zapeníme do zlatožlta pokrájanú cibuľu, poprášime mletou paprikou, pridáme rajčiakový pretlak, zalejeme horúcou vodou a všetko krátko povaríme.
Vložíme opečené mäso, ktoré v tejto šťave podusíme asi 10 minút. Vyberieme do čistej rajnice, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, rajčiaky pokrájané na štvrtky a papriku pokrájanú na pásiky. Potom pridáme uvarenú ryžu a zalejeme zvyškom rajčiakovej opaprikovanej šťavy.
Posolíme a v rúre zapečieme.

Tip k receptu

Obsah nemiešame, len občas ho trochu potrasieme. Naberačkou kladieme na teplý tanier a hojne posypeme na drobno posekaným kôprom.

přidejte na:
Jozef

28. 09. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
tento recept ma svojou fantastickou chuťou príjemne prekvapil

katka16031 02. 07. 2017, 12:54

Přidat komentář