Chybí obrázek

Džuveč (Gjuveč)

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

2164 kalorií
26.0g cukrů
122.0g tuků
89.0g bílkovin


Příprava

Mäso pokrájame na drobné kocky a vložíme do rozpáleného oleja alebo masti, posolíme, okoreníme a rýchlo opečieme. Opečené mäso vyberieme z tuku. Na tom istom tuku zapeníme do zlatožlta pokrájanú cibuľu, poprášime mletou paprikou, pridáme rajčiakový pretlak, zalejeme horúcou vodou a všetko krátko povaríme.
Vložíme opečené mäso, ktoré v tejto šťave podusíme asi 10 minút. Vyberieme do čistej rajnice, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, rajčiaky pokrájané na štvrtky a papriku pokrájanú na pásiky. Potom pridáme uvarenú ryžu a zalejeme zvyškom rajčiakovej opaprikovanej šťavy.
Posolíme a v rúre zapečieme.

Tip k receptu

Obsah nemiešame, len občas ho trochu potrasieme. Naberačkou kladieme na teplý tanier a hojne posypeme na drobno posekaným kôprom.

přidejte na:
Chybí obrázek

28. 09. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
tento recept ma svojou fantastickou chuťou príjemne prekvapil

02. 07. 2017, 12:54

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.