Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 127

Latté pěna

Latté pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce 12% smetany, 4 lžíce plnotučného mléka, 1 lžička vanilkového cukru

Mléko a smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a necháme dobře vychladit. Potom nádobu se směsí přemístíme asi na tři minuty do mrazáku. Směs přelijeme do šejkru a důkladně protřepeme. Měla by nám vzniknout hustá pěna, kterou poklademe na hladinu uv...

Rychlé špagety

Rychlé špagety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení špaget, 250 g mletého masa, 1 lžička olivového oleje, 1 šálek kečupu

Uvaříme špagety dle návodu. Rozpálíme si pánev s velmi malým množstvím oleje (lepší je olivový). Na pánev dáme mleté maso, osolíme, opepříme, zlehka maso opečeme, aby chytlo takovou hnědošedou barvu a přidáme kečup. Chvíli dusíme a mícháme, aby se...

Pravé liptovské halušky

Pravé liptovské halušky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 1 kg brambor, cca 300 g hladké mouky, 300 g Brynzy, 150 g dobře vyuzené slaniny, lžíce posekané pažitky, sůl podle potřeby

Zemiaky očistíme, umyjeme, postrúhame a posolíme. Primiešame toľko hladkej múky, aby sme dostali polotuhé cesto. (Má sa oddeľovať od misky). Lopárik namočíme do vody, dáme naň časť cesta a nožom hádžeme do vriacej posolenej vody halušky. Uvarené h...

Vepřové plátky zapečené s bramborami, smetanou a sýrem

Vepřové plátky zapečené s bramborami, smetanou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 větších brambor, 4 plátky vepřového masa, 3 lžičky soli, 2 lžičky pepře, 1 plátek tvrdého sýra (asi 1cm široký), 1 balení Ramy Cremefine "na vaření" , 1 lžíce olivového oleje

Brambory omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Pekáček si vymažeme olivovým (či jiným) olejem a dáme do něj první vstvu brambor. Osolíme, opepříme. Tak to děláme, dokud nemáme 3/4 pekáčku plné. Maso si naklepeme, z jedné strany posolíme, z druhé ...

Sýrový chléb

Sýrový chléb

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké pšeničné mouky, 7 g sušeného droždí, 0,5 lžičky cukru, 250 ml vlažné vody, 5 lžic olivového oleje, 2 lžičky soli, špetka pepře, 330 g ementálu, 1 žloutek a 1 lžíce vody na potření těsta

Z mouky, droždí, cukru, vody, soli, pepře a olivového oleje vytvoříme vláčné těsto, které alespoň 5 minut důkladně prohněteme. Z těsta vytvoříme bochánek, který necháme na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Trvá to asi hodi...

Comba

Comba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 5 cl ananasového džusu, 2 cl Grenadiny, 1 cl kokosového likéru, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, likér, grenadínu a džus. Promícháme a podáváme.

Rosa

Rosa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl vermutu dry, 3 cl whisky, 2 kapky Fernetu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vermut, whisky a pár kapek fernetu. Promícháme a podáváme.

Ribín

Ribín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl slivovice, 3 cl jablečného džusu, 3 cl rybízového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme slivovici, jablečný džus a rybízový džus. Promícháme a podáváme.

Ryan's Rush

Ryan's Rush

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cl kahlui, 1 cl Bailey´s, 1 cl bílého rumu

Do sklenky nalijeme kahluu, bailes a rum. Lijeme opatrně, aby vznikl efekt jako u semaforu.

Kuřecí maso v sýrovém těstíčku

Kuřecí maso v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 šálek oleje (na smažení), 1 lžička mleté sladké papriky, 300 ml bílého vína (přibližně, podle chuti), 1 vejce, 1 balení strouhaného sýra, 6 lžic hladké mouky

Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na nudličky o rozměrech asi 2 cm na 5 cm a osolíme. Vejce rozšleháme s vínem. Sýr nastrouháme a spolu s moukou jej vmícháme do vinného vejce. Těstíčko ochutíme solí a paprikou. Všec...

Jablečňáky

Jablečňáky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších jablek, 1 vejce, 2 lžíce cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 150 ml mléka, 1 lžíce puding. prášku - vanilkový, troška skořice, olej na smažení

Jablka oloupeme a nastrouháme (nahrubo) do mísy. Přidáme všechny další ingredience a vše zamícháme tak, aby vzniklo těsto polořídké - asi jako na palačinky. Na pánvi rozpálíme olej a pomocí lžíce vytváříme na pánvi z těsta placičky velikosti dlaně...

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml vlažného kravského mléka, 2 lžičky soli, 36 g droždí (kvasnic), 126 g cukru krystal, 116 g rozpuštěného másla, 1 kg polohrubé mouky, 2 vejce, kůra z jednoho citronu

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout. Do zbytku prosáté mou...

Svíčková omáčka pro nejmenší děti

Svíčková omáčka pro nejmenší děti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g bulvového celeru, 20 g kořenové petržele, 50 g mrkve, 20 g hovězího maso , 4 lžičky bílého jogurtu

Mrkev, petržel i celer dobře oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Maso odblaníme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Vše vložíme do hrnce a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Poté rozmixujeme s bílým jogurtem. Podáváme s čímkoli.

Plněné listové baťůžky

Plněné listové baťůžky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 4 sýry Camembert, 8 žampionů, 8 cherry rajčátek, 1 červená cibule, 8 lžic kečupu, 1 pórek, 1 žloutek na potřetí, trochu sezamových semínek na posypání

Listové těsto vyválíme na čtverec, rozkrojíme na 4 stejné čtverce a každý potřeme 2 lžícemi kečupu. Na kečup položíme camembert, nakrájené žampiony, rajčata, cibuli a nakonec pórek. Okraje těsta potřeme vodou a slepíme. Navrch můžeme přilepit kyti...

Kotlety v listovém kabátku

Kotlety v listovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 tenké libové vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, grilovací koření, 2 lžíce kečupu, 1 balení listového těsta, 250 g hlívy ústřičné, lžíce másla, 1 balení Mozzarelly, 1 vejce na potření

Maso naklepeme, osolíme, dost opepříme, posypeme grilovacím kořením a z obou stran potřeme kečupem. Dáme asi 2 hodiny odležet v chladu. Hlívu nakrájíme na nudličky a na lžíci másla osmahneme doměkka. Mozzarellu rozkrájíme na plátky. Těsto rozk...

Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou

Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 mrkev, 200 g hlívy ústřičné, 200 g loupaných pohankových krup, 150 g kulatozrnné rýže (arborio), 2 špetky tymiánu, 150 ml suchého bílého vína, 1 kostka zeleninového bujonu, špetka šafránu, 50 g strouhaného parmazánu, sůl, pepř

V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a polovinu másla. Přidáme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a plátky česneku. Mrkev oškrábeme, nastrouháme nahrubo a po dvou minutách vsypeme k cibuli s česnekem. Smažíme za občasného míchání další 2 m...

Jablečné pyré paní hraběnky

Jablečné pyré paní hraběnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 velkých jablek, 1 tyčinka skořice, 4-6 hřebíčků, 1 balení zakysané smetany, hrst rozinek, hrst sušených brusinek, hrst sekaných vlašských ořechů, 2 lžíce medu, 2 lžíce javorového sirupu

Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a spolu s kořením dáme dusit pod pokličku doměkka. Měkká jablka necháme vychladnout, odstraníme koření, přidáme zakysanou smetanu, med a vše rozmixujeme dohladka. Do pyré vmícháme sušené brusinky a rozinky...

Speciál

Speciál

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl ananasového džusu, 1 cl Grenadiny, sklenka ledu, 2 cl kokosového likéru

Do sklenky s ledem nalijeme likér, džus a grenadinu. Promícháme a podáváme.

Květ Lásky

Květ Lásky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 cl banánového džusu, 6 cl mangového džusu, 3 cl ananasového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme banánový džus, mangový džus a ananasový džus. Promícháme a podáváme.

Becherádos

Becherádos

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Becherovky, 2 cl Tequily, 1 cl Limetové šťávy, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku, tequilu a limetouvou šťávu. Promícháme a podáváme.

Tournedos Chasseur

Tournedos Chasseur

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 40 g másla na omáčku, 2 housky, 100 g udušených husích jater, 30 g sušených hřibů, 60 g másla na opékání svíčkové a housek, 40 g hladké mouky, 2 kuřecí játra, sůl podle potřeby

Umyté sušené hřiby dáme dusiť. Z masla a múky pripravíme ružovú zápražku, zalejeme ju udusenými hubami, pridáme soľ a uvaríme hustú omáčku. Rezne zo sviečkovice zľahka naklopeme a v rozpálenom masle z oboch strán opečieme. Pri pečení ich osolíme. ...

Maďarská slepičí polévka

Maďarská slepičí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg slepice, 500 g hovězí oháňky, 500 g hovězích kostí, 4 l vody, 500 g kořenové zeleniny, 1/4 hlávky zelí, 2 zelené papriky , 100 g čerstvých hřibů, 2 rajčata, 1/4 hlávky květáku, 15 fazolových lusků, 3 lžíce hrášku, sůl podle potřeby, 6 kuliček pepře, 1 lžíce sekané pažitky, 1 lžička mleté sladké papriky, 500 g domacích nudlí

Očistenú a umytú sliepku s drobkami, hovädzie kosti, ohaňku a celé čierne korenie dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme. Asi po hodine pridáme koreňovú zeleninu, huby a osolíme. Po ďalšej polhodine pridáme očistené fazuľové struky, kapustu, papri...

Marinovaná štika se slaninkou

Marinovaná štika se slaninkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykuchaná štika, 5 dkg anglické slaniny nakrájené na plátky, 10 dkg kvalitního másla, 2 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, špetka oregana, špetka koření na ryby

Štiku omyjeme, osušíme a ze změklého másla a koření vytvoříme polotuhou marinádu, kterou štiku potřeme ze všech stran (štiku neporcujeme, jen nařízneme!). Necháme v lednici odležet cca 2 h. Poté na pánvi osmahneme anglickou slaninu, kterou vyplním...

Povíkendová pomazánka

Povíkendová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vařeného nebo pečeného kuřete, 200 g uzeného masa, 50 g změklého másla, 1 velká kyselá okurka, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce majonézy, špetka soli, špetka pepře

Kuřecí i uzené maso umeleme, dáme do misky, přidáme kyselou okurku, kterou jsme si nastrouhali najemno, přimícháme hodně změklé máslo, hořčici, lžíci majonézy a dochutíme solí a pepřem. Mažeme na čerstvé pečivo nebo chleba a podáváme se zeleninovo...

Bakonský kapr

Bakonský kapr

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr asi 1000 g, 100 g másla, 1 cibule, 250 g žampionů, 2 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžičky hladké mouky, 1 lžíce petrželové natě, 100 ml rybího vývaru, 250 ml zakysané smetany, sůl podle potřeby

Kapra očistíme a pokrájame na porcie. Z hlavy, chrbtice, kože a chvosta pripravíme rybací vývar. Pokrájanú cibuľu zapeníme na masle, pridáme očistené a na plátky nakrájané čerstvé šampiňóny a udusíme domäkka. Pridáme papriku, podlejeme rybacím výv...

stránka: