Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 123

Barmské brambory

Barmské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 4 větší mrkve, 3 stroužky česneku, 1 balení smetany ke šlehání, kousek másla

Do připraveného hrnce si napustíme vodu a osolíme ji. Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce s vodou a solí vařit přibližně na 30-40 minut. Brambory můžeme klidně i rozvařit. Mrkev oloupeme, nastrouháme najemno a dáme vařit ...

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 banány, 2 vejce, 100 g jetelového medu, 100 g másla, 60 g rozinek, 1 lžička skořice, 1 lžička citronové kůry, 1/4 lžičky muškátového květu, 300 g hladké mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, troška Hery a hrubé mouky (na vymazání formy), 150 ml smetany ke šlehání, 1 balení vanilkového cukru

Banány oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Vejce utřeme s medem a rozpuštěným máslem. Potom přidáme rozinky, skořici, citronovou kůru a muškátový květ. Nakonec zapracujeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Hotové těsto dáme do formy na srnčí hřbe...

Krocan s mandlovou náplní

Krocan s mandlovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menši krocan cca 3-3.5 kg, 100 g másla, 100 g uzené slaniny, sůl podle potřeby, Náplň: 3-4 housky, 50 ml bílého vína, 50 g másla, 100 ml zakysané smetany, 3 vejce, trošku citronové kůry, trošku strouhaného muškátového ořechu, 50 g oloupaných mandli, trošku jemné strouhanky

Očisteného a vypitvaného moriaka umyjeme, odrežeme krk, posolíme zvonku i znútra a necháme odležať niekoľko hodín. Brušnú dutinu a hrvoľ naplníme pripravenou plnkou, otvor zašijeme. Celého moriaka potrieme maslom, zvyšok dáme na pekáč, naň položím...

Vepřové v kapustě

Vepřové v kapustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g libového vepřového masa , 1 střední kapusta, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, drcený kmín, olej

Maso nakrájíme na menší kousky. Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran orestujeme. Orestované maso osolíme, opepříme, přidáme kmín, na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek nesekaný nadrobno. Vše spolu opečeme, zalijeme horkou vodou a p...

Brambory s mrkví

Brambory s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor (malých), 500 g mrkve, špetka soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 cibule (středně velká), 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l polotučného mléka, špetka bílého pepře, špetka muškátového květu, 200 g anglické slaniny (bez kůže), 2 lžíce kaparů (nakládaných), 1 lžíce čerstvé nasekané šalvěje

Brambory a mrkev omyjeme, oloupeme a v celku vaříme v osolené vodě s kmínem asi 25 minut. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. V hrnci rozpálíme máslo a na středním plameni na něm podusíme cibuli. Poprášíme moukou a hrnec sej...

Sýrové pusinky

Sýrové pusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Eidamu, 5 vajec, 1 lžička sojové omáčky, 3 lžíce oleje na osmažení, strouhanka na obalení

Z bílků ušleháme hustý sníh, zlehka vmícháme strouhaný sýr, sojovou omáčku a žloutky. Směs musí být hustá. Vytvarujeme kuličky a obalujeme ve strouhance a smažíme.

Sýrové sušenky

Sýrové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 100 g strouhaného Čedaru, 100 g strouhaného parmazánu, 50 g změklého másla, 1 lžička drceného kmínu, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 1 hrst burizónů, špetka cayenského pepře

Burisony rozdrtíme válečkem, přidáme strouhané sýry, změklé máslo, kmín, pepř a sůl ( podle chuti- pozor sýry jsou již slané). Vše dobře promícháme a podle potřeby dosypeme mouku (nemusí být všechna) a opět dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvaru...

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky lososa, 30 ml olivového oleje, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 2 plátky citrónu a šťávu z půlky citrónu, 2 cibule, 2 hrnečky bramborové kaše, 2 lžíce másla, 2 hrsti špenátových listů, špetka česneku - sušená kořenící směs, 2 lžíce Dijonské hořčice

Kousky lososa zakapeme šťávou z citrónu a osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji dozlatova. Špenátové listy posekáme nadrobno, osolíme, velmi lehce opepříme a přidáme sušený česnek, poté špenát. Podusíme na trošce o...

Recept na vepřové koleno

Recept na vepřové koleno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové vykostěné koleno, 2 lžíce francouzské nebo pikantní hořčice, 2 dcl světlého piva, 4 stroužky česneku, špetka soli, 1 cibule, sádlo nebo olej na upečení

Z hořčice, piva, oloupaného a utřeného česneku a soli, uděláme kaši. Koleno posolíme, potřeme směsí a necháme den v chladu uležet. Druhý den srolujeme koleno, převážeme a upečeme na oloupané a na kostky nakrájené cibuli a oleji nebo sádle, pečeme ...

Hermelín s pivní cibulkou

Hermelín s pivní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hermelín, 1 cibule, 10 ml olivového oleje, 2 lžičky brusinkového kompotu nebo omáčky, 1 plátek chleba, 15 ml světlého piva, vhodný je 11 strupňový Kozel, 1 lžička strouhanky, 1 lžička petrželové natě, 2 trsy polníčku

Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji do lehce zlatavé barvy. Pak podlijeme pivem a vydusíme do sucha (můžeme také přidat lžičku cukru, aby cibule lépe zkaramelizovala). Krajíc chleba si překrojíme napůl a opečeme nasucho v toustov...

Kuřecí šašlik

Kuřecí šašlik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsíček, 250 g krůtích jater, 75 g anglické slaniny (bez kůže), 3 cibule, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce mleté papriky, 100 ml červeného vína, 100 ml vývaru, 400 g rajčat (krájených na kousky), 1 lžička octa, špetka cukru krupice, 1/2 lžičky celerové soli, 1/2 lžičky česnekového prášku, 2 papriky (červené), 2 lžíce másla, 2 hrnky jasmínové rýže, 4 šálky kuřecího vývaru

Maso a játra očistíme, spolu se slaninou nakrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, rozčtvrtíme a rozdělíme na jednotlivé dílky. Menší kousky necháme ležet stranou. Na špíz střídavě napichujeme velké kousky cibule, játra, maso a slaninu. Osolíme, opepř...

Falešná  hrášková polévka

Falešná hrášková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 1 l vody, 1 zeleninový bujón, sůl dle chuti, Vegeta dle chuti, 2 hrsti hrášku

Cuketu oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s bujónem dáme vařit. Když je cuketa měkká, rozmixujeme ji, přidáme hrášek a ještě chvíli povaříme. Můžeme zahustit jíškou, ale nemusíme. Ochutíme vegetou a solí.

Bochník s ořechy a olejem

Bochník s ořechy a olejem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

320 ml vody, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru krupice, 400 g hladké mouky, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky instantního droždí, 100 g sekaných ořechů

Všechny ingredience dáme do pekárny /prve tekuté pak sypké/, mimo ořechů. Zapneme základní program a ořechy přidáme po zvukovém signálu.

Rajčata s olivovo-sýrovou náplní

Rajčata s olivovo-sýrovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat (středně velkých), 1 svazek bazalky, 50 g oliv (černých a odpeckovaných), 1 stroužek česneku, 150 g Eidamu, špetka pepře, špetka soli, 2 lžíce olivového oleje, špetka pepře cayenského

Omyjeme rajčata a bazalku, rajským jablíčkům odkrojíme vrchní část a kávovou lžičkou vydlabeme vnitřek, který zbavíme zrníček a nasekáme na jemno. Otrháme lístky bazalky, několik si ponecháme na pozdější zdobení a zbytek drobně nasekáme. Olivy na...

Pikantní vajíčka s hořčicí

Pikantní vajíčka s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g Eidamu, 1 lžíce hořčičných semínek, 2 snítky bazalky, 1 lžíce másla, 150 g smetany, špetka soli, špetka pepře (česnekového), 4 vejce

Nastrouháme sýr, hořčičná semínka rozdrtíme v hmoždíři a bazalku nasekáme najemno. Troubu rozpálíme na 220°C. Čtyři varné formičky vymažeme máslem a vysypeme sýrem. Smetanu promícháme se sekanou bazalkou, drcenými hořčičnými semínky, solí, česne...

Pivní chleba se salámem

Pivní chleba se salámem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml světlého piva, 100 ml vody, 2 lžičky kmínu, 1,5 lžičky soli, 300 g hladké mouky, 200 g celozrnné mouky, 1 lžička instantního droždí, 100 g šunkového salámu nakrájeného na kostičky

Do pekárny dáme tekuté ingredience, pak sypké. Šunkový salám přidáváme až po zvukovém signálu. Zapneme pekárnu na základní program a pečeme.

Domácí preclíky s olejem

Domácí preclíky s olejem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 9 lžic slunečnicového oleje, 1 vejce, 1 lžička soli, 175 ml mléka, 1 sáček instantního droždí, 1/2 lžičky cukru krupice

Všechny suroviny dáme do pekárny, nejdříve tekuté, pak sypké a zapneme program Těsto. Po skončení programu necháme těsto v teple vykynout. Z malých kousků vyválíme tenké pramínky, ze kterých stočíme klasické preclíky nebo jiné tvary. Na plechu s ...

Stín smaragdu

Stín smaragdu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl peprmintového likéru, sklenka ledu, 2 cl Coca Coly, 1 cl limetové šťávy

Do sklenky s ledem nalijeme peprmintový likér, coca-colu a zakápneme limetkovou šťávou.

Dark live

Dark live

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl rumu, 2 cl vodky black, sklenka ledu, sklenka Coca Coly

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, rum a dolijeme coca-colou.

Gin Weather

Gin Weather

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Ginu, 1 cl triple secu, 3 cl pomerančového džusu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme gin, džus a zakápneme triple secem. Mužeme zdobit plátkem pomeranče.

Pink gin

Pink gin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Ginu, 3 kapky angostura bitters, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme gin, a zakápneme angostura bitters. Můžeme zdobit plátkem citrónu.

Slovenské žůžo

Slovenské žůžo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 trojúhelníků taveného sýra, 300 g anglické slaniny, 120 g Brynzy, 1 kg brambor, 1 zakysaná smetana, 2 vejce, hrst petrželky, 1 lžíce Vegety

Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu osmažíme a rozdělíme na tři části. Do pekáčku dáme jednu část anglické slaniny, na ní navrstvíme jednu třetinu brambor, na brambory nadrobe...

Třený jablkový koláč se sněhem

Třený jablkový koláč se sněhem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 200 g tuku, 300 g cukru moučka, 0,15 l mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 50 g sekaných ořechů, 2 kg jablek i se slupkou, 1 vanilkový cukr, 6 bílků, 150 g cukru krystal

Příprava jablečné náplně: Čistá jablka zbavená jádřinců pokrájíme na kousky a podusíme s vanilkovým cukrem. Příprava sněhu: Bílky s krystalovým cukrem ušleháme nad párou na tuhý sníh. Tuk ušleháme s cukrem přidáme žloutky, mléko a mouku s pr...

Studená buráková polévka s kefírem

Studená buráková polévka s kefírem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 3/4 l rajčatové šťávy, 175 g kefíru (dobře vychlazeného), 3 lžíce arašídového másla, 2-3 lžíce citronové šťávy, špetka soli, špetka bílého pepře, 50 g arašídů (nesolených), 1/2 lžíce petrželové natě, 1/2 lžíce pažitky, 1/2 lžíce kopru

Vejce vaříme na tvrdo 8 minut, ochladíme a oloupeme. Vyjmeme žloutky, rozmačkáme a spolu s rajčatovou šťávou rozmixujeme v mixéru na jemno. Přidáme kefír a arašídové máslo, vše dobře promícháme. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme opepříme, pro oc...

Avokádo se šunkovou pěnou

Avokádo se šunkovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vařené šunky vcelku, 3 lžíce smetany, 1 lžíce koňaku, špetka bílého pepře, 1 lžíce Tabasca, 2 avokáda, 1 lžíce citronové šťávy, 4 lístky kopru, 8 plátků citrónu

Šunku, je-li třeba, zbavíme kůže, nakrájíme na kostičky a v mixéru rozmixujeme. K šunce přidáme smetanu a koňak. Pikantně okořeníme tabaskem a pepřem. Avokáda omyjeme, nařízneme podélně kolem pecky, půlkami otočíme a oddělíme je od sebe. Pecku v...

stránka: