Chybějící obrázek

Pečený játrový bochník

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

2084 kalorií
1.0g cukrů
103.0g tuků
129.0g bílkovin


Příprava

Pečeň, mäso a mierne namočenú žemľu pomelieme na mlynci. Na olejí orestujeme nadrobno posekanú cibuľu a petržlenovú vňať. Pridáme ju do mäsovej hmoty a ochutíme rozotretým cesnakom, korením, muškatovým orechom, horčicou a soľou. Napokon vmiešame vajcia a zahustíme strúhankou podľa potreby, aby sa dalá sformovať do bochníka. Uložíme ho do vymasteného pekáčika. Poukladáme naň plátky údeného bôčika. Pečieme cca 45-55 minút při 150°C.

Tip k receptu

Teľaciu pečeň môžeme nahradiť pečeňou bravčovou. Taktiež môžeme hmotu vložíť do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy. Podávame buď teple so zemiakovou kašou, alebo studené s chlebom.

přidejte na:
Jozef

12. 11. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

Svetlana 18. 01. 2018, 19:35

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo dobrý bochník

majka 13. 06. 2018, 12:27

Přidat komentář