Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pečený játrový bochník

Pečený játrový bochník

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
2084 kalorií 1.0g cukrů 103.0g tuků 129.0g bílkovin

Příprava

Pečeň, mäso a mierne namočenú žemľu pomelieme na mlynci. Na olejí orestujeme nadrobno posekanú cibuľu a petržlenovú vňať. Pridáme ju do mäsovej hmoty a ochutíme rozotretým cesnakom, korením, muškatovým orechom, horčicou a soľou. Napokon vmiešame vajcia a zahustíme strúhankou podľa potreby, aby sa dalá sformovať do bochníka. Uložíme ho do vymasteného pekáčika. Poukladáme naň plátky údeného bôčika. Pečieme cca 45-55 minút při 150°C.

Bulb Tip k receptu

Teľaciu pečeň môžeme nahradiť pečeňou bravčovou. Taktiež môžeme hmotu vložíť do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy. Podávame buď teple so zemiakovou kašou, alebo studené s chlebom.


Jozef

12. 11. 2010, Recept navštíven: 1277x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře