Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 125

Vepřové řízky s kari

Vepřové řízky s kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřového masa, 1 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1/2 dcl mléka, 2 lžíce Vegety, 3 lžičky kari koření, 3 lžíce sojové omáčky sladké, špetka soli dle potřeby, dle potřeby olivový olej na smažení

Maso z vepřové kýty či plecka lehce naklepeme a velmi lehce osolíme. Vejce, mléko, Solamyl, kari koření, sojovou omáčku, Vegetu či podobné polévkové koření rozšleháme a případně dochutíme dle vlastní fantazie a chuti. Maso necháme asi 2 hodiny ...

Recept na horkou čokoládu

Recept na horkou čokoládu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g čokolády na vaření, 2 lžičky cukru krupice, 1 lusk vanilky, 250 ml polotučného mléka, 150 ml 12% sladké smetany, troška Malcaa -hotového kakaové nápoje (nebo Granka)

Nejdříve si nalámeme čokoládu a podélně rozřízneme vanilku. Potom všechny přísady dáme do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejeme. Stále prošleháváme metlou, až se všechna čokoláda rozpustí a směs bude horká a napěněná. Pak ji rozlijeme do hrn...

Myslivecké roštěnky

Myslivecké roštěnky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrsti hub, 1 balení mražené zeleninové směsi pod svíčkovou, 1 šálek hladké mouky, 600 dkg hovězí roštěnky, 50 ml olivového oleje, 4 špetky kořenící směsi - staročeské koření, 2 bobkové listy, 3 kuličky jalovce, 3 kuličky nového koření, 4 šálky vývaru, 100 ml smetany ke šlehání

Roštěnou nakrájíme na 4 plátky, které naklepeme, okořeníme směsí staročeského koření (obsahuje i sůl, proto nemusíme samostatně solit) a potřeme olejem. Dáme je na 40 minut do chladničky odpočinout. Poté si rozpálíme olej a roštěnky, které jsme me...

Kuře s houbami, slaninou a na pivě

Kuře s houbami, slaninou a na pivě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 300 g anglické slaniny, 300 g sušených namočených hub, špetka soli, špetka pepře, 2 menší cibule, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 dcl černého piva

Slaninu nakrájíme na kostky, cibule oloupeme pouze ze svrchní slupky, kuře omyjeme a naplníme 2/3 nakrájené slaniny, osolíme a opepříme. Vložíme do připraveného pekáče, obložíme zbytkem slaniny, přidáme bobkové listy, nové koření, podlijeme pivem ...

Budapešťské řezy - "žerbó"

Budapešťské řezy - "žerbó"

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g krupicové mouky, 200 g másla, 50 g cukru moučka, 2 žloutky, 20 g droždí, 4 lžíce mléka, špetka sody bikarbóny, špetka soli, Náplň: 150 g pomletých vlašských ořechů, 150 g cukru moučka, 2 lžíce vody, 4 lžíce rumu, 1 lžička citronové kůry, 250 g rybízového džemu

Všetky prísady zmiesime a cesto rozdelíme na tri časti. Každú rozvaľkáme. prvú časť dáme na plech, potrieme najprv tenšiou vrstvou ríbezľového alebo iného pikantného lekváru (džemu). Na ňu potom dáme orechovú plnku: Uvaríme husty sirup zo 150g cuk...

Domácí vepřové klobásy

Domácí vepřové klobásy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg vepřové kýty, 5 kg vepřového bůčku, 2 kg vepřové plece, 2 g pepře (na 1kg masa), 20 g soli (na 1kg masa), 1 g kmínu (na 1kg masa), 2,5 g česneku (na 1kg masy), střívko dle množství klobásek

Maso omyjeme, osušíme a očistíme od hrubých nečistot. Sádlo necháme. Nakrájíme na kostky a okořeníme. Necháme odležet do druhého dne. Do mlýnku na maso nastavíme "šajbu" s většími otvory. Naložené kousky meleme nejdříve do mísy a poté na vyústění...

Snídaňový koktejl

Snídaňový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 150 g borůvek, 0,3 l minerálky, 1 lžička jetelového medu

Do mixéru dáme banán nakrájený na kolečka a vsypeme 150 g borůvek. Prošleháme dohladka, necháme mixér běžet a přoléváme minerálku, tak aby jsme získali požadovanou hustotu. Vlijeme do sklenice, ozdobíme zbylými borůvkami, zakápneme medem a podáváme.

Tvarohový dort s borůvkami

Tvarohový dort s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g BEBE sušenek, 100 g másla, 500 g borůvek, 220 g cukru krupice, 2 limety, 500 g jemného tvarohu, 280 ml smetany ke šlehání, 280 ml zakysané smetany, 4 lžičky želatiny

Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložíme kolečkem pečícího papíru. Rozpustíme 100 g másla, rozdrtíme sušenky v mixéru, nebo v sáčku za pomocí válečku a smícháme v misce s rozpuštěným máslem. ...

Vepřové maso ve směsi z koření a s rýží

Vepřové maso ve směsi z koření a s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

275 g dlouhozrnné rýže, 6 dcl studené vody, 350 g vepřové kýty, 2 lžičky kořenící směsi na Čínu, 4 lžíce škrobové moučky, 3 vejce, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 špetky česnekové drtě, 100 g mrkve, 1 paprika, 15 g másla, špetka soli, špetka pepře, 1 konzerva hrášku

Nejdříve si očistíme mrkev a nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Rýži propláchneme studenou tekoucí vodou. Dáme ji do velkého hrnce, zalijeme vodou a přidáme špetku soli. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou,...

Kuře na paprice

Kuře na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg kuřete (stehna, čtvrtky, cokoliv), 2 cibule, 2 lžíce mleté sladké papriky, 1,5 lžíce mleté pálivé papriky, 3 lžíce másla, 1 dcl vody, 4 lžíce smetany ke šlehání, 3 lžíce hladké mouky

Kuře očistíme, opláchneme a ve vodě uvaříme doměkka (je to cca 1 hodinu). Podle chuti můžeme přidat i koření a sůl (přidávám nové koření a pepř, sůl). Měkké kuře vytáhneme, necháme vystydnout a následně maso obereme. Vývar přecedíme a dáme stranou...

Česnekový chléb

Česnekový chléb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 1 balení instantního droždí, 300 ml vlažné vody, 3 lžíce rostlinného oleje, lžička soli, lžička cukru, 3 stroužky česneku

Mouku smícháme s droždím. Jeden stroužek česneku utřeme se solí, zbylé nasekáme nadrobno. Do pečící nádoby dáme nejprve tekuté suroviny, přidáme mouku, cukr, sůl a česnek. Pekárnu nastavíme na základní program a pečeme. Kdo má rád česnek, může si ...

Rajčata plněná tuňákem

Rajčata plněná tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 žloutky, 2 lžičky citrónové šťávy, jemně nastrouhaná kůra z 1 citrónu, 4 lžíce olivového oleje, 115 g okapaného konzervovaného tuňáka, 2 lžíce okapaných kaparů, špetka soli, špetka pepře, 2 sušená rajčata, troška čerstvých listů bazalky

Rajčata rozkrojíme na poloviny a lžící odstraníme dužinu. Vnitřek vymažeme rajčatovým protlakem. Vložíme je do pekáčku a v předehřáté troubě zapékáme 12-15 minut při teplotě 200°C. Vyjmeme rajčata a necháme trochu vychladnout. Mezitím si udělá...

Hrnková skořicová bábovka

Hrnková skořicová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krystal, 1 balení vanilkového cukru, 1 hrnek oleje, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 3 lžičky skořice, 3 nastrouhaná jablka, hrst rozinek, hrst sekaných ořechů

Všechny ingredience smícháme a utřeme těsto. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C a pečeme asi 50 minut.

Zeleninové jarní závitky

Zeleninové jarní závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g mrkve, 1 paprika, 1 lžíce slunečnicového oleje, 75 g fazolových klíčků, 1 limeta, 1 chilli paprička, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička rýžového škrobu, 2 lžíce koriandru, 8 plátků listového těsta, 25 g másla, 2 lžičky sezamového oleje, 1 svazek jarní cibulky

Nejdříve si nastrouháme kůru z limetky. Ostrým nožem pokrájíme mrkev na tenké tyčinky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme jí na tenké plátky. Ve velkém předehřátém woku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme mrkev, červenou papriku a fazolové ...

Ostrá čočková polévka s mrkví

Ostrá čočková polévka s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g čočky, 1,2 l zeleninového vývaru, 350 g mrkve, 2 cibule, 250 g sterilovaných rajčat, 2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kmínu, 1 lžička koriandru, 1 lžička chilli koření, 1/2 lžičky kurkumy, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, 3 dcl nízkotučného mléka, 1 balení bílého jogurtu

Nejdříve si očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka, oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Do cedníku nasypeme čočku a propláchneme jí studenou vodou. Necháme ji okapat a nasypeme do velké pánve, zalijeme 8,5 dl zeleninového vývaru, přidám...

Kuřecí polévka s těstovinami

Kuřecí polévka s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g drůbežího masa, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 250 g mrkve, 250 g květáku, 8,5 dcl drůbežího vývaru, 125 g těstovin, špetka soli, špetka pepře, 5 kousků parmazánu

Ostrým nožem nakrájíme kuřecí maso na kostičky a odstraníme veškerou kůži. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a rychle osmahneme kuře, cibuli, mrkev a rozdrobený květák do zlatova. Přidáme kuřecí vývar a uvedeme do varu. Přidáme těstoviny a uvede...

Pivovarský bůček ( Bůček na pivě)

Pivovarský bůček ( Bůček na pivě)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce světlého piva, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce strouhanky, 3 kuličky nového koření, špetka pepře, 1 hrst petrželové natě, 100 g uzeného sýra

Bůček nakrájíme na plátky o tloušce asi 1 cm. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme k ni maso a z obou stran je opečeme. Podlijeme trochou piva a vody, přidáme prolisovaný česnek, koření a dus...

Piškotová roláda s mandlemi

Piškotová roláda s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 lžíc cukru krupice, 6 lžíc polohrubé mouky, 1.5 sáčku pudinkového prášku, 100 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 250 ml mléka, 1 žloutek, trocha mandlové esence, hrst sekaných mandlí

Vejce ušleháme s cukrem krupice do pěny a po lžících přidáváme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a při teplotě 200°C plát prudce upečeme, asi 10 minut. Horký přetáhneme na mokrou utěrku a i s papírem zarolujeme a necháme vyc...

Mirkova marináda

Mirkova marináda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 150 ml oleje , 4 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme, vložíme kuřecí čtvrtky nebo jiné maso a necháme 48 hodin v chladnu uležet. Grilujeme nebo opékáme a potíráme směsí, která zůstane na dně. Směs stačí na 12 čtvrtek.

Šišky z mletého masa v zeleninové směsi

Šišky z mletého masa v zeleninové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 1 vejce, hrst strouhanky, troška vody, sůl, pepř, koření na mleté maso, 1 cibule, 2 rajčata, 1 červená paprika , 1 žlutá paprika , 4 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, asi 100 ml piva, olej, 100 g eidamu

Maso smícháme s vejcem, strouhankou, trochou vody, solí, pepřem a kořením na mleté maso. Pořádně propracujeme, aby se vše dobře spojilo. Hotovou směs rozdělíme na čtvrtiny. Z každé čtvrtiny uděláme placičku. Sýr rozkrojíme na čtyři hranolky a kaž...

Halali

Halali

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mrkve, 700 g celeru, 500 g cibule, 5 lžíc soli, 7 lžíc cukru, 7 lžíc octa, 1 lžička nového koření, 1,5 lžičky pepře, 4 bobkové listy, trocha vody, 500 g kořenové petržele

Očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, podlijeme trochou vody přidáme koření a vaříme do měkka. Necháme vychladnout, vytáhneme bobkový list a rozmixujeme. Opět povaříme do zhoustnutí. Horké plníme do sklenic a sterilujeme 20 až 25 min...

Malá šlehaná bábovka

Malá šlehaná bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 1 vanilkový cukr, 300 g cukru krupice, 400 g Lučiny, 0.25 l smetany, 1 lžíce citronové kůry, 300 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, sníh z pěti bílků

Cukr, žloutky a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Přidáme Lučinu, smetanu, citronovou kůru, mouku, prášek do pečiva a sníh z bílků a vše opatrně smícháme. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a zvolna pečeme při 150°C asi 30 minut. Hotovou bábovk...

Směs do salátu

Směs do salátu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg mrkve, 500 g celeru, 500 g petržele, 1,5 l vody, 0,5 l octa, 50 g soli, 300 g cukru , 30 kuliček pepře

Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky nebo nudličky a uvaříme doměkka. Naplníme ji do sklenic, zalijeme nálevem a sterilujeme 20 minut na 80°C. Zeleninu používáme do bramborového salátu, vlašského salátu, pod maso nebo jako přílohu. Nálev: Sva...

Cuketová polévka s chlebem

Cuketová polévka s chlebem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 1 l vody, zeleninový bujón, 1 cibule, 2 lžíce másla, lžíce krupičky

Na másle zpěníme cibuli a přidáme na kostky nakrájenou cuketu, dusíme chvíli s kostkou bujónu. Pak zalijeme vodou a asi půl hodiny vaříme. Rozmixujeme, zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Můžeme dochutit vegetou a zjemnit smetanou. Servíruje...

Orientální krůtí pečeně

Orientální krůtí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích jater, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 lžička mleteho zázvoru, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 citrón, 2 lžíce Ramy

Morčaciu pečeň umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme roztlačený cesnak, koreniny mimo soli, citrónovú šťavu a zmiešame. Zmes dobre premiešame s pečeňou a necháme odležať aspoň 6 hodín na chladno...

stránka: