Zapečené ředkve s nádivkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Ředkve omyjeme, očistíme a v rendlíku s osolenou vodou rychle přivedeme k varu, stlumíme a vaříme asi 15 minut. Scedíme a zchladíme studenou vodou. Příčně rozpůlíme a vydlabeme. Okraj musí zůstat asi 1 cm. Vydlabanou hmotu nakrájíme na kostičky, nasypeme do misky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a česnek na jemno. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky a přidáme do misky. Přidáme petržel. Vše v misce promícháme se žloutky a rohlíky. Troubu rozehřejeme na 180°C. Zapékací mísu vymažeme máslem. Bílky mírně osolíme, ušleháme sníh a lehce ho vmícháme k rohlíkům. Ředkve rozložíme do mísy a naplníme nádivkou. Zbylou nádivku rozprostřeme kolem ředkví a pečeme asi 40 minut.
Tip k receptu
Jako příloha se výborně hodí vařený brambor, nebo rozpečená bageta
Sonia00514. 10. 2010