Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 121

Buloňské lumaconi

Buloňské lumaconi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (lumaconi), sůl, 1 lžíce oleje, 300 g vařeného masa , 300 g krájených spařených rajčat, 100 g žampionů, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1-2 dcl bílého vína, špetka bazalky, 1 cibule, strouhaný sýr

Těstoviny uvaříme podle návodu. 300 g vařeného masa nasekáme, cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Do pánve dáme olej, rozehřejeme, dáme nasekanou cibuli, zpěníme a přidáme nasekané maso a krátce osmahneme, přidáme spařená rajčata, žampióny a proli...

Slunečnicové jehněčí řízky

Slunečnicové jehněčí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčího, 150 g bílé veky, 1-2 dcl mléka, 1 vejce, sůl, slunečnicová semínka, máslo na smažení, špetka muškátového květu

Jehněčí maso pomeleme, osolíme, přidáme muškátový květ, veku namočíme v mléce a umeleme ve strojku po mase a potom prohněteme spolu s masem a vejcem. Ze směsi tvoříme placičky, které obalujeme ve slunečnicových semínkách a pomalu zvolna smažíme na...

Mleté kouličky s omáčkou na způsob svíčkové

Mleté kouličky s omáčkou na způsob svíčkové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka masoxu, 400 g hovězího mletého masa, 1 balení mražené zeleninové směsi pod svíčkovou, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 4 kuličky pepře, 2 listy bobkového listu, 100 ml smetany ke šlehání, půlka citrónu, 1 lžička koření na mleté maso (např. Rossk), 1 vejce, 20 ml olivového oleje

Mleté maso smícháme s kořením na mleté maso a s vejcem, dobře prohněteme a utvoříme z něj malé kuličky, které zprudka opečeme na oleji. Mezitím si na másle orestujeme mraženou zeleninovou směs pod svíčkovou, kterou pak zalijeme necelým litrem vody...

Kari omáčka

Kari omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 l hovězího vývaru, 1/4 l svařené kysané smetany, 40 g kari koření, 1 oloupané nastrouhané jablko

Hovězí vývar dáme vařit, přidáme kysanou smetanu, provaříme a dáme ještě kari a strouhané jablko. Vše pořádně povaříme.

Kuřecí směs se zakysanou smetanou

Kuřecí směs se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g drůbežího masa, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 balení zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kečupu, špetka soli

Kuřecí nudličky osmahneme na oleji, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a za stálého mícháni smažíme asi 4 minuty. Směs zaprášíme moukou a zalijeme zakysanou smetanou, do které jsme přidali 4 lžíce vody. Povaříme 2 minuty a přidáme kečup, osolíme....

Mandličková růžičková kapusta

Mandličková růžičková kapusta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g růžičkové kapusty, 2 hrsti mandlových lupínků, 2 lžíce másla, 2 špetky skořice

Růžičkovou kapustu uvaříme a scedíme. Mandlové lupínky nasucho orestujeme. Růžičkovou kapustu polijeme rozpuštěným máslem, které jsme ochutili skořicí, posypeme mandlovými lupínky.

Plněné dortové oplatky

Plněné dortové oplatky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 200 g kokosové moučky nebo mletých ořechů, 1 rozpuštěná Hera, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 1 balení dortových oplatků (nejlépe hranatých)

Z moučkového cukru si v kastrůlku vyvaříme karamel, přidáme do něj kokosovou moučku nebo ořechy, Heru i slazené kondenzované mléko. Všechno společně asi 15 minut povaříme a ještě teplé natřeme na dortové oplatky, které poskládáme na sebe a zatížím...

Bábovka ze svařeného vína

Bábovka ze svařeného vína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g měkkého másla, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 200 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky kypřícího prášku do pečiva, 100 g jemně nastrouhané hořké čokolády, trocha strouhanky, Svařák: 75 ml červeného vína, 2 lžíce citronové šťávy, 2 celé skořice, 1/2 lžičky hřebíčku, 1 lžíce cukru krupice, citronová kůra z jednoho citronu, Poleva: 250 g prosátého cukru moučka, 2-3 lžíce citronové šťávy

Nejprve si svaříme všechny ingredience na svařák a to tak, že víno a koření nalijeme do kastrůlku a vaříme dokud není víno horké. Scedíme a necháme vychladnout. Na těsto vyšleháme máslo do pěny, postupně vmícháme vanilkový cukr, cukr krupici, až...

Tofu ve vinném kořeněném těstíčku

Tofu ve vinném kořeněném těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g přírodního Tofu, 200 ml bílého vína, asi 4 lžíce hladké mouky, sůl, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, pepř, špetka muškátového květu, špetka tymiánu, špetka papriky, špetka zázvoru, olej na smažení

V misce rozšleháme víno s moukou, mouky přidáme tolik, abychom dostali těstíčko jako na kapání, přidáme kypřící prášek, sůl a všechno koření. Množství koření si přidáme podle chuti, přírodní tofu je nevýrazné, takže těstíčko může být hodně kořen...

Rakvičky

Rakvičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce hladké mouky, 5 vajec - jen žloutky!, 1 balení šlehačky 250 ml

Ušleháme do pěny ve šlehači žloutky, polovinu cukru, vanilkový cukr a necháme přes noc uležet v chladnu. Druhý den přidáme zbylý cukr, mouku a smícháme v těsto. Z něho vyválíme plát o tlouštce asi 3 mm. Těsto dáme do vymazaných formiček na rakvi...

Oříškové věnečky

Oříškové věnečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g lískových oříšků, 125 g tuku, 2 lžíce kakaa, 1/2 lžičky skořice, 2 vejce, 150 g hladké mouky

Oříšky na suché pánvi prohřejeme, poté nastrouháme. Změklý tuk utřeme s cukrem, kakaem, skořící a vejcem, našleháme a promícháme s oříšky a moukou. Těsto plníme do stříkačky, nebo do cukrářského sáčku a na plech stříkáme malé věnečky. Pečeme ve vy...

Čokoládové hrušky

Čokoládové hrušky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hrušek, 1- 2 lžíce moučkového cukru, 1/4 l šlehačky, 4 lžíce čokoládové polevy dle potřeby

Oloupané hrušky rozpůlíme, odstraníme jaderníky a krátce povaříme v mírně oslazené vodě - dle zralosti. Do středu rovné mísy nastříkáme ozdobně šlehačku, kolem položíme osušené hrušky a mramorujeme čokoládovou polevou.

Salát ze sekané

Salát ze sekané

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sterilované okurky, špetka soli, 1 cibule, 2 papriky, 1 dcl octa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka pepře, 1 lžička Worcesterské (Worcesterová) omáčky, 300 g hotové sekané

Sekanou nakrájíme (nebo si necháme nakrájet) na tenké plátky, které pak rozkrájíme na širší nudličky. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, papriky (nejlépe barevné) také na tenké nudličky, rovněž okurky. Vše dáme do mísy a promícháme. Z oleje, oc...

Pikantní předkrm z kozího sýra a jablek

Pikantní předkrm z kozího sýra a jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení kozího sýra (váleček), 2 jablka, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), hrst lískových oříšků - sekaných, 2 lžíce medu, 10 dkg anglické slaniny

Jablíčka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, které rozložíme na pečící papír. Váleček kozího sýra rozkrájíme na plátky podle počtu plátků jablek. Položíme na jablíčka, opepříme, přidáme tymián a lískové oříšky, zakápneme medem. Navrch položím...

Jablkovo - bramborové řezy

Jablkovo - bramborové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 100 g sádla, 100 g cukru moučka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 150 g uvařených pomletých brambor, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru na posypáni, troška citronové kůry, Náplň: 300 g postrouhaných jablek, 50 g cukru krystal, troška skořice, 80 g vlašských ořechů, 1 lžička citronové kůry

Na doske rozdrobime v preosiatej múke masť, cukor, prašok do pečiva a prelisované uvarené zemiaky. Pridáme vajce a citrónovú kôru a vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozvaľkáme. Na pomastený plech dáme polovicu cesta, naň roztrieme jablkovú plnku, p...

Spišský salát

Spišský salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bulvového celeru, 150 g vyloupaných vlašských ořechů, 250 g jablek, 2 banány, 1 malá hlávka salátu, 200 ml majonézy, 50 ml zakysané smetany, šťáva z jednoho citrónu, sůl podle potřeby

Očistený zeler uvaríme, pokrájame na tenké rezance alebo kocky, vložíme do porcelánovej nádoby a dobre pokvapkáme citrónovou šťavou. Orechy pokrájame. Olúpané jablčka zbavené jaderníka pokrájame na rezance alebo kocky, banány na kolieska, šalát na...

Dušené čínské zelí se slaninou

Dušené čínské zelí se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 10 dkg slaniny, špetka soli, špetka pepře, 1 šálek vývaru, špetka muškátového květu

Zelí nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Slaninu opečeme, přidáme k ní orestovat cibuli. Hotové přesuneme a uchováváme v teple. Na tuku ze slaniny a cibule krátce orestujeme čínské zelí (2 minutky postačí). Osolím...

Profitterol

Profitterol

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 500 ml vody, 120 g másla, 250 g hladké mouky, špetka soli, 6 vajec, Krém: 1 l mléka, 8 žloutků, 200 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, 1 citrón, špetka soli, Čokoláda: 200 g hořké čokolády, 100 g kakaa, 200 g másla, 150 g cukru moučka, 500 ml mléka, 500 ml smetany

Nejprve si připravíme těsto. V kastrolu zahřejeme vodu a máslo. Jakmile začne vřít, osolíme, přidáme prosátou mouku a dobře promícháme. Po vychladnutí vmícháme postupně 6 vajec. Směsí naplníme cukrářský pytlík, nebo pistoli na těsto a na plech s p...

Candát zapečený s květákem v bešamelu

Candát zapečený s květákem v bešamelu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g candáta, 1 měnší květák, 3 lžíce rozpuštěného másla, špetka soli, 30 g strouhaného sýra, Bešamel: 500 ml mléka, 40 g hladké mouky, 40 g másla, špetka soli

Candáta osolíme a na másle, na pánvi opečeme. Květák uvaříme. Na zapékací pánev vymazanou máslem dáme květák rozdělený na růžičky. Na květák položíme rybu a polijeme šťávou zbylou z pečení a potom hustším bešamelem, posypeme strouhnaným sýrem, pok...

Císařský perník

Císařský perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 125 g cukru (stačí i jen krystal), 2 lžíce kakaa, 1/2 lžičky sody bikarbóny, špetka soli, 1 lžička mleté skořice, 250 ml mléka, 20 ml oleje, 1 vejce, 3 lžíce rumu, 3 jablka, 1/2 sáčku kypřícího prášku do perníku, 3 lžíce povidel

Nejpve si oloupeme jablka a nahrubo je nastrouháme. Povidla si naředíme rumem. Pak si smícháme suché směsi, tedy mouku, cukr, kakao, jedlou sodu (soda bikarbóna), kypřící prášek do perníku, špetku soli a skořici. Přidáme vejce, mléko, olej. Vše za...

Slaninové párečky

Slaninové párečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg slaniny, 1 cibule, 1 paprika, hrst cherry rajčátek, 2 lžíce hořčice , 400 g koktejlových párečků

Minipárečky nařízneme na koncích do kříže. Slaninu nakrájíme na pruhy, kterými obtočíme minipáreček. Dáme je na cca 5 minut pod gril a mezitím si nakrájíme papriku, rajčátka a cibuli, přidáme hořčici. Minipárečky servírujeme ke svačince nejlépe s ...

Pihovatá bábovka s mákem

Pihovatá bábovka s mákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kostky Hery, 1 hrneček cukru krupice, 4 slepičí vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 1/4 hrnečku kravského mléka, 1/2 hrnečku nemletého máku

Heru utřeme s cukry a vejci do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a vlažným mlékem. Dobře vymícháme a nakonec přidáme nemletý mák, je-li těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a zvolna pečeme. Hotovou bá...

Syrníky

Syrníky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tvarohu, 3 lžíce zakysané smetany, 3 vejce, 1 lžíce cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1 zakysaná smetana na polití, špetka soli, olej na smažení

Tvaroh dáme spolu s ostatními přísadami do hlubší mísy, řadně promícháme a ušleháme. Ze směsi tvoříme ploché koláčky, obalujeme je v mouce a smažíme na tuku. Syrníky můžeme rovněž opékat na lívanečníku vymazaném tukem. V tomto případě je pečeme ja...

Koláčky z jogurtu

Koláčky z jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení bílého jogurtu, 1 vejce, 500 g hladké mouky, 150 g Hery, 1 balení tvarohu

Všechny ingredience smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Z těsta uděláme váleček, nakrájíme na stejné dílky. Z dílků uděláme kuličky a ty potom rozmáčkneme do placiček. Placičky plníme tvarohem a sypeme drobenkou (tu uděláme z másla, mouky a cukr...

Kapr nebo filé po kavkazsku

Kapr nebo filé po kavkazsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr nebo 500 g filé, 5 stroužků česneku, mletá sladká paprika , sůl, citronová šťáva, olej na pečení

Rybu očistíme, opereme, osolíme a dáme na půl hodiny odležet do chladna. Mezitím utřeme česnek s paprikou. Touto směsí potřeme rozporcovanou rybu a dáme na pekáč s trochou oleje. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Když je maso napůl up...

stránka: