Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 117

Trochu jiná pórková pomazánka

Trochu jiná pórková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední pórek, 1 lžíce másla, 2 kostičky taveného sýra, sůl, pepř, 1 lžíce majonézy, 1-2 natvrdo vařená vejce, asi 4 lžíce mléka

Dobře očištěný pórek nadrobno nakrájíme a na lžíci másla ho necháme restovat. Když je pórek měkký (trvá to asi 10 minut), přilijeme mléko a přidáme kostičky sýra. Mícháme, až se sýr rozpustí a spojí s mlékem. Vše přendáme do misky a necháme vychl...

Dančí stehno na červeném víně

Dančí stehno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g dančí kýty, 150 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 100 g dobře vyuzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 100 ml červeného vína, sůl, cukr, mletý pepř podle potřeby, 2 bobkové listy, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 2 lžíce rajčatového protlaku, 6-8 kuliček jalovce, 4-5 lžic brusinkového kompotu

Vykostené stehno z Daniela odblaníme, prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, osolíme a okoreníme. Obviažeme ho pevnou niťou, aby si počas prípravy zachovalo tvar a dalo sa pokrájať na plátky. Na olejí jemne opražíme kolieska cibule, na malé kúsky po...

Ostrý salámový wok

Ostrý salámový wok

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g silných libových párků, 1 lžička kari koření, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 3 lžíce sojové omáčky, 1-2 chilli papričky, 1 vejce, 1 lžíce Solamylu, 2 střední cibule, 1/2 pórku, 1/2 červené papriky , 2 stroužky česneku, špetka pepře, 2 lžíce ostrého kečupu, 100 ml piva, 1 lžíce oleje, 1 lžička oregana (nejlépe čerstvého)

Párky oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. Dáme je do misky, přidáme kari, pepř, worcester, sojovou omáčku, nadrobno posekané chilli papričky, nasekaný česnek, vejce a Solamyl a promícháme. Na woku si rozehřejeme olej a směs krátce opečeme...

Plněné masové měšce

Plněné masové měšce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového karé, 6 vejec uvařených na tvrdo, 150 g čerstvých nebo zamražených hřibů, 1 cibule, 6 tenkých plátků šunky, 1 lžíce Dijonské hořčice, 100 ml olivového oleje, 3 lžíce sojové omáčky, cca 2 lžíce hladké mouky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové nati na ozdobu

Bravčové kare pokrájame na 6 rezňov, natenko ich rozklepeme ale opatrne aby sme ich nepotrhali. Osolíme, okoreníme. Cibuľu očistíme, najemno postrúhame na strúhadle, premiešame s horčicou a natrieme na jednotlivé rezne. Na oleji narýchlo orestujem...

Pikantní lančmít s nivou

Pikantní lančmít s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celá konzerva Luncheon Meatu nebo 8 plátků (0,5cm), 150 g Nivy, 5 stroužků česneku, špetka majoránky, hořčice, olej na vymazání

Vyklopíme lančmít a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a utřeme, nivu nastrouháme. Natrháme si 4 kusy alobalu velké tak, aby se do nich dal lančmít zabalit, vymastíme je, potom do nastrouhané nivy vmícháme česnek, majoránku a plátky lančmítu po...

Sýrový salát s fazolí

Sýrový salát s fazolí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného sýra, 1 menší fialová (červená) cibule, 250 ml sterilizovaných fazolí, 1 červená paprika, 150 ml bílého jogurtu, 50 ml olivového oleje, 50 ml citronové šťávy, 1 lžíce nasekané pažitky, špetka soli

Uzený sýr nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do mísy. Přidáme očistěnou, na kolečka nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou papriku. Všechno osolíme, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Přidáme fazole, ochutíme citronovou šťávou, promíchám...

Zeleninový mix

Zeleninový mix

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka čínského zelí, 1 hlávka ledového salátu, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 větší rajčata, 1 salátová okurka, 1 mrkev, 100 g Eidamu (Edam), 100 g sýra Niva, 150 g kuřecích prsou, 3 vejce, trocha olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky a mrkev najemno nastrouháme. Oba sýry eidam i nivu nastrouháme nahrubo. Na pánvi orestujeme kuřecí prsíčka nakrájená na nudličky, které dochutíme pepřem, solí a necháme vychladit. Pokrájenou z...

Rajčatový soudek s kari omáčkou

Rajčatový soudek s kari omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké rajče, 125 g majonézy, 1 lžička kari koření, 1 lžíce rybízové marmelády, 1 lžička citronové šťávy, 1/2 lžičky cukru krupice

Vezměte rajče a důkladně ho omyjte. Pak mu ostrým nožem odkrojte vrchní část a dužinu vydlabejte lžící. Vychlazenou majonézu, kari, rybízovou marmeládu, citrónovou šťávu a cukr spolu dobře rozmíchejte. Omáčkou naplňte rajčatový soudek a podávejte ...

Ovesná smaženice do polévky

Ovesná smaženice do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 200 g ovesných vloček, 2 slepičí vejce, špetka soli, 1 lžíce másla

Cibule oloupeme a nakrájíme na hodně drobné kostičky. Máslo rozehřejeme na pánvičce a potom stáhneme plamen na střední teplotu. Cibuli lehce osmahneme a hned přisypeme ovesné vločky. Pražíme, dokud nezačnou vonět po oříškách. Rozklepneme na pánvič...

Žebrácká krkovička

Žebrácká krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovičky, 250 g strouhaného uzeného sýra, 1 sklenka (750 ml) sterilovaných okurek, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kokosové moučky, 4 stroužky česneku, 1 lžička pepře mletého, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje na smažení, 1 lžíce Dijonské hořčice

Mäso pokrájame na rezne, naklepeme ich, osolíme, na jednej strane okoreníme a obalíme v múke zmiešanej s kokosom. Na panvici zohrejeme olej, poúkladáme naň rezne nepomučenou stranou, opražíme ich a potom otočíme. Rezne poukladáme do pekáča tesne ...

Listové řezy s hroznovým vínem

Listové řezy s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 500 g hroznového vína, 500 g tvarohu, 250 g bílého jogurtu, asi 4 lžíce cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 1 sáček želatinového ztužovače, asi 3 lžíce vaječného likéru, 1 sáček čokoládové polevy

Těsto rozdělíme na půl. Z každé poloviny vyválíme obdélník a upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Tvaroh smícháme s jogurtem, přidáme cukr (kdo má rád více sladké, může přidat cukr podle chuti), vanilkový cukr, rum a dobře promícháme. Že...

Houbová polévka s vínem a listovou čepicí

Houbová polévka s vínem a listovou čepicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hlívy, 150 g žampionů, 150 g hříbků (čerstvých nebo mražených), 1 lžíce másla, 2 šalotky, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu, 100 ml bílého vína, 200 ml sladké smetany, sůl, drcený kmín, pepř, 4 plátky listového těsta, 1 vejce, petrželová nať

Na rozehřáté máslo dáme restovat nasekanou šalotku, po chvíli přidáme všechny houby nakrájené na plátky a opečeme, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, přihodíme bujónovou kostku, osolíme, opepříme, dáme i kmín a asi 15 minut povaříme. Poté přilijeme...

Bramborové placky pečené na sucho s nádivkou

Bramborové placky pečené na sucho s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Bramborové těsto: 500 g brambor, 2 vejce, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, 1 lžička zelené majoránky, 3 stroužky česneku, 80-100 g hladké mouky, sůl podle potřeby, Náplň: 200 g kuřecích jater, 200 g čerstvých nebo mražených hříbků, 2 cibule, 2 vejce, 50 ml olivoveho oleje, sůl podle potřeby, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce zelené petrželové nati

Zemiaky ošúpeme, postrúhame, pridáme vajcia, múku, soľ, cesnak a koreniny. Vymiešame vláčne cesto z ktorého pečieme na suchej platni okrúhle placky o priemere asi 20cm. Hotové odložíme na teplé miesto. V panvici opečieme na oleji pokrájanu cibuľu....

Ďábelská kotletka

Ďábelská kotletka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kotlety, 2 velké cibule, 1 kg rajčat, 1/2 dcl olivového oleje, 1 lžíce oregana, špetka bazalky, špetka cayenského pepře, špetka barevného pepře, špetka mletého tmavého pepře, sůl dle potřeby

Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rozložíme na vymazaný pekáč. Rajčata nakrájíme na plátky a položíme na cibuli. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem, potřeme olejem a rozložíme na rajčata. Posypeme uvedeným kořením - o...

Zapečená mrkev s bramborem

Zapečená mrkev s bramborem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mrkve, 500 g vařených brambor, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 200 g měkkého salámu, 2 lžíce oleje, 2 vejce, 1/2 šálku mléka, 100 g strouhaného sýra, hrst petrželové natě, sůl, pepř

Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka (větší kolečka můžeme přepůlit) a v lehce osolené vodě povaříme skoro doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno, salám na kostičky a obojí orestujeme na lžíci oleje. V míse smícháme salámovou směs s povařenou mrkví...

Cosmopolitan

Cosmopolitan

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl brusinkového džusu, střik limetové šťávy, 4 cl Cointreau

Všechny suroviny protřepejte 30 sek. s drceným ledem, až se led mírně rozpustí a vznikne tříšť. Mrazivý drink nalijte do vychladlé sklenice na martini a ozdobte kůrou z limety nebo citronu.

Tatarská pikantní směs

Tatarská pikantní směs

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa , 500 g vepřového mletého masa, 1 kg červené papriky (kapie), 1 kg zralých rajčat, 150 g paprik feferónek, 5 většich cibuli, 5-8 stroužků česneku, 200 ml olivového oleje, 1 lžička pepře mletého, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 balení Nakladače na nakládání okurek, 200 g strouhaného tvrdého sýra

Bravčové a hovädzie mäso nahrubo pomelieme spolu s paprikami, rajčinami, cibuľou a cesnakom. Pridáme olej, mletú papriku, korenie,preosiatý nakladač a posekané feferónky. Varíme na miernom ohni 120minút, potom pridáme postrúhaný syr. Horúcou zmeso...

Debrecínské palačinky

Debrecínské palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Palačinky: 150 g hrubé mouky, 3 vejce, 300 ml mléka, špetka soli, Náplň: 500 g telecího masa, 2 lžíce sádla, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 mladá cibule, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, Na obalovani: 2 vejce, 5 lžic strouhané housky, 100 ml olivového oleje na smažení

Nadrobno pokrájanú cibuľu udusíme na masti. Pridáme papriku, pokrájané teľacie mäso, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme rajčinový pretlak a dodusíme. Potom mäso vyberieme, pomelieme a spojíme so šťavou ...

Špenátové nočky do polévky

Špenátové nočky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti čerstvých špenátových listů, 2 lžíce změklého másla, 1 vejce, 1/2 hrnečku strouhanky, 2 hrsti hrubé mouky, špetka soli, špetka muškátového květu, 1/2 lžičky česneku - sušené kořenící směsi

Omyté špenátové listy dáme do cedníku, důkladně prolijeme vařící vodou, necháme okapat a nasekáme na malé kousky. Máslo se špetkou soli a žloutkem dobře promícháme, přidáme strouhanku, mouku, připravený špenát, česnek a muškátový květ. Z bílku ...

Zapékaný pórek se strouhankou

Zapékaný pórek se strouhankou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pórků, 150 g Ementálu, 100 g strouhanky, 100 g másla, 1 lžička soli

Pórek řádně očistíme, nařežeme podélně dle velikosti kastrolu a svážeme nití, aby se nerozpadal. Ve slané vodě jej vaříme doměkka, necháme okapat a narovnáme do máslem vymaštěné zapékací misky či kastrolu. Vrstva by měla být asi 3 cm vysoká. ...

Suprové tvarohové placičky

Suprové tvarohové placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tvarohu, 3 vejce, 40 g strouhanky, 150 g hrubé mouky, špetka soli, 3 lžičky cukru krupice, olej na smažení

Do tvarohu vmícháme žloutky, špetku soli, cukr, strouhanku a mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Lžící tvoříme na pánvi placičky a smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Hotové jen pocukrujeme nebo potřeme povidly a dozd...

Domácí cinzano

Domácí cinzano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l bílého vína, 3 dcl vodky, 80 dkg cukru krupice, 2 pomeranče, 2-3 citróny

Do vína nasypeme cukr, přidáme na kolečka nakrájené důkladně omyté citrony a pomeranče a necháme 4 dny louhovat. Pak přecedíme přes husté síto nebo přes pláténko, dolijeme vodkou a necháme vychladit.

Mortadela

Mortadela

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g králičího masa, 500 g vepřového masa, 500 g vepřového bůčku, 5 vajec, 5 stroužku česneku, troška strouhaného muškátového ořechu, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 2 lžíce mleté sladké papriky na obalení, 2 lžíce posekaných pistácií, 2 lžíce posekané červené kapie, 1 lžíce Vegety, špetka sečuanského koření

Bravčové a kraličie mäso viackrát zomelieme, pridáme vajcia, roztlačený cesnak, pistacie, kapiu a koreniny. Dobre premiešame a necháme v chlade 24 hodín odležať. Hmotu naplníme do špecialného na to určeného sáčku. Dobre zaviažeme a dáme variť do h...

Staročeský medovník

Staročeský medovník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 90 g sádla, 3 vejce, 2 lžičky sody bikarbóny, 6 lžíc medu, 6 lžíc mléka, Krém: 750 ml mléka, 7 lžíc polohrubé mouky, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 žloutky, 120 g cukru moučka, 250 g másla

Nejprve si připravíme těsto. Na vále, nebo čisté pracovní ploše si vypracujeme těsto z hladké mouky, cukru, sádla, vajec, sody, medu a mléka. Troubu rozehřejeme na 180°C. Vypracované, hladké těsto rozdělíme na 6 dílu. Z každého dílu vyválíme plát ...

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 salátové okurky, 2 Hermelíny, 1 bílý jogurt, 2 stroužky česneku, 1 lžička citronové šťávy, špetka soli, špetka pepře, špetka sladké papriky, hrst vlašských ořechů, hrst rozinek

Oklurky nakrájíme na plátky. Hermelíny nakrájíme na trojúhelníčky. Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Okurky položíme na dno mísy a přelijeme jogurtovým dresinkem. Na to položíme rozkrájené herme...

stránka: