Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 114

Zahuštěné čočkové pyré s tvarohem

Zahuštěné čočkové pyré s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čočky, 500 ml mléka, 100 g krupice, 2 lžíce másla, 200 g tučného tvarohu, špetka soli

Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Přecedíme a rozmixujeme. Mezitím si z mléka a krupice uvaříme hustou krupicovou kaši. Opravdu důkladně mícháme, aby se nám v ní neudělaly hrudky, které by celé pyré pokazily. Přecezenou čočku, krupicovou kaš...

Kalamajka

Kalamajka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1,5 l mléka, špetka soli

Z tuku a mouky připravíme zcela světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozmícháme, povaříme a osolíme dle chuti.

Bábovka z domácí pekárny

Bábovka z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 140 ml rostlinného oleje, 140 g cukru moučka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 4 pudinkové prášky, 1 lžička rumu

Vejce, olej, cukr, pudinkový prášek, prášek do pečiva a rum dáme do pekárny. Zapneme program Těsto a necháme promíchat asi 20 minut. Vyděláme háky a zapneme program Pečení, pečeme asi 50 minut při 150°C. Hotovou bábovku pocukrujeme. Můžeme péct i ...

Kuřeci prsíčka s překvapením

Kuřeci prsíčka s překvapením

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsíčka (po cca 150 g), 12 plátků anglické slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, NÁPLŇ: 200 g kuřecích jater, 1 lžíce másla, 120 g žampionů, 1 menší cibule, 80 g strouhaného uzeného ovčího sýra, 2 vejce, 1 lžíce zelené petrželové natě, špetka soli a mletého pepře

Na masle speníme cibuľu, pridáme pokrájané pečienky, šampiňóny, opražíme a podusíme. Potom všetko posolíme a okoreníme. Pridáme petržlenovú vňať, zalejeme rozšľahanými vajcami a necháme mierne zhustnúť. Nakoniec pridáme postrúhaný ovčí syr, odsta...

Vaječný koňak bez vajec

Vaječný koňak bez vajec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy Salka, 1/2 l rumu

Mléko vaříme v plechovkách 2 hodiny, po vychladnutí obsah vyklopíme do mísy a vyšleháme s rumem. Nejlépe ručně, jinak vznikne navrchu hodně pěny.

Vaječný koňak z ledovek

Vaječný koňak z ledovek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kondenzovaného mléka, rum podle chuti, 3 balení bonbonů Ledovek

V troše vody Ledovky rozvaříme, přidáme slazené kondenzované mléko a dobře rozmícháme. Přilijeme rum, společně prohřejeme. Dobře rozmíchaný koňak nalijeme do láhve a necháme vychladit.

Karamelový koňak

Karamelový koňak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kondenzovaného mléka, 2 -3 dcl mléka, 1/2 l rumu

Kondenzované mléko necháme karamelizovat ve vodní lázni tak, aby bylo zakryté vodou a vaříme 1 hodinu. Po vychladnutí se přidá 2 - 3 dl mléka a 1/2 l rumu a dobře se vymíchá.

Kuře s pórkem a ananasem

Kuře s pórkem a ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích čtvrtek, 1 menší pórek, 1 konzerva ananasu, trocha slunečnicového oleje, 1 cibule, 5 lžic rybí omáčky, špetka soli, špetka chilli koření, 1 lžíce Solamylu

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, 3 lžíce oleje, rybí omáčku a promýcháme. Necháme v ledničce do rána. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, nasypeme naložené maso a za stálého míchání opékáme. Až maso zb...

Slaný koláč

Slaný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g slaniny, 150 g parmské šunky, 150 g eidamu, 3 artyčoky, 1 hrst oliv, 2 papriky, 3 rajčata, 200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 1 vejce, špetka soli, 5 lžic vody

Mouku prosejeme na vál, přidáme máslo, vejce, sůl a vody podle potřeby. Vypracujeme těsto. Zabalíme ho do alobalu a necháme v chladničce nejméně 2 hodiny odležet. Těsto pak vyválíme na placku, kterou vložíme do dortové formy. Slaninu a šunku nakr...

Jozefův domácí Gyros

Jozefův domácí Gyros

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 50 g čerstvého zázvoru, 200 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička směsi koření Gyros, 1 lžička koření Garam Masala, 1 lžíce Solamylu, 500 g pita chleba, 500 g barevné papriky, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce strouhaného křenu v sladkokyselém nálevu, 1 svazek jarní cibulky, 1 svazek ředkvičky, 100 g strouhaného eidamu , sůl podle potřeby

Roštenku nakrájame na rezančeky, posolíme, okoreníme, pridáme strúhaný zázvor, pretlačený cesnak, plnotučnú horčicu, korenie Gyros a Garam Masala, lyžicu solamylu, dobre zamiešame a necháme odležať v chladničke asi 30 minut. Umyté papriky posolí...

Houbová sekaná z pekárny

Houbová sekaná z pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hub, 2 vejce, 2 cibule, 4 stroužky česneku , 150 g anglické slaniny, 1 ml mléka, 4 lžíce strouhanky, 1 lžička soli

Houby, anglickou, cibuli a česnek rozsekáme v mixéru. Dáme do pekárny, přidáme vejce, mléko, sůl a strouhanku. Zapneme program Těsto a necháme 10 minut promísit, pokud je směs řídká přidáme strouhanku, směs má být hustší. Vypneme program Těsto a z...

Kynuté pečivo s brusinkami

Kynuté pečivo s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml mléka, 2 lžíce rumu, 2 vejce, 80 g rozpuštěné Hery, špetka soli, 450 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 20 g droždí , Náplň: 2 hrsti sušených brusinek, hrst rozinek, hrst mandlových lupínků, 1 banán, 1 velké jablko, 1 žloutek

Do nádoby pekárny dáme mléko, rum, vejce, Heru, špetku soli, mouku, cukr a droždí a zapneme program "těsto". Zatím si připravíme náplň: smícháme brusinky, rozinky, mandlové lupínky, banán nakrájený na malé kostičky a jablko nastrouhané na hrubé...

Losos s bazalkovo - sýrovou omáčkou

Losos s bazalkovo - sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce lososa, olivový olej, sůl, pepř, 1 šalotka, 200 ml sladké smetany, 2 kostičky smetanového sýra (Kiri), hrst čerstvé bazalky

Rybu osolíme, opepříme a opečeme dozlatova na rozehřátém oleji. Na lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, když zesklovatí, zalijeme ji smetanou a do smetany nadrobíme kostičky sýra. Vše mícháme, až se rozvaří na hladkou hustou omáčku. O...

Kořeněná vepřová pečeně

Kořeněná vepřová pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřových kotlet vcelku, 250 ml suchého bílého vína, 2 stroužky česneku , 1 cibule, 4 hřebíčky, 2 bobkové listy, olej, sůl, pepř, drcený kmín, 4 kuličky jalovce, 2-3 lžičky Solamylu

Maso vložíme do misky, zalijeme vínem a přidáme bobkové listy. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky a přidáme k masu. Oloupanou cibuli přepůlíme, zapícháme do ní hřebíčky a také přidáme do vína. Misku zakryjeme alobalem a dáme do druhého dne ...

Smažený chléb

Smažený chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek chléba, 1 kousek šunkového taveného sýra, 1 menší cibule, špetka grilovacího koření, 1 vejce, 1 hrnek strouhanky, 3 lžíce oleje

1 balení taveného sýra, 1 vejce, 1 menší cibuli nakrájenou na jemno a grilovací koření dle chuti dobře prohněteme. Namažeme na chleba z jedné strany a obalíme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.

Zapečení pstruzi s křenovou omáčkou

Zapečení pstruzi s křenovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 čerství pstruzi, 200 ml sladké smetany, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce strouhaného křenu, 2 stroužky česneku, 4 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžíce cukru, sůl podle potřeby, špetka drceného kmínu

Čerstvé pstruhy očistíme a dôkladne umyjeme pod studenou vodou. Pokvapkáme dvoma polievkovými lyžicami citrónovej šťavy, posolíme, posypeme rascou a dáme na 15 minut odležať. Poukladáme do vymastenej zapekacej misy a zakryté vložíme do nevyhriate...

Jednoduchá povidlová bábovka

Jednoduchá povidlová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 8 g cukru krupice, 150 g Hery, 160 g polohrubé mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce strouhaných ořechů, 4 lžíce švestkových povidel

Žloutky, cukry, Heru a povidla ušleháme, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, ořechy a nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh. Formu vymažeme, vysypeme, nalijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 45 minut. Po upečení necháme 10 minut...

Treska s pórkem a bylinkami

Treska s pórkem a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g filé z tresky, 400 g menších rajčat, 500 g pórku, 4 stroužky na plátky pokrajeného česneku, 6 lžic másla, svazek čerstvých bylinek : rozmarýn, tymián, šalvěj, petržel, 2 lžíce strouhanky na vysypáni pekáče, troška mletého pepře a kmínu, sůl podle potřeby

Filety opláchneme, osušíme, pokrájame na menšie kúsky. Očistený pór a rajčiaky pokrájame na kolieska, opláchnuté bylinky posekáme. Pekač natrieme polovicou masla, posypeme strúhankou. Na dno poukladáme filety, osolíme, okoreníme, posypeme bylink...

Žemlovka se slaninou, sýrem a špenátem

Žemlovka se slaninou, sýrem a špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1 bageta, 6 plátků anglické slaniny, 1 a 1/2 hrnku vlažného mléka, 1/2 hrnku zakysané smetany, 5 lžíc majonézy, 400 g baby špenátu, špetka soli, špetka pepře, 100 g strouhaného sýra

Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bagetu nakrájíme na kostičky. Asi 15 minut pečeme v pekáčku, občas promícháme, aby byla bagety propečená ze všech stran. Opečenou bagetou vyložíme vymazanou zapékací ...

Wok po kypersku

Wok po kypersku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 200 ml červeného vína, sůl, pepř, 1 lžička drceného koriandru a trocha čerstvé natě, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, okořeníme drceným koriandrem a zalijeme vínem. Přidáme nasekanou koriandrovou nať a necháme v chladu odležet do druhého dne. Na woku rozehřejeme olej, přidáme maso, které jsme vyndali z marinády a ne...

Telecí plátky na víně

Telecí plátky na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 plátků telecí roštěné asi po 100 g, 250 ml dezertního vína, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 350 g bílé sterilizované fazole, 750 g menších rajčat, 200 ml zeleninového vývaru, troška mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl podle potřeby, 4 lžíce citronové šťávy, 1 citrón na ozdobu, 4 větvičky šalvěje

Cibuľu nadrobno posekáme, cesnak prelisujeme a na 2 PL horúceho oleja krátko opečieme. Pridáme odkvapkanú fazuľu, očistené umyté rajčiaky a 10 min dusíme. Zalejeme vývarom a dusíme ďalších 10 min. Dochutíme soľou, korením a paprikou. Odložíme, udr...

Pražené domácí mandle

Pražené domácí mandle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení loupaných mandlí, sůl dle chuti, 1 hrneček rostlinného oleje

Do rendlíku si nalijeme olej a nasypeme mandle, vaříme, dokud mandle nezačnou zlátnout. Vyjmeme děrovanou lžící do připravené misky, kde na dno vložíme ubrousek, aby vsákla mastnota a posolíme dle vlastní chuti.

Marmeládové koblihy

Marmeládové koblihy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 80 g cukru krupice, 100 g tuku, 6-8 žloutků, 4 lžíce rumu, 60 g droždí , 1/2 l mléka, 1 špetka citronové kůry, špetka soli, 1 hrnek oleje na smažení, 1 hrneček ovocné marmelády

V části mléka rozdrobíme droždí s trochou cukru a mouky na kvásek. Tuk utřeme s cukrem a se žloutky. Přidáme mouku, rum, kvásek, sůl, citr.kůru a mléko. Vypracujeme těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme. Na placku vyznačíme ko...

Krůtí prsíčka plněná kyselým zelím

Krůtí prsíčka plněná kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g krůtích prsíček, 600 g kyselého zelí, 150 g čerstvých žampionů, 150 g dobře vyuzené slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 jablka, 150 ml jablkového džusu, špetka kari koření a mletého pepře, 1 lžíce cukru krystal, sůl podle potřeby

Maso umyjeme, osušíme a nakrojíme tak, aby sme dostali čo najväčší plát. Mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Slaninu pokrájame na kocky a opečieme na suchej panvici, pridáme očistené pokrájané šampiňóny a dusíme asi 10 minut. Polovicu vychladnu...

Pomerančové muffiny a čokoládovými peckami

Pomerančové muffiny a čokoládovými peckami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 g polohrubé mouky, 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce sušené pomerančové kůry, 1 vejce, 80 g cukru krupice, 80 ml oleje, 100 ml pomerančové šťávy, 70 g čokoládových pecek, 3 plátky pomeranče na ozdobu, 125 g bílého jogurtu

Sušenou pomerančovou kůru namočíme do trošky vlažné vody a necháme ji chvíli nabobtnat. Vejce lehce rozkvrdláme, přidáme cukr, olej, pomerančovou šťávu, jogurt a namočenou kůru, vše promícháme, až se suroviny spojí. Přidáme mouku smíchanou s kyp...

stránka: