Listové řezy s hroznovým vínem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Těsto rozdělíme na půl. Z každé poloviny vyválíme obdélník a upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.
Tvaroh smícháme s jogurtem, přidáme cukr (kdo má rád více sladké, může přidat cukr podle chuti), vanilkový cukr, rum a dobře promícháme.
Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a ihned vmícháme do tvarohu.
Jednu placku potřeme polovinou tvarohu, poklademe bobulkami vína, které přepůlíme a vyndáme z nich větší semínka.
Vše pokapeme vaječným likérem. Přiložíme druhou placku, potřeme ji zbytkem tvarohového krému.
Čokoládovou polevu rozehřejeme, řezy pocákáme. Zbytek polevy si vymáčkneme do misky. Poloviny bobulek vína párátkem namáčíme do polevy a klademe na povrch řezů.
Před krájením necháme dobře ztuhnout v chladu.
15. 01. 2011