Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 116

Brokolice v bylinkovo - pivním těstíčku

Brokolice v bylinkovo - pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, polohrubá mouka podle potřeby (asi 4-6 lžic), 1 žloutek, 150 - 200 ml piva, 1 bílek, lžíce petrželové natě, lžíce pažitky, zelená nať z 1 jarní cibulky, sůl, pepř, olej na smažení

Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky a povaříme malou chvíli ne příliš doměkka v mírně osolené vodě. Necháme vychladnout. V misce rozšleháme žloutek s pivem, přidáme nasekané bylinky a tolik mouky, aby vzniklo středně husté těstíčko, osolím...

Vylepšená zeleninová polévka

Vylepšená zeleninová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední mrkve, 1 kořenová petržel, 1/2 středního celeru, 1 konzerva hrášku, hrst mražené kukuřice, hrst fazolek (zelené fazolové lusky), 2-3 růžičkové kapusty, hrst čerstvých (mražených, či namočených sušených) hub, 125 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, lžička majoránky, 1/2 lžičky kmínu, lžička Vegety, hrst petrželové natě nebo libečku

Kousek másla rozehřejeme v hrnci. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na slzy. Na roztopené máslo dáme osmahnout kořenovou zeleninu, potom přidáme ostatní zeleninu. Chvíli dusíme a pak dáme sůl, vegetu, kmín, máme-li libeček, tak přidáme, po...

Rychlé štafetky

Rychlé štafetky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

240 g bílků, 140 g cukru krupice, 70 g vlašských ořechů, 70 g hladké mouky, 1 balení čokoládové polevy, 120 g másla, 100 g cukr moučka, 2 lžíce hodně silné černé kávy

Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Lehce vmícháme mleté ořechy a hladkou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý plát potřeme kávovým krémem, rozkrojíme na poloviny a přehneme, ...

Cibulový koláč

Cibulový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g hladké mouky, 250 g Hery, 250 g odtučněného tvarohu, špetka soli, Náplň: 500 g jablek, 500 g cibule, 150 g uzené slaniny, 3 lžíce másla, 2 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička majoránky, 2 vejce, 150 ml sladké smetany, 100 ml zakysané smetany, 100 g strouhaného uzeného sýru, sůl podle potřeby

Z múky, tvarohu, zmäknutého tuku a štipky soli zamiesime vláčne cesto. Dáme ho aspoň na 30 minut do chladničky. Odležané cesto vyvaľkáme, dáme na vymastený a pomúčený plech, okraje vytiahneme až po okraj. Posypeme jablkami, natrieme plnkou a zalej...

Snadné sušenky

Snadné sušenky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 80 g Hery, 2 vejce

Všechny ingredience zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme chvíli odpočinout. Vyválíme plát a vykrajujeme různé tvary. Pečeme ve vyhřáté troubě dokud kraje nezačnou růžovět. Upečené můžeme pocukrovat.

Uleželý pivní sýr

Uleželý pivní sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 330 ml světlého piva, špetka soli, 1 lžička drceného kmínu, špetka drceného pepře

Tvaroh, pivo a koření dobře promícháme. Vznikne řídká kaše, kterou nalijeme do zavařovací sklenice a přikryjeme pečícím papírem nebo ubrouskem. Směs necháme v pokojové teplotě odležet asi tři dny. Hotový sýr poznáme tak, že je slámové žlutý a von...

Teplý bramborový salát s paprikou

Teplý bramborový salát s paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 středně velkých brambor , 1 cibule, 2 sterilované okurky, 3 lžíce sádla, 2 - 3 lžíce mleté papriky , špetka pepře dle potřeby, špetka soli dle potřeby

Brambory ve slupce dáme vařit. Uvařené oloupeme a pokrájíme na malé kostky. Na pánvičce osmažíme lehce, ne moc dorůžova, nadrobno nakrájenou cibuli. Někomu stačí spařit ji vařící vodou. Okurku také pokrájíme na drobné kostičky. Sádlo rozpustím...

Tvarohové větrníčky

Tvarohové větrníčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Odpalované těsto:150 g hrubé mouky, 100 g másla, 250 ml vody, 4 vejce, špetka soli, Náplň:500 g tvrdého tvarohu , 100 ml smetany, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce posekaného kopru, 1 lžíce posekané řeřichy, sůl podle potřeby, 2 vejce uvařene natvrdo, 2-3 malá rajčata

V 250 ml vriacej jemne osolenej vode rozpustíme maslo. Vsypeme múku a miešame na sporaku, kým sa cesto mprestane lepiť na varešku. Preložíme do misy a zašľaháme vajcia. Cesto musí byť leskle a hladké(vláčne). Na vymastený plech nastriekame cukrá...

Obalené žampiony s květákem

Obalené žampiony s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 balení žampionů, 1/2 kg drobných brambor, troška Vegety, 3 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 hrneček hladké mouky, šálek rostlinného oleje

Květák rozdělíme na růžičky a ve slané vodě s vegetou chvíli povaříme. Brambory oloupeme a také je chvíli povaříme ve slané vodě. Brambory i květák necháme vychladnout. Brambory, květák a žampiony poté obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhan...

Hovězí bifteky se zeleným pepřem

Hovězí bifteky se zeleným pepřem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí svíčkové, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 špetka soli, 4 lžíce Brandy, 4 lžíce hovězího bujónu, 4 lžičky nakládaného celého pepře, 1/8 l sladké smetany, troška pepře

Maso osušíme kuchyňským papírem. Na pánvi rozehřejeme olej, hovězí prudce opečeme po obou stranách. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme na nahřátý talíř a uchováváme horké. Připečeniny na pánvi rozředíme brandy a hovězím vývarem. Maso vrátíme zpět a n...

Krůtí plátky na šalvěji s omáčkou

Krůtí plátky na šalvěji s omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 2 cibule, Po jednom kuse červené, zelené a žluté papriky, 4 stroužky na plátky pokrájeného česneku, 150 ml masového vývaru, 150 ml sladké smetany, 10-12 listu šalvěje, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 100 g strouhanky, 1 lžíce strouhaného sýru, 1 lžička cukru, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 300 g širokých nudlí, 800 g krůtích prsních řízků

Papriky očistíme, umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky. Pokrájanú cibuľu orestujeme na 2 Pl oleja, pridáme papriku, soľ, korenie, cukor a dusíme cca 10 minút. Odložíme. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky ktoré zľahka naklepeme, osolíme a o...

Slepice na červeném víně

Slepice na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mladá středně velká slepice cca 1500 g, 250 g šalotek, 250 g žampionů, 120 g uzené slaniny, 250 ml červeného vína, 6 lžíc másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 bobkové listy, 3 stroužky česneku, 150 ml drůbežího vývaru, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl podle potřeby, špetka cayenského pepře

Sliepku rozdelíme na porcie, natrieme soľou zmiešanou s korením a paprikou. Odložime do chladu aspoň na 1 hodinu. Obalíme v múke a zo všetkých strán opekame na masle asi 5-10 minút. Vyberieme. Na výpeku orestujeme na kocky pokrájanú slaninu, ošúpa...

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg Kalamari kroužky, 1 vejce, 6 lžic hladké mouky, 1 dcl mléka, 1 lžička kari koření, 1 lžička soli

Zmrazené Kalamari necháme skoro rozmrznout, aby tam nebyl případně led či námraza. Připravíme si těstíčko z vejce, mouky, mléka, kari a soli. Hustotu těsta je potřeba upravit tak, aby se kroužky dobře balily, ne příliš řídké. Na rozpáleném tuku...

Plněné kloboučky žampiónů s aioli

Plněné kloboučky žampiónů s aioli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 žampionů, Náplň: 1 lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 100 g anglické slaniny, 3 stroužky česneku, 1 plátek toastového chleba, 100 ml mléka, 1 hrst petrželové nati, špetka soli, špetka pepře, Aioli: 100 g majonézy, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli a pepře

Žampiony opláchneme pod tekoucí vodou a oddělíme nožičky od klouboučků. Troubu rozehřejeme na 160°C, plech vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme kloboučky žampionů, dáme péct do rozehřáté trouby na 10 minut. Mezitím, co se nám klouboučky ...

Drožďová pomazánka s cibulkou

Drožďová pomazánka s cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg droždí (kvasnic), 5 dkg másla, 5 dkg šunky, 3 vejce, 1 cibule, 5 dkg strouhanky, 3 lžíce mléka, špetka soli dle potřeby, špetka mletého pepře dle potřeby, troška pažitky

Cibuli nakrájíme na malé kousky a podusíme na másle. Přidáme rozdrobené droždí a smažíme dorůžova, stále mícháme! Přidáme mléko, strouhanku a jemně pokrájenou šunku, vejce, osolíme, opepříme a mícháme do žádané hustoty. Pomazánku vylepšíme pažitk...

Kuřecí závitky s dijonskou omáčkou

Kuřecí závitky s dijonskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, špetka soli, špetka pepře, Náplň: 3 větší mrkve, 2 kořenové petržele, 1/2 většího celeru, 2 vejce, Omáčka: 3 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce medu, 100 ml černého piva, 1 lžíce olivového oleje

Troubu rozehřejeme na 180°C. Kořenovou zeleninu očistíme, vložíme ji do hrnce s vodou a uvaříme doměkka. Mezitím na prkénku naklepeme kuřecí prsa tak, aby byla stejně vysoká. Osolíme a opepříme. Měkkou zeleninu nakrájíme na kostičky a v míse ji pr...

Holtštajnská telecí hruď

Holtštajnská telecí hruď

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 1200 g telecí hrudi, 2 lžíce hladké mouky, 80 g sádla, Náplň: 200 g šunky, 4 vejce, 150 g zeleného hrášku, 1 cibule, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl a pepř podle potřeby

Z teľacej hrude vyberieme kosti, urobíme otvor, ktorý naplníme plnkou, zašijeme a povrchu posolíme. Do pekáča pokladieme rebrové kosti, na ne položíme hruď, pridáme masť, podlejeme vriacou vodou a upečieme do červena. Počas pečenia polievame vlast...

Brokolicová polévka - i pro nejmenší

Brokolicová polévka - i pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 1 střední cibule, 1 lžíce másla, 1 špetka muškátového oříšku, 1 špetka soli

Brokolici omyjeme a po okapání ji rozdělíme na růžičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibulku osmahneme dozlatova. Přidáme brokolici a také ji lehce osmahneme. Zalijeme asi 750 ml až 1 l horké vody a osolíme. R...

Baklažán po turecku

Baklažán po turecku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g lilku, 50 ml olivového oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 středně velká cibule, 200 g rajčat, 150 g čerstvých nebo zamražených hřibů, 2 stroužky česneku, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 1 lžíce másla, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, sůl podle potřeby

Olúpané a umyté baklažany pokrájame na rezance, posolíme, premiešame s múkou a pečieme v rozpalenom oleji. Vyberieme ich, do oleja dáme na kolieska pokrájané rajčiaky, nadrobno pokrájanú cibuľku a podusíme asi 10 minút. Potom pridáme zvlášť na mas...

Dalmatinské šišky

Dalmatinské šišky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa , 200 g vepřového masa, 200 g jehněčí kýty, 1 houska, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, troška mletého pepře, kmínu a červené sladké papriky, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 citrónu, 120 ml zakysané smetany, 1 lžička cukru krupice, 80 g rajčat, 120 g zelené papriky, 60 g zeleného hrášku, 1sladkokyselá okurka cca 80g

Odblanené, umyté mäso zomelieme aj s namočenou žemľou, pridáme polovicu múky, korenie, soľ, rascu, vajcia, a vypracujeme hmotu a sformujeme do tvaru šišiek, ktoré v oleji z oboch strán opečieme do červena. Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľku, pri...

Smažený pórek v sýrovém těstíčku

Smažený pórek v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kousků mladého pórku, 50 g postrouhaného plísňového sýra, 8 plátků uzené šunky, 2 vejce, 80-100 ml mléka, 2-3 lžíce hladké mouky, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje, 100 ml tatarské omáčky

Pór očistíme, pokrájame na 10 centimetrové kúsky a v mierne osolenej vode uvaríme do polomäkka. Vyberieme ho dáme odkvapkať a trochu schladiť. Každý kúsok póru zabalíme do plátkušunky a spojíme špáradlom. Vajíčka rozmiešame s trochou mlieka, prid...

Minipizzy s jogurtovou náplní

Minipizzy s jogurtovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 150 ml bílého jogurtu, 2 rajčata, 1 menší hrst oliv, 1/2 lžíce oregana, 2 balení plátkového sýra, 2 ks debrecinských párků

Nejprve si rozpálíme troubu na 220°C. Plátkový sýr vybalíme, párky nakrájíme na kolečka. Jogurt, rajčata, olivy a oregano vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši. Listové těsto vyválíme na dva pláty, každý potřeme polovinou rajčatové sm...

Bramborový koláč

Bramborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 250 ml zakysané smetany, 4 vejce, 150 g strouhaného uzeného sýra, 120 g listového těsta, 3 lžíce másla, 4 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžička oregana, 100 g posekaných lískových ořechů, 1 lžíce sardelové pasty

Zemiaky v šupke umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme rascu a uvaríme do mäkka. Vodu zlejeme, necháme trocha vychladnúť, ošúpeme ich a poprekrajujeme na polovice. Zapekaciu misu vyložíme rozvaľkaným lístkovým cestom, potrieme sardelovo...

Špenát zapečený se sýrem a kuřecím masem

Špenát zapečený se sýrem a kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mraženého špenátu, 30 g másla, 2 vejce, 2 kuřecí prsa, 100 g strouhaného sýra, 5 lžic smetany, 70 g hladké mouky, sůl, pepř, muškátový květ, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, olej

Maso nakrájíme na kostičky a na lžičce oleje opečeme doměkka. Špenát necháme částečně rozmrazit a pod pokličkou ho chvíli podusíme. Změklé máslo utřeme se žloutky, přidáme sýr, smetanu, opečené maso, podušený špenát, osolíme, okořeníme a přidám...

Makaróny zapečené v sýrovém krému

Makaróny zapečené v sýrovém krému

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g makaronů, 4 rajčata, 200 g taveného sýru, 80 g másla, 100 g strouhaného tvrdého sýru, 50 g postrouhaného plísňového sýru, 3 lžíce hladké mouky, 300 ml mléka, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, troška mletého pepře, troška čerstvé bazalky, sůl podle potřeby

Makaróny polámeme na menšie kúsky, uvaríme v osolenej vode, prepláchneme a scedíme. Rajčiny pokrájame na kolieska, syry postrúhame. V kastroli roztopíme maslo, pridáme múku a urobíme svetlu zápražku. Zalejeme mliekom, rozmiešame, povaríme. Pridáme...

stránka: