Krůtí steak v mandlích
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které po obou stranách lehce naklepeme.
Osolíme je, okořeníme pepřem a posypeme mletou paprikou. V misce promícháme vejce se strouhankou a mandlovými lupínky.
V pánvi rozpálíme olej a krůtí řízky po obou stranách zprudka opečeme. Dáme je na plech a potřeme mandlovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě při 190°C, asi 8-10 minut.
Do pánve s výpekem přidáme kapary a velmi krátce je osmahneme. Zalijeme smetanou a povaříme, až omáčka zhoustne. Podle chuti ji osolíme.
Do malého kastrůlku nalijeme bílé víno a vodu. Přisypeme špetku mleté skořice se zázvorem a přivedeme k varu. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jadřince. Ovoce vložíme do vroucího nálevu a poté na mírném plameni povaříme doměkka. Vyjmeme je, zchladíme ve studené vodě a opět rozpulíme. Vzniklé čtvrtky nařízneme do hezkých vějířků a podáváme s krůtími řízky a kaparovou omáčkou.
06. 01. 2011
Ingredience
- 2 hrušky
- 1 vejce
- 50 g mandlových lupínků
- 600 g krůtího masa (ideálně vykoštěného stehna)
- 250 ml smetany
- 200 ml bílého vína
- 200 ml vody
- špetka soli
- špetka bílého pepře
- trocha mleté červené papriky
- 3 lžíce strouhanky
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce kaparů
- špetka mleté skořice
- špetka mletého zázvoru