Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Krůtí steak v mandlích

Krůtí steak v mandlích

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1924 kalorií 200.0g cukrů 62.0g tuků 29.0g bílkovin

Příprava

Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které po obou stranách lehce naklepeme.
Osolíme je, okořeníme pepřem a posypeme mletou paprikou. V misce promícháme vejce se strouhankou a mandlovými lupínky.
V pánvi rozpálíme olej a krůtí řízky po obou stranách zprudka opečeme. Dáme je na plech a potřeme mandlovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě při 190°C, asi 8-10 minut.
Do pánve s výpekem přidáme kapary a velmi krátce je osmahneme. Zalijeme smetanou a povaříme, až omáčka zhoustne. Podle chuti ji osolíme.
Do malého kastrůlku nalijeme bílé víno a vodu. Přisypeme špetku mleté skořice se zázvorem a přivedeme k varu. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jadřince. Ovoce vložíme do vroucího nálevu a poté na mírném plameni povaříme doměkka. Vyjmeme je, zchladíme ve studené vodě a opět rozpulíme. Vzniklé čtvrtky nařízneme do hezkých vějířků a podáváme s krůtími řízky a kaparovou omáčkou.


Alirtecka

06. 01. 2011, Recept navštíven: 2295x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
steak v mandliach je vynikajucej chuti

17. 12. 2016, 21:02

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
steak sa vydaril, chutil perfektne

03. 02. 2017, 17:54

Přidat komentář

Facebook komentáře