Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 113

Kokosový krémovník

Kokosový krémovník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 100 g Hery, 530 g cukru moučka, 7 vajec, 0,5 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 0,5 l mléka, 50 g hořké čokolády, 250 g kokosové moučky, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 250 g másla, 1 balení vanilkového cukru

Z mouky, prášku do pečiva, 1 vajíčka, Hery, 80 g moučkového cukru, kakaa a 2 lžíc mléka vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě poloviny a necháme na chladném místě odpočinout. Polovinu těsta vyválíme na pomoučené desce na tenko a přeneseme na v...

Pstruzi v citrónové omáčce

Pstruzi v citrónové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi (asi po 300-400g), 50 ml olivového oleje, 2 lžíce jablečného octu, 250 ml sladké smetany, 1 svazek mladého kopru, troška pepře a soli, 1 lžíce hladké mouky, 4 žloutky, 1 lžíce másla, 100 ml citronové šťávy, 2 bobkové listy, 6 kuliček jalovce, 2 cibule, 150 ml masového vývaru, cca 2-3 lžičky cukru krystal

Cibuľu nadrobno nakrájame, okoreníme a na oleji opražíme do zlatista. Potom cibuľu zalejeme mäsovým vývarom, do ktorého pridáme trochu ovocného octu a prevaríme. Pstruhy kuchynsky upravíme a rozrežeme na polovice. Ochutený mäsový vývar s prepraže...

Bagety

Bagety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 ml vlažné vody, 2 lžičky cukru, 25 g droždí, 80 g tatarské omáčky, 430 g hladké mouky, 60 g polohrubé mouky, 1.5 lžičky soli

Zaděláme těsto, necháme vykynout a tvarujeme bagety (8-10 malých nebo 4 větší). Do trouby vložíme hrneček s vodou, ta se bude při pečení pomalu odpařovat a bagety nebudou vysušené. Pomažeme studenou vodou a dáme péct do trouby na 210 °C na 15 minut.

Zámecké srnčí medailonky

Zámecké srnčí medailonky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg srnčí kýty, trošku soli, trošku pepře, 1 hrneček hladké mouky, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 lžíce másla, 300 g čerstvých hub /žampiony/, 100-150 ml sladké smetany, pár kapek citronové šťávy

Maso opláchneme, odblaníme a nakrájíme na menší medailonky. Jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej rozpálíme a medailonky po obou stranách zprudka opečeme. Poté je vyjmeme, ve výpeku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme i más...

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 pytlíčky majonézy, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička cukru krupice, 1,5 lžičky instantního droždí

Do pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience a pak suché. Zapneme program těsto a necháme těsto vymíchat a vykynout. Vykynulé těsto dáme na vál, rozdělíme na dílky a pleteme pletýnky, uzly nebo jiné tvary. Potřeme vajíčkem můžeme posypet solí, kmín...

Brazilská bábovka

Brazilská bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 limety, 6 vajec, 350 g hladké mouky, 300 g změklého másla, 200 g hnědého cukru, 100 ml rumu, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 100 g škrobové moučky, POLEVA: 2 lžíce meruňkového džemu, 1 limeta, 100 g cukru moučka, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžíce rumu, kousek tuku na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypáni formy

Limety opláchneme a osušíme, ostrúhame z nich kôru a vytlačíme šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh. Do peny vyšľaháme hnedý cukor s maslom, po jednom pridáme žĺtky, limetovú kôru aj šťavu a rum. Jednu lyžicu snehu odložíme bokom a zvyšný sneh spo...

Pikantní telecí žebírko

Pikantní telecí žebírko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí kotlety, 4 lžičky oleje, 2 sardelová očka, 20 g másla, 10 g cibule, 20 g čerstvých hub, 1 lžička petrželové natě, několik kapar, trochu citronové kůry, špetka soli, špetka pepře

Očištěná telecí žebírka naklepáme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Takto připravená žebírka potřeme hmotou připravenou z másla, rozetřených sardelových oček, rozsekaných hub, cibule, petržele, kapar a nastrouhané citrónové kůry. Zbytek hmoty u...

Hruškové smetanové řezy

Hruškové smetanové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 80 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 800 g hrušek, 4 lžíce sladké smetany, trochu skořicového cukru

Máslo, moučkový cukr, vanilku a celé vejce vyšleháme. Přidáme smetanu, prosátou mouku a prášek do pečiva. 26 cm dortovou formu vymažeme máslem, těsto rozetřeme do formy, poklademe nařezanými polovinami hrušek, posypeme skořicovým cukrem a pečeme a...

Kuřecí medailonky s borůvkovo - smetanovou omáčkou

Kuřecí medailonky s borůvkovo - smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, špetka soli, špetka pepře, 1/2 sklenky borůvkového kompotu, 100-150 ml sladké smetany, 1 lžička citronové šťávy

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na medailonky. Jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a na troše oleje opražíme z obou stran doměkka. Měkké maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Do výpeku přidáme borůvky i se šťávou, špetku soli, pepř, citro...

Vepřové zapečené s barevnými fazolemi

Vepřové zapečené s barevnými fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva bílých a červených fazolí, sůl dle chuti, 2 lžíce sádla, 500 g vepřové kýty, 4 dietní párky, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení zakysané smetany, 4 vejce, špetka muškátového oříšku, 8 malých cibulek, 1 pórek, špetka bílého pepře

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách zprudka opečeme. Vymažeme pekáček sádlem. Pórek nakrájíme na kolečka, cibulky oloupeme a rozkrojíme napůl. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu sl...

Vynikající syrečková panenka

Vynikající syrečková panenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 100 g tvarůžků, 100 g šunky, 20 g sterilovaných kapií, 1 vejce, špetka kari, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sádla na osmažení

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme po obou stranách. Nastrouháme syrečky, nadrobno nasekáme šunku a kapie, dáme do mísy, rozklepneme na ně vejce, přidáme špetku kari a promícháme. Takto ...

Krůtí maso s cuketami na pivu

Krůtí maso s cuketami na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, sůl, pepř, 1-2 lžíce polohrubé mouky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce kečupu, 1 velká cibule, 1 sklenka piva, 1 pórek, 1 střední mladá cuketa, 2 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Nudličky orestujeme na rozehřátém oleji, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, společně osmahneme, přihodíme plátky česneku a zastříkneme kečupem. Zalijeme pivem, přidáme nakrájeno...

Segedínské vepřové závitky

Segedínské vepřové závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, sůl, pepř, 100 g plátků slaniny, 2 lžíce hořčice, 1 lžička mleté papriky, kmín, 2 sterilované okurky, 1 balení zakysané smetany, hladká mouka na zahuštění, 250 g kyselého zelí, sádlo

Krkovičku omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme plátky slaniny, opaprikujeme a lehce okmínujeme. Okurky rozpůlíme a na každou krkovičku dáme půlku. Zelí překrájíme na menší a rozvrstvíme po plátcích, potom...

Medová roláda s kávovým krémem

Medová roláda s kávovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 100 g cukru moučka, 100 g včelího medu, 160 g hladké mouky, 1 lžička sody bikarbóny, 400 ml mléka, 1 sáček pudinkového prášku, 5 lžíc cukru krupice, 2 lžíce instantní kávy, 250 g másla, troška meruňkové marmelády

4 žloutky a 1 celé vejce vyšleháme s cukrem a medem do pěny. Do husté pěny zvolna vmícháme mouku se sodou a tuhý bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a plát upečeme do zlatova. Ještě horký srolujeme a necháme vychladnout...

Nadívaný bůček se žampióny

Nadívaný bůček se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g bůčku bez kosti, 3 rohlíky, 3 vejce, 1 šálek mléka na zvlhčení rohlíků, 250 g žampionů, 2 stroužky česneku, 1 cibule, špetka soli, špetka kmínu, špetka pepře, špetka muškátového oříšku

Očištěné žampióny nakrájíme na kostičky. Pečivo také a zvlhčíme mlékem, přidáme rozmíchaná vejce, muškátový oříšek a mletý pepř, osolíme a lehce promícháme se žampióny. Do připraveného bůčku prořízneme ostrým nožem kapsu, maso osolíme, potřeme vně...

Kotlety se zeleninovou kaší

Kotlety se zeleninovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety s kostí, 1 lžíce grilovacího koření, 3 lžíce olivového oleje, 10 brambor, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 bulvy celeru, 100 g másla

Vepřové kotlety nejdřív z obou stran hustě posypeme grilovacím kořením, potom je opečeme na rozpáleném pánvi,(nejlépe nasucho na grilovací pánvi) z kažé strany 3 minuty. Teprve potom kotlety potřeme olejem, naklademe je na pekáček a dáme do rozehř...

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsních řízků (4 plátky), 4 plátky šunky, 200 g uzeného sýru (4 plátky), 200 g plísňového sýru, 3 stroužky rozetřeného česneku, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžíce olivového oleje, Dresing: 200 ml zakysané smetany, 3 stroužky rozetřeného česneku, sůl a pepř podle potřeby

Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou. Kuracie prsia restujeme z oboch strán. Pri restovaní z druhej strany ich potrieme pretlačeným cesnakom. Na koniec poukladáme na prsia plátky šunky, údeného a plesňové...

Raffaello dort s jahodami

Raffaello dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetany ke šlehání (500 ml), 200 g bílé čokolády, 5 vajec, 180 g cukru moučka, 1 lžíce oleje (nejlépe slunečnicového), 120 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 šálek kokosové moučky, několik jahod na ozdobu, 2 lžíce bílého rumu

Den předem šlehačku nalijeme do kastrůlku, nalámeme do ní bílou čokoládu a za stálého míchání zahříváme, až se čokoláda rozpustí a směs se začne vařit. Kastrůlek dáme do chladu a necháme odležet do druhého dne. Vejce šleháme s cukrem a olejem do ...

Bramborová polévka s pórkem a klobásou

Bramborová polévka s pórkem a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1 pórek, 2 klobásy, 2 lžíce sádla, 1 cibule, troška pepře mletého, špetka soli dle potřeby, 1 kostka masoxu , možno i zeleninový, 1 lžička kmínu

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené klobásky či párky, mírně opečeme a zaprášíme hladkou moukou, vytvoříme za stálého přilévání vroucí vody světle hnědou jíšku, odstavíme z ohně a nalijeme asi 6 dcl studené vody. Mezitím ...

Hovězí maso s brokolicí a žampióny

Hovězí maso s brokolicí a žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 150 g žampionů, 200 g brokolice, 200 ml smetany ke šlehání, špetka soli, špetka pepře, 3 lžíce oleje, 2 lžíce másla

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Poté jej osolíme a opepříme a na oleji prudce osmahneme. Jakmile nám začne zlátnout, podlijeme maso vodou. Dusíme, dokud maso nezačne měknout. V případě potřeby dále podléváme vodou. Jakmile maso m...

Kuře Plaměňák

Kuře Plaměňák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 3 lžíce pikantního kečupu, 2 lžíce meruňkového džemu, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička skořice, 2 větší cibule, sůl podle potřeby, 4 plátky anglické slaniny, 1 lžička pikantní chilli omáčky

Z kečupu, džemu, oleja, chili omáčky, korenia a škorice vymiešame pastu, potrieme ňou stehna a uložíme na vymastený plech, vyložený na kolieska nakrájanou cibuľou a anglickou slaninou. Zakryjeme alobalom a v rúre predhriatej na 200°C pečieme 20 m...

Pečené brambory s cibulí polité octem

Pečené brambory s cibulí polité octem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 150 g cibule, špetka soli, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme je na menší plátky. Vyrovnáme je na plech, osolíme, polijeme olejem a dáme péct. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Asi po dvaceti minutách by měly být brambory měkké (pokud ne, ještě je chvil...

Krupice z mouky

Krupice z mouky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 4 lžíce cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 2 lžíce másla, 3 lžíce Granka

Mléko nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Osladíme cukrem, přidáme máslo a nakonec pomalu přisypáváme mouku. Vždy trochu přisypeme, zamícháme, opět trochu přisypeme, zamícháme atd. Pak vaříme asi 3 minuty. Hotovou kaši nalijeme na talíře a posyp...

Zavařený křen

Zavařený křen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g křenu, 20 ml vody, 10 ml rostlinného oleje, 10 ml octa, 1 lžička soli

Křen oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vodu převaříme a potom v ní křen rozmixujeme. Přidáme olej, ocet, cukr a sůl a vše dobře promícháme. Nalijeme do předem připravených vypařených zavařovacích skleniček a dobře zavíčkujeme. Podáváme všude tam, ...

Sníh s rumem a džemem

Sníh s rumem a džemem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, 12 dkg cukru moučka, 1 lžíce džemu, 1 lžíce rumu

Rum a džem důkladně promícháme do hladké kaše. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého pomalu po lžičkách zašleháváme cukr. Nakonec vzniklou směs opatrně promícháme s marmeládovo-rumovou směsí. Takto vylepšený sníh používáme třeba na ovocné nebo ...

stránka: