Kuřecí závitky s dijonskou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Troubu rozehřejeme na 180°C. Kořenovou zeleninu očistíme, vložíme ji do hrnce s vodou a uvaříme doměkka. Mezitím na prkénku naklepeme kuřecí prsa tak, aby byla stejně vysoká. Osolíme a opepříme. Měkkou zeleninu nakrájíme na kostičky a v míse ji promícháme s vejci a trochou soli. Doprostřed každého kuřecího prsního plátku dáme zeleninovou směs, maso zarolujeme a omotáme nití tak, aby náplň zůstala uvnitř závitku. Závitky vložíme do pekáčku.
Omáčku si připravíme tak, že ve větší míse smícháme dijonskou hořčici s medem, pivem a olivovým olejem. Omáčkou přelijeme v pekáčku připravené závitky a dáme péct do vyhřáté trouby na 40 minut. Maso hlídáme, případně podléváme a po prvních dvaceti minutách jej otočíme.
Tip k receptu
Jako příloha se hodí šťouchané brambory.
Sonia00525. 01. 2011