
Slepice na červeném víně
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Sliepku rozdelíme na porcie, natrieme soľou zmiešanou s korením a paprikou. Odložime do chladu aspoň na 1 hodinu. Obalíme v múke a zo všetkých strán opekame na masle asi 5-10 minút. Vyberieme. Na výpeku orestujeme na kocky pokrájanú slaninu, ošúpané celé šalotky, na štvtrky pokrájané šampiňóny. Vyberieme. Mäso vložíme do výpeku, pridáme bobkové listy, tymian, prelisovaný cesnak, zalejeme červeným vínom a vývarom. Dusíme pod pokrievkou asi 60 minút. Pridáme šalotku, šampiňóny a dusíme ďalších 20 minút. Mäso vyberieme. Výpek dochutíme tymianom a korením. Zahustíme maizenou a krátko povaríme.
Tip k receptu
Podávame s ryžou. Čas dusenia je len orientačný, podľa tvrdosti mäsa.
Jozef28. 01. 2011
Ingredience
- 1 mladá středně velká slepice cca 1500 g
- 250 g šalotek
- 250 g žampionů
- 120 g uzené slaniny
- 250 ml červeného vína
- 150 ml drůbežího vývaru
- 6 lžíc másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce škrobové moučky
- sůl podle potřeby
- 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 lžička mleté sladké papriky
- špetka cayenského pepře
- 2 bobkové listy
- 3 stroužky česneku
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzimaruskaji 13. 02. 2013, 23:13

palino 01. 09. 2016, 18:47

katka16031 06. 01. 2020, 10:58
Roxana 22. 02. 2011, 21:35
Jozef 23. 02. 2011, 09:04