Slepice na červeném víně
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
2h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
870
kalorií
1.0g
cukrů
75.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Sliepku rozdelíme na porcie, natrieme soľou zmiešanou s korením a paprikou. Odložime do chladu aspoň na 1 hodinu. Obalíme v múke a zo všetkých strán opekame na masle asi 5-10 minút. Vyberieme. Na výpeku orestujeme na kocky pokrájanú slaninu, ošúpané celé šalotky, na štvtrky pokrájané šampiňóny. Vyberieme. Mäso vložíme do výpeku, pridáme bobkové listy, tymian, prelisovaný cesnak, zalejeme červeným vínom a vývarom. Dusíme pod pokrievkou asi 60 minút. Pridáme šalotku, šampiňóny a dusíme ďalších 20 minút. Mäso vyberieme. Výpek dochutíme tymianom a korením. Zahustíme maizenou a krátko povaríme.
Tip k receptu
Podávame s ryžou. Čas dusenia je len orientačný, podľa tvrdosti mäsa.
Jozef28. 01. 2011
Ingredience
- 1 mladá středně velká slepice cca 1500 g
- 250 g šalotek
- 250 g žampionů
- 120 g uzené slaniny
- 250 ml červeného vína
- 150 ml drůbežího vývaru
- 6 lžíc másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce škrobové moučky
- sůl podle potřeby
- 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 lžička mleté sladké papriky
- špetka cayenského pepře
- 2 bobkové listy
- 3 stroužky česneku
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzimaruskaji 14. 02. 2013, 00:13
© 2024, Railsformers s.r.o.