Slepice na červeném víně

Slepice na červeném víně

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

870 kalorií
1.0g cukrů
75.0g tuků
8.0g bílkovin


Příprava

Sliepku rozdelíme na porcie, natrieme soľou zmiešanou s korením a paprikou. Odložime do chladu aspoň na 1 hodinu. Obalíme v múke a zo všetkých strán opekame na masle asi 5-10 minút. Vyberieme. Na výpeku orestujeme na kocky pokrájanú slaninu, ošúpané celé šalotky, na štvtrky pokrájané šampiňóny. Vyberieme. Mäso vložíme do výpeku, pridáme bobkové listy, tymian, prelisovaný cesnak, zalejeme červeným vínom a vývarom. Dusíme pod pokrievkou asi 60 minút. Pridáme šalotku, šampiňóny a dusíme ďalších 20 minút. Mäso vyberieme. Výpek dochutíme tymianom a korením. Zahustíme maizenou a krátko povaríme.

Tip k receptu

Podávame s ryžou. Čas dusenia je len orientačný, podľa tvrdosti mäsa.

přidejte na:
Jozef

28. 01. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Ráda kombinuji při přípravě - maso a víno. Bezva kombinace, která snad nikdy nezklame.

13. 02. 2013, 23:13

palino
recept velmi dobrý

01. 09. 2016, 18:47

Přidat komentář
Roxana
To může být dobré, zkusím...ale budu tomu říkat "Ožralá slepice", mohu?

Roxana 22. 02. 2011, 21:35

Jozef
To je vec názoru.Niekto povie že je ožratá sliepka a niekto že ožratý je po jedle konzument.....

Jozef 23. 02. 2011, 09:04

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.