Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Slepice na červeném víně

Slepice na červeném víně

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 20min
Nutriční hodnoty
870 kalorií 1.0g cukrů 75.0g tuků 8.0g bílkovin

Příprava

Sliepku rozdelíme na porcie, natrieme soľou zmiešanou s korením a paprikou. Odložime do chladu aspoň na 1 hodinu. Obalíme v múke a zo všetkých strán opekame na masle asi 5-10 minút. Vyberieme. Na výpeku orestujeme na kocky pokrájanú slaninu, ošúpané celé šalotky, na štvtrky pokrájané šampiňóny. Vyberieme. Mäso vložíme do výpeku, pridáme bobkové listy, tymian, prelisovaný cesnak, zalejeme červeným vínom a vývarom. Dusíme pod pokrievkou asi 60 minút. Pridáme šalotku, šampiňóny a dusíme ďalších 20 minút. Mäso vyberieme. Výpek dochutíme tymianom a korením. Zahustíme maizenou a krátko povaríme.

Bulb Tip k receptu

Podávame s ryžou. Čas dusenia je len orientačný, podľa tvrdosti mäsa.


Jozef

28. 01. 2011, Recept navštíven: 2809x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Ráda kombinuji při přípravě - maso a víno. Bezva kombinace, která snad nikdy nezklame.

13. 02. 2013, 23:13

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept velmi dobrý

01. 09. 2016, 18:47

Přidat komentář
Roxana
To může být dobré, zkusím...ale budu tomu říkat "Ožralá slepice", mohu?

Roxana 22. 02. 2011, 21:35

Jozef
To je vec názoru.Niekto povie že je ožratá sliepka a niekto že ožratý je po jedle konzument.....

Jozef 23. 02. 2011, 09:04

Facebook komentáře