Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Slepice na červeném víně

Slepice na červeném víně
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 2h 0min
Celkový čas: 2h 20min , porce

870 kalorií, 1.0g cukrů, 75.0g tuků, 8.0g bílkovin

Příprava

Sliepku rozdelíme na porcie, natrieme soľou zmiešanou s korením a paprikou. Odložime do chladu aspoň na 1 hodinu. Obalíme v múke a zo všetkých strán opekame na masle asi 5-10 minút. Vyberieme. Na výpeku orestujeme na kocky pokrájanú slaninu, ošúpané celé šalotky, na štvtrky pokrájané šampiňóny. Vyberieme. Mäso vložíme do výpeku, pridáme bobkové listy, tymian, prelisovaný cesnak, zalejeme červeným vínom a vývarom. Dusíme pod pokrievkou asi 60 minút. Pridáme šalotku, šampiňóny a dusíme ďalších 20 minút. Mäso vyberieme. Výpek dochutíme tymianom a korením. Zahustíme maizenou a krátko povaríme.

Bulb Tip k receptu

Podávame s ryžou. Čas dusenia je len orientačný, podľa tvrdosti mäsa.

Jozef

28. 01. 2011, Recept navštíven: 2659x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Slepice na červeném víně

Slepice na červeném víně

Sliepku rozdelíme na porcie, natrieme soľou zmiešanou s korením a paprikou. Odložime do chladu aspoň na 1 h...

Zobrazit všechny podobné recepty k Slepice na červeném víně Link-arrow
Thumb

Arabská rýže

Na másle osmahneme nudle do tmavě-hněda. Přidáme rýži, pořádně promícháme, zalijeme vodou, osolíme, přiklop...

Thumb

Vařená rýže

Rýži propláchneme a necháme okapat. Rýži vložíme do osolené vody, vaříme bez pokličky na mírnem ohni a sbír...


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Ráda kombinuji při přípravě - maso a víno. Bezva kombinace, která snad nikdy nezklame.

13. 02. 2013, 23:13

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept velmi dobrý

01. 09. 2016, 18:47

Přidat komentář
Roxana
To může být dobré, zkusím...ale budu tomu říkat "Ožralá slepice", mohu?

Roxana 22. 02. 2011, 21:35

Jozef
To je vec názoru.Niekto povie že je ožratá sliepka a niekto že ožratý je po jedle konzument.....

Jozef 23. 02. 2011, 09:04

Facebook komentáře